LifeSteps.gr

Empress – Fateweaver review (2022 release)

Empress

Οι Empress δημιουργήθηκαν το 2018 στην Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών και παίζουν ένα πολύ όμορφο συμφωνικό power metal. Μάλιστα θα πω ότι το βρήκα εξαιρετικό για πρώτο cd. Τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο και μπήκαν δυναμικά στην μουσική σκηνή. Το καλό πράγμα από την αρχή φαίνεται που λένε. Φαίνονται κάποιες επιρροές από Epica κυρίως αλλά τα πηγαίνουν μια χαρά στον δικό τους ήχο που τώρα διαμορφώνουν.

Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα της χρονιάς στο συμφωνικό μέταλ μέχρι τώρα τουλάχιστον. Έχουμε αρκετές υποψηφιότητες αλλά τα καλύτερα αρχίζουν να ξεχωρίζουν σιγά-σιγά. Πρέπει να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στην εξαιρετική, για το είδος, φωνή της Barbara που μου θυμίζει την αγαπημένη Sharon del Adel στις καλές τους εποχές βέβαια. Μερικοί λένε ότι θυμίζουν τους παλιούς Nightwish, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο με τίποτα. Η Barbara έχει μια ωραία ζεστή ροκ φωνή αλλά δεν είναι Tarja.

Θυμίζουν έναν ωραίο συνδυασμό Epica με Within Temptation με ολίγο από τους αγαπημένους μου Visions of Atlantis. Εξαιρετικό το μίγμα όπως θα φαντάζεστε και είναι πράγματι. Φαντάζομαι τους φίλους μας να ανοίγουν σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ σαν το Wacken και στην συνέχεια να έχουμε Within Temptation και Epica. Αυτό κι αν είναι ζωντανή παράσταση που θα θέλουν όλοι να απολαύσουν.

Στην σύγχρονη εποχή με τους τόνους από μέταλ καινούριο και παλιό που βγαίνει κάθε μέρα πρέπει να αξίζεις πραγματικά ώστε να πετύχεις σε αυτό που κάνεις και ειδικά στο συμφωνικό μέταλ κι όχι βέβαια μόνο. Είδα φέτος ειδικά πολλές παλιές και γνωστές μπάντες, να μην λέμε ονόματα, να ρίχνουν το καράβι στα βράχια από την βιασύνη να βγάλουν κάτι στα πεταχτά. Όπως και άλλους που παίζουν τα ίδια πράγματα 35 χρόνια. Εντάξει αν είναι ωραία ακούσματα να το δεχτώ αλλά αν είναι μέτρια τι κάνουμε;.

Διάβασα και ότι οι θρυλικοί Candlemass θα βγάλουν καινούρια δημιουργία τους τον Νοέμβριο κάποια στιγμή. Αμήν και πότε θα πω αλλά προσοχή μην βγει λάθος και χαλάσει το ύφος της μπάντας που αγαπάω τόσα χρόνια. Αν δω ότι δεν μου αρέσει θα το αφήσω να περάσει έτσι, δεν μου πάει να τους βάλω χαμηλή βαθμολογία. Ελπίζω να τα καταφέρουν πάντως γιατί δεν βλέπω συχνά ποιοτικό doom. Αρκετοί δοκιμάζουν να το πετύχουν αλλά είναι δύσκολο είδος και δεν τα καταφέρνουν εκτός από τους θρύλους Paradise Lost και μερικές μπάντες από την Σκανδιναβία.

Επιστρέφοντας στους φίλους μας να πω ότι έχουν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια στην παραγωγή και εκτέλεση των όμορφων συνθέσεων τους. Αξίζουν σε όλους τους συντελεστές ένα μεγάλο μπράβο για το άριστο αποτέλεσμα και αν σκεφτώ ότι δεν είχαν πίσω τους καμμιά μεγάλη εταιρεία να τους βοηθάει φαίνεται περισσότερο το ταλέντο τους. Ήδη το έχω ακούσει το cd περίπου 10 φορές και συνεχίζω αφού μου αρέσει πολύ.

Φυσικά θα το συστήσω σε όλους τους φίλους του συμφωνικού μέταλ για να πάρουν μια γεύση πως μπορεί μια νέα μπάντα να πετύχει αν υπάρχει και το ανάλογο ταλέντο και η θέληση για δημιουργία. Θα βάλω ένα 10/10 στους αγαπητούς μας φίλους και θα τους ευχηθώ να συνεχίσουν να κινούνται στα ίδια υψηλά επίπεδα ποιότητας και στο μέλλον. Έχουν όλα τα φόντα να το καταφέρουν και σύντομα να τους δούμε σε μεγάλα φεστιβάλ με τις παγκοσμίου φήμης μπάντες που ανάφερα και πιο πάνω.

Το tracklist αυτού του εντυπωσιακού cd είναι το ακόλουθο:

1. Legion
2. Beyond The Sleep
3. Chimera
4. The Fall Of Kingdoms
5. Black Arcana
6. Monarch
7. Into The Grey
8. Immortelle
9. Eventide

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Barbara Blackthorne – Φωνητικά
Vlad Khavin – Κιθάρα
Joseph Muir ­ Κιθάρα
Marc Stainthorpe – Ντραμς
Nicholas Bonsanto – Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε από την ίδια την μπάντα στις 19 Αυγούστου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 48 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version