LifeSteps.gr

Come to Grief - When the World Dies review (2022 release)

Come to Grief

Και εκεί που έψαχνα για λίγο doom έπεσε το μάτι μου στο νέο cd των Come to Grief από τις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο που παίζουν το βαρβάτο death sludge doom και όχι το απλό και μελωδικό που ακούγεται όλες τις ώρες άνετα. Αυτό αν το βάλω στο σύστημα τέτοια ώρα θα με κυνηγάνε οι δίπλα. Οπότε ακουστικά και φύγαμε για την περαιτέρω ανάλυση του.

Η μπάντα δημιουργήθηκε μεν το 2014 αλλά προέρχεται από πρώην μέλη των Grief, μιας μπάντας που υπήρχε από το 1991 και διαλύθηκε οριστικά το 2009 οπότε τα παιδιά είναι έμπειροι μουσικοί με μπόλικη πείρα από τον χώρο του doom ειδικά. Τα τραγούδια δεν είναι πολύ μεγάλα σε διάρκεια σε σχέση με ανάλογα albums αλλά όπως καταλαβαίνετε από το είδος είναι βαριά και γεμάτα απελπισία και απόγνωση.

Είναι δύσκολο είδος αυτό και επειδή δεν καταλαβαίνουμε και τους στίχους λόγω των σκληρών σε εισαγωγικά φωνητικών μάλλον μαντεύουμε σε τι αναφέρονται οι φίλοι μας. Αυτές οι μπάντες είναι και δύσκολες στην βαθμολόγηση γιατί αν βάλω κάτι υψηλό θα λέει ο άλλος αααα καλό είναι πάω να το πάρω αμέσως και θα με βρίζει μετά. Αν βάλω χαμηλά θα λέει τίποτα παλτά θα είναι γιατί χάνει την ώρα του με πρώην μπάντες.

για αυτό δεν θα πρότεινα ποτέ να αγοραστεί το cd αν δεν ξέρετε το είδος καλά του τι θα ακούσετε στην συνέχεια.Εδώ δεν είναι μπάντες που μπορούν να πάνε στην Eurovision και να παίξουν το χορευτικό τους ποπ-μέταλ και να βγούνε άνετα πρώτες αν τις αφήσουν φυσικά τα συμφέροντα. Αυτού του τύπου οι πιο σκληροπυρηνικές, underground τις λέω καλύτερα, μπάντες παίζουν για τον εαυτό τους και αν πουλήσει το προιόν είμαστε εντάξει. Αλλιώς πάμε για το επόμενο.

Δεν ενδιαφέρει η στροφή προς το ευκολότερο άκουσμα ούτε βέβαια προς mainstream ήχο που πολλοί βάζουν τώρα τελευταία. Εδώ ακούμε το σκληρό βαρύ death doom στην πρωτόγονη μορφή του απαλλαγμένο από περίσσια ηλεκτρονικά και άλλους μοντερνισμούς. Είτε αρέσει είτε όχι αυτό είναι το είδος και είναι για τους hardcore metalheads. Οι υπόλοιποι που ψάχνουν το εύκολο άκουσμα θα στρίψουν στην πρώτη ευκαιρία.

Κλείνοντας γιατί δεν βρίσκω και πολλά πράγματα για την μπάντα για μεγαλύτερη ανάλυση να πω ότι ακούστε πρώτα κανά βίντεο τους αν καταφέρω και βρω στο youtube και μετά αποφασίζετε αν σας κάνει ο ήχος η όχι. Σε εμένα μου άφησε μεικτά συναισθήματα επειδή ακούω πολλά και έχω συνηθίσει κατά κάποιον τρόπο σε όλες τις μουσικές. Δεν είναι ούτε το τέλειο άκουσμα, ούτε φυσικά και για πέταμα. Η παραγωγή και η εκτέλεση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα για το είδος της μουσικής και οι φίλοι μας είναι έμπειροι και παίζουν εξαιρετικά.

Πιστεύω ότι ένα 7/10 αντικατοπτρίζει την δημιουργία τους χωρίς πολλά λόγια. Σκληρό όσο χρειάζεται, χωρίς τεράστια τραγούδια που να σε κουράζουν, χωρίς περιττές μελωδίες που να αλλοιώνουν το ύφος του έργου, έτσι όπως πρέπει να είναι ένα σκληροπυρηνικό sludge doom είναι. Να δω μόνο αν θα βρω τίποτα φωτογραφίες η κάποιο βίντεοκλιπ από την μπάντα για να πάρετε μια γεύση του τι πρόκειται να ακούσετε αν τους επιλέξετε.

Το tracklist αυτού του cd είναι το ακόλουθο:

1. Our End Begins
2. Life's Curse
3. Scum Like You
4. Devastation Of Souls
5. When The World Dies
6. Bludgeon The Soul / Returning To The Void
7. Death Can't Come Soon Enough

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Terry Savastano - Κιθάρα, φωνητικά
Jonathan Hébert - Κιθάρα, φωνητικά
Chuck Conlon - Ντραμς
Randy Larsen - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 20 Μαίου του 2022 από την εταιρεία Translation Loss Records.

Είδος: Death doom / Sludge doom

Το cd έχει εφτά τραγούδια και η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 38 λεπτά.

​Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version