LifeSteps.gr

Desoluna - Of Sun and Moon review (2022 release)

Desoluna

Μια μπάντα που δεν την ήξερα είναι οι Desoluna από την Σουηδία και παίζουν ένα μείγμα από gothic doom metal με βασικότερο στοιχείο τα καθαρά φωνητικά της τραγουδίστριας Nadia. Παρόλο που έχουν δημιουργηθεί από το 2010 παραμένουν χωρίς εταιρεία να τους βοηθάει με συνέπεια ο ήχος να ακούγεται πολύ ερασιτεχνικός. Όπως ανέφερα και στο άλλο άρθρο η έλλειψη πληροφοριών υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και εδώ και από ότι βλέπω δεν τα έχει παρουσιάσει κανείς τα παιδιά.

Αυτή πρέπει να είναι η δεύτερη κυκλοφορία των παιδιών μετά το πρώτο τους το 2015. Δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες πουθενά και δεν ξέρω αν οι φίλοι μας σκόπιμα επέλεξαν να μείνουν στο παρασκήνιο της μουσικής σκηνής και δεν διοχέτευσαν υλικό για να τους μάθει περισσότερο ο κόσμος. Μπορεί να μην δίνουν και πολύ σημασία στο project αυτό αφού μετά από 12 χρόνια δεν έχουν φτιάξει ένα σοβαρό δίκτυο στα σόσιαλ μίντια ώστε να προωθούν μόνοι τους την δουλειά τους.

Χωρίς ένα ενεργό δίκτυο για να σε γνωρίσει ο κόσμος δεν γίνεται δουλειά στην εποχή μας που όλα δρομολογούνται από εκεί. Επίσης επειδή ο ήχος μου ακούγεται λίγο ερασιτεχνικός θα αποφύγω την βαθμολόγηση στο τέλος για να μην κριθούν άδικα τα παιδιά. Θα πρέπει να βρω και το προηγούμενο cd τους να τα ακούσω μαζί για μια πιο πλήρη εικόνα της μπάντας γιατί έτσι δεν βγαίνει αποτέλεσμα.

Αυτό το θέμα με τα σόσιαλ μίντια το έχω δει και σε μπάντες 30 χρόνων παρουσίας στην μουσική σκηνή και φωτογραφίες δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Χωρίς βίντεο και φωτογραφίες δεν γίνεται σωστά μια παρουσίαση και έτσι χάνονται τα ταλέντα που αλλιώς θα είχαν πάει πολύ μπροστά. Μπορεί να το κάνουν και σκόπιμα βέβαια αλλά τότε γιατί χρηματοδοτούν τα cd τους από το υστέρημα αν δεν θέλουν να γίνονται γνωστοί;.

Δεν ξέρω κι αν θέλουν να συνεχίσουν με αυτό το project η να κάνουν κάτι το διαφορετικό στην καριέρα τους. Υποθέσεις κάνω γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες. Αν θέλουν τα παιδιά να στείλουν κάποιο υλικό να προσθέσω στην παρουσίαση πολύ ευχαρίστως να το βάλω μετά. Ξέρω ότι οι περισσότεροι τα διαβάζουν, ειδικά οι μικρότερες σε εισαγωγικά μπάντες, οπότε η πόρτα είναι πάντα ανοικτή για όλους και όσους θέλουν να προσθέσουν υλικό για δημοσίευση.

Κλείνοντας για να μην μακρηγορούμε κιόλας με άσχετα με το παρόν δημιούργημα θέματα αφού προσπεράσω την βαθμολόγηση όπως ανέφερα παραπάνω να πω ότι η παραγωγή είχε αρκετά προβλήματα και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου το cd των φίλων μας. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους τους συντελεστές για να βγει ένα αξιοπρεπές προιόν που θα φτάσει στον καταναλωτή.

Μου άρεσε πολύ το εξώφυλλο του cd των παιδιών, ήταν ακριβώς μέσα στο κλίμα του doom που τραγουδάνε. Αν πήγαινε λίγο καλύτερα και η παραγωγή θα έπαιρναν αρκετά καλό βαθμό αλλά όπως γνωρίζω από πρώτο χέρι πολύ καλά σε ανεξάρτητες παραγωγές σε όλα τα είδη μουσικής υπάρχουν και τα ανάλογα προβλήματα με το μιξάρισμα. Παίζει ρόλο και ο ηχολήπτης και κατά πόσο έχει την εμπειρία να καταφέρει μόνος του μια τέτοια αποστολή.

Έχω δει διάσημους παραγωγούς να καταφέρνουν θαύματα λόγω της πείρας τους, ανεξάρτητα από την μπάντα που έχουν στα χέρια τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. De Sol Y Luna
2. Prometheus Unbound
3. Melany
4. Caught in Coldness
5. From Winter to Emerald Sun
6. The Realm of Conspiracies
7. Reach (5:18)
8. Walking in Desolation
9. Words of Bitterness
10. A Final Tune
11. Wanton Water (ακουστικό κομμάτι)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Patrick Shadowland - Κιθάρα, φωνητικά
Nadia Montes - Φωνητικά
Olle Andreasson - Ντραμς
Michael Levin  - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε από τους ίδιους την 1 Απριλίου του 2022.

Είδος: Gothic doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου μια ώρα (60 λεπτά).

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version