LifeSteps.gr

Nympherite - Dreamers review (2022 release)

Nympherite

Το ενδιαφέρον project με το όνομα Nympherite είναι η προσπάθεια της Μαργαρίτας Κλίντσοβα από την Ρωσία στον δύσκολο δρόμο του gothic doom με μπόλικη μελωδία. Είναι αρκετά περίεργο στο άκουσμα για να πω την αλήθεια, περισσότερο σαν πειραματικό μοντέλο μου φαίνεται.

Τελικά το δημιούργημα αυτό απευθύνεται σε όσους εξερευνούν την μουσική μέταλ σκηνή ψάχνοντας να βρουν ταλέντα στα underground ακούσματα. Το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη στοιχείων είναι και εδώ φυσικά πολύ φανερό για να μην πω ότι δεν βρήκα τίποτα που να αναφέρεται στο cd αυτό λες και δεν υπάρχει καθόλου στο προσκήνιο. Τελικά τους καλλιτέχνες που επιλέγουν να προσπαθήσουν μόνοι τους δεν τους βοηθά κανείς να γίνουν γνωστοί έξω από ένα περιορισμένο κύκλο.

Είναι και περίεργο το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας που κάνει η αγαπητή μας Μαργαρίτα. Τα φωνητικά αλλάζουν από απλές μελωδίες σε πιο σκληρά σε εισαγωγικά, σαν να τραγουδά μια μάγισσα. Είναι και η προφορά που τα κάνει να ακούγονται περίεργα, για αυτό μερικές φορές προτιμώ να τραγουδούν στην γλώσσα τους κι ας μην καταλαβαίνω τίποτα. Τουλάχιστον να δείχνουν πιο αυθεντικά.

Πάντως είναι τόσο περίεργο το άκουσμα του cd που ουσιαστικά δεν κατάλαβα από την πρώτη του φορά που ακριβώς στοχεύει. Στην δεύτερη φορά άρχισα να πιάνω που το πηγαίνει αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να το καταλάβει κάποιος. Πολύ underground ήχος για τους σκληροπυρηνικούς metalheads. Μου βάζει και δύσκολα στην βαθμολόγηση του γιατί είναι σαν να κρίνω κάτι το οποίο οι μισοί δεν θα το καταλάβουν καθόλου.

Δεν θέλω να απογοητεύσω και την κοπέλα που προσπαθεί να πετύχει κάτι και δείχνει το ταλέντο της χρησιμοποιώντας όλα σχεδόν τα όργανα μόνη της. Θα περιμένω να ακούσω και κάποια άλλη δουλειά της πριν αποφασίσω οριστικά νομίζω. Το doom στοιχείο που έχει το cd είναι καλό αλλά θα ήθελα πολύ περισσότερο, δείχνει να κλίνει πολύ προς την gothic πλευρά με τα αιθέρια φωνητικά σε στυλ ονείρου που μου θυμίζουν παλιά cd από τα 80'ς χωρίς όμως να αντιγράφει κάποιο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Σε μένα που μου αρέσουν τα περίεργα ακούσματα μπορεί να του βάλω και ένα 7/10 αλλά θα σας προτείνω να το ακούσετε πρώτα για να δείτε τι αξίζει και τι όχι. Αρκεί να βρω και κάποιες φωτογραφίες να βάλω γιατί είναι δύσκολο το έργο μου χωρίς στοιχεία να κάνω παρουσίαση. Τελικά το άκουσα 4 φορές ολόκληρο για να κριτικάρω και την απόδοση του γενικά βέβαια. Από παραγωγή και εκτέλεση είναι μάλλον στον μέσο όρο όπως περίπου ανάλογα ανεξάρτητα cd.

Το έχουν αυτό το κομμάτι οι παραγωγές που είναι από ανεξάρτητες εταιρείες, το είχα αυτό το πρόβλημα ακόμα και με παλιά βινύλια την δεκαετία του 80 που κυνηγούσα περίεργα είδη μουσικής στον undrground πάντα χώρο. Έτσι ανακάλυψα και μερικές εξαιρετικές μπάντες που δεν ανέφερε κανείς ούτε στα περιοδικά της εποχής ούτε και στο ράδιο η την τηλεόραση. Κάτι τέτοιο μου θυμίζει και εδώ η αναζήτηση μου τώρα τελευταία. Από τους κηδείες σε εισαγωγικά στο χορευτικό μέταλ και στις μπάντες για την Eurovision από όλα έχει το μενού.

Ένα 7/10 λοιπόν στην Μαργαρίτα που δεν ξέρω αν έχει σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι της στην μουσική σκηνή αλλά δεν θέλω να την απογοητεύσω. Θέλω να γίνει καλύτερη και να επιστρέψει δριμύτερη με ακόμα καλύτερο δημιούργημα και φυσικά υψηλότερη βαθμολογία. Προς το παρόν ακούστε το βίντεο παραπάνω να δείτε αν σας αρέσει η περίεργη μίξη darkwave με gothic και doom στοιχεία.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:
1.Calm a Wolf
2.Dreamers
3.A Poison for Her
4.Last Days
5.Come Again
6.Between Us

Η μπάντα είναι ουσιαστικά ένα σόλο project της ταλαντούχας τραγουδίστριας Margarita Klintsova.
Margo (Rakshasa) Klintzova - Φωνητικά, κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα
Andrey Ischenko - Ντραμς
Berkant Çakıcı - Κρουστά στα κομμάτια 1 και 5.

Το cd κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου του 2022 από ανεξάρτητη εταιρεία.

Είδος: Μελωδικό gothic / doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 33 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version