LifeSteps.gr

Might - Abyss review (2022 release)

Might

Ένα πολύ ενδιαφέρον νέο project που ακούει στο όνομα Might και προέρχεται από δύο ταλαντούχα παιδιά που παίζουν μια μίξη πολλών διαφορετικών ειδών ψάχνοντας να βρούνε τα πατήματα τους στην μουσική σκηνή αφού δημιουργήθηκαν μόλις το 2020 και αυτό είναι η πρώτη τους μεγάλη δημιουργία.

Στην αρχή που τους άκουσα μου θύμισαν τους αγαπητούς Catatonia από την Ουαλία, μια μπάντα που άκουγα πολύ κατά την διάρκεια του 90 που μεσουρανούσαν. Η κοπέλα μου θύμισε την Cerys Matthews από εκείνη την εποχή. Σαν να παίζουν οι Catatonia dark metal, post rock, doom, λίγο από όλα. Ωραίο το διαφορετικό αυτό άκουσμα μπορώ να πω, δεν το συναντώ συχνά στα τόσα cd που βάζω να ακούσω. Τελικά μόνο σε ανεξάρτητες παραγωγές βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα πράγματα αλλά βέβαια υπάρχει και η γνωστή έλλειψη στοιχείων για μια πολύ καλή παρουσίαση.

Ελπίζω μόνο να βρω κάποιο τραγούδι η φωτογραφίες να βάλω για να τους γνωρίσετε καλύτερα γιατί αξίζουν τα παιδιά αφού έχουν το ταλέντο να προχωρήσουν στην μουσική. Κάτι βρήκα τελικά όπως θα δείτε παραπάνω και είναι και το καλό κομμάτι τους. Υπάρχει μια αίσθηση cult φάσης και πολύ underground σκηνής αλλά μου αρέσουν αυτά και τα έχω συνηθίσει από πολύ παλιά.

Όλοι από κάπου ξεκινάνε για αυτό και περιμένω την συνέχεια αυτού του project για να δω προς τα που θα πάνε τον ήχο τους τελικά οι φίλοι μας. Για πρώτη παραγωγή πάντως τα πήγανε πολύ καλά, δεν έχω κάποιο παράπονο από αυτό. Ελπίζω να μπορέσουν στην συνέχεια να βρουν μεγάλη εταιρεία που θα μπορεί να τους δώσει ώθηση ώστε να δημιουργήσουν. Είμαστε στην αρχή ακόμα αλλά όπως γνωρίζουμε από το γνωστό ρητό η αρχή είναι το ήμιση του παντός.

Έτσι όπως το ακούω το cd των παιδιών μάλλον θα τους πηγαίνει το alternative στυλ των 90'ς η και το πολύ απαλό doom που ταιριάζει με την μελαγχολική φωνή της αγαπητής Ana. Σε gothic metal δεν νομίζω να ταιριάξουν εύκολα, τώρα σε κάποιο άλλο είδος θα πρέπει να το ακούσω πρώτα πριν βγάλω συμπέρασμα. Σαν πρώτο άκουσμα μου φαίνεται σαν να βαθμολογώ τους Catatonia στις αρχές της καριέρας τους. Ωραίο αυτό μακάρι να γινότανε πραγματικότητα.

Και το εξώφυλλο του cd πάρα πολύ ωραίο είναι και ταιριάζει απόλυτα με doom ήχο. Βρήκα και μια φωτογραφία από αυτό να βάλω ευτυχώς. Οι κριτικές όπως βλέπω γιατί είναι ελάχιστες μιας και στα underground γκρουπς δεν δίνουν σημασία, βλέπω ότι διχάζονται οι γνώμες με επικρατέστερες τις μέτριες όπως το περίμενα. Αν αλλάξω το όνομα σε Amaranthe για παράδειγμα να τα δεκάρια βροχή θα πέφτουν. Εμμμ φυσικά τα παιδιά δεν παίζουν σε καμμιά μπάντα για την Eurovision οπότε οι βαθμοί είναι λίγοι.

Άντε να τους βάλω εγώ την μεγαλύτερη βαθμολογία για ένα όμορφο καλωσόρισμα στην μέταλ μουσική σκηνή. Εύχομαι να συνεχίσουν απτόητοι να προσφέρουν δημιουργίες στο μουσικόφιλο κοινό και να βρουν τον δρόμο τους και τον ήχο που τους αρέσει πάνω από όλα γιατί τώρα μου ακούγονται σαν να έχουν βάλει λίγο από όλα στο μενού. Ωραίο βέβαια και δεν σε κάνει να βαριέσαι αλλά είναι σαν να ακούς 4 συγκροτήματα σε ένα πακέτο.

Λοιπόν 8/10 από μένα και συνιστάται στους φίλους μάλλον του εναλλακτικού ροκ των 90' παρά στους νέους metalheads που θέλουν και ψάχνουν κάτι από τα γνωστά ακούσματα. Θα το ακούσει το cd η Cerys Matthews και θα σκέφτεται να πως αναβιώνει η μουσική μου 2 δεκαετίες μετά. Πολύ ωραίο αποτέλεσμα από τα παιδιά, μπράβο τους.

Το tracklist αυτού του ξεχωριστού cd είναι το ακόλουθο:

1.Naked Light
2.Lost
3.Abysses
4.Circles
5.Who's Ahead?
6.Tightrope Walk
7.How Sad A Fate
8.Shrine
9.Lucky Me
10.Dear Life
11.Holy Wars

Το project αυτό ουσιαστικά αποτελείται από δύο ταλαντούχους μουσικούς:

Ana Muhi - Φωνητικά και μπάσο

Sven Missullis - Κιθάρα, φωνητικά και ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 26 Αυγούστου από την εταιρεία Exile On Mainstream.

Είδος: Ατμοσφαιρικό doom / post rock

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 39 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version