LifeSteps.gr

False Gods - Neurotopia review (2022 release)

False Gods

Η μπάντα False Gods ιδρύθηκε το 2015 στη Νέα Υόρκη και παίζουν μια μίξη sludge doom metal με hardcore στοιχεία. Δεν τα ήξερα τα παιδιά πριν ακούσω αυτό το τελευταίο τους δημιούργημα και από ότι βλέπω έχουν άλλα τέσσερα. Αρκετά παραγωγικοί και μπράβο τους θα έλεγα για τα σχετικά λίγα χρόνια από την ίδρυση τους.

Για να είμαι ειλικρινής δεν ακούω συχνά η σχεδόν ποτέ μπάντες που έχουν και hardcore στοιχεία αλλά για τους φίλους μας έκανα μια εξαίρεση μιας και βασίζονται κυρίως στο doom. Βέβαια αυτό το είδος doom είναι σαφώς πιο βαρύ από το κανονικό των Paradise Lost η των My Dying Bride για παράδειγμα. Δεν είναι και funeral αλλά έχει μπόλικο hardcore στοιχείο μέσα και αυτό είναι κάτι που με ξενίζει κάπως οπότε και η βαθμολογία θα είναι ανάλογη.

Σίγουρα θα προτιμούσα ένα πιο καθαρό doom cd απαλλαγμένο από το hardcore στοιχείο που έχω παρατηρήσει ότι χρησιμοποιούν πολύ μπάντες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού κυρίως. Οι Ευρωπαίοι παίζουν το μελωδικό μελαγχολικό η και νεκρώσιμο doom στα βαριά funeral δημιουργήματα. Έτσι που το ακούω δεν ξέρω αν θα αρέσει και στους φίλους του είδους για να το προτείνω. Μάλλον πρέπει να το ακούσετε πρώτα πριν αποφασίσετε να το αγοράσετε.

Δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία για τα παιδιά για να βάλω, ούτε ένα βίντεο της προκοπής δεν βρήκα. Τουλάχιστον βρήκα κάποιες φωτογραφίες να βάλω, κάτι είναι και αυτό γιατί μερικές φορές δεν βρίσκω τίποτα και έχω ματαιώσει παρουσίαση για αρκετά αξιόλογα cd μπορώ να πω. Αλλά φυσικά η μουσική είναι αυτή που μετράει οπότε με την έλλειψη σοβαρού επίσημου βίντεο έχουμε ένα κενό.

Πάντως είναι αρκετά σκληροπυρηνικό hardcore ορισμένες φορές και είναι σαν να ακούω punk με μέταλ συνδυασμό. Δεν νομίζω ότι ταιριάζει στο στυλ που μου αρέσουν οπότε θα πάω στο επόμενο cd που θα βρω πρόχειρο μπροστά μου. Ελπίζω μόνο να είναι καλύτερο και να μην μου πονέσουν τα αυτιά. Άκουγα και μια μπάντα πριν και δεν ήξερα τι ρόλο βαράνε τελικά. Ούτε και οι ίδιοι δεν ήξεραν τι έπαιζαν, έχω βρει πολλά τέτοια δυστυχώς τελευταία.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου γιατί δεν έχω βρει και τίποτα να γράψω για τους φίλους μας εδώ να πω ότι στην παραγωγή και την εκτέλεση τα κατάφεραν μια χαρά οπότε περάσαν το όριο για μια αξιοπρεπή ακρόαση. Μόνο θα ήθελα λίγο περισσότερο doom και καθόλου hardcore στοιχεία γιατί το χαλάνε το είδος κατά την γνώμη μου πάντα. Μπορεί σε άλλους να αρέσει αυτό το στυλ, ο καθένας έχει την άποψη του, απόλυτα σεβαστή.

Στο τέλος δεν θα ξέρω που θα πρέπει να ανήκει το cd, στο μέταλ η στο punk. Στο καθαρό doom δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα, θα το αφήσω με αυτά που δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη κατηγορία και είναι καμμιά εικοσαριά περίπου. Στο doom έχει πάνω από εκατό στο συρτάρι τους, εμμμ τόσα χρόνια και τόσες κλασικές μπάντες λογικό είναι να μαζεύτηκε πολύ πράγμα. Μόνο οι πολύ γνωστοί έχουν τα μισά περίπου και τα υπόλοιπα που ανήκουν σε μικρότερες αλλά ταλαντούχες μπάντες συμπληρώνουν το συρτάρι.

Λοιπόν να κλείσω βάζοντας και ένα 5/10 στο παρόν cd και να πω ότι το θεωρώ μάλλον όχι της αρεσκείας μου. Δεν τα ακούω ποτέ τα hardcore και δεν βλέπω να αλλάζω τακτική στο μέλλον ακόμα κι αν όλα γίνουν έτσι.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Peloquin
2.I, Cemetery
3.Your Thoughts are Void
4.Phantasmawhoria
5.Ghost Story
6.To Defy Purity
7.Belief Crimes
8.In Contrast of Sin (Integrity cover)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Mike Stack - Φωνητικά
Greg March - Κιθάρα
Paul Stack - Ντραμς
Nick Luisi - Κιθάρα
Devin Stracuzza - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Ιουλίου του 2022 από την εταιρεία Seeing Red Records.

Είδος: Sludge doom metal / hardcore metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 50 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version