LifeSteps.gr

Temple of Void – Summoning the Slayer review (2022 release)

Temple of Void

Οι Temple of Void είναι μια death doom μέταλ μπάντα από το Ντιτρόιτ του Μίτσιγκαν και αυτό είναι το τέταρτο τους cd σε στούντιο ηχογράφηση. Ανήκουν στην underground σκηνή της πόλης τους και αυτό περνάει και στο ήχο που είναι αρκετά cult θα έλεγα. Ιδρύθηκαν το 2013 και δεν έχω ακούσει τα άλλα τρία τους cd για να μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη.  Είναι και δύσκολο στην underground σκηνή να τα παρακολουθώ όλα γιατί είναι χιλιάδες οι μπάντες και ακόμα περισσότερα τα ανεξάρτητα cd που βγαίνουν καθημερινά.

Ευτυχώς η εταιρεία τους έχει βγάλει κάποιο υλικό για να ακούσουμε όπως βλέπετε και στο παραπάνω βίντεο. Αυτό είναι το βαρβάτο doom, το καθαρόαιμο με τα death φωνητικά που είναι νύχτα-μέρα σε σχέση με αυτό που άκουγα πιο πριν. Ωραίο ακούγεται, αργό και βασανιστικό όπως πρέπει να είναι κανονικά. Και η παραγωγή του αν εξαιρέσω κάπως τα 'σκληρά' φωνητικά είναι σχετικά καλή για μπάντα ανεξάρτητη.

Τώρα τελευταία μόνο death - doom metal βγαίνουν της προκοπής. Κανένα πιο κανονικό δεν βλέπω. Έχουν μεγαλώσει και οι γνωστές μπάντες και δεν παράγουν πια υλικό. Το βάρος έχει πέσει σε καινούριους και μπάντες μέχρι 15-20 χρόνια λειτουργίας. Αυτοί βγάζουν αρκετά αλλά δεν λένε τίποτα αξιόλογο και οι περισσότεροι το έχουν ρίξει στους πειραματισμούς με το μοντέρνο μέταλ. Μα groove metal και doom μαζί είναι δύσκολο να το πετύχουν σωστά.

Το κάνουν πιο εύκολα στο prog doom, εκεί είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα αλλά προτιμώ τους αυθεντικούς death - doom άντε και τους 'κηδείες' του funeral doom που ναι μεν μοιάζουν όλοι αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι ακούμε. Σε κάτι άλλους βάζεις να ακούσεις doom και νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο πάρτυ με άσχετη μουσική. Να ξαναγυρίσω και στους φίλους μας από το Ντιτρόιτ και να πω ότι το cd τους είναι αρκετά ευχάριστο και άνετο στο άκουσμα πάντα σε σχέση με αντίστοιχα άλλα του είδους.

Νομίζω ότι τα καταφέρνουν αρκετά καλά τα παιδιά σε αυτό που κάνουν, φαίνονται ξεχωριστοί και αυτό είναι που μετράει όταν οι περισσότεροι άλλοι αντιγράφουν αβέρτα ο ένας τον άλλον. Άρα θα έχουν και μια καλή βαθμολογία στο τέλος. Εσείς ακούστε τους πρώτα στο βίντεο και σκεφτείτε αν πληρούν τα γούστα σας. Διαβάζω και τις κριτικές που τους κάνουν άλλα μέσα και ξαφνιάζομαι πολλές φορές νομίζοντας ότι ακούω άλλο πράγμα.

Είπαμε να βοηθάμε τα παιδιά αλλά όχι να λέμε ότι είναι το καλύτερο death doom που κυκλοφορεί. Βέβαια φέτος δεν θυμάμαι κάποιο να έχει ξεχωρίσει ιδιαίτερα σε αυτό το συγκεκριμένο είδος άρα μπορεί να έχουν βάση αυτά που γράφουν αν τα έχουν ακούσει όλα που πολύ αμφιβάλλω. Τέλος πάντων για να είμαι επιεικής με τους φίλους μας θα βάλω ένα 7/10 σε αυτό το συγκεκριμένο cd.

Δεν έχω τα προηγούμενα τους οπότε θα πρέπει να τα ακούσω για να δω μήπως έχουν κάνει κάποιους πειραματισμούς και προσπαθούν να βρουν τον ήχο τους. Δεν είναι άσχημο το cd τους πάντως, νομίζω ότι θα αρέσει στους φανς του είδους φυσικά γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με εύπεπτο μοντέρνο μέταλ η μικρά τραγούδια που τελειώνουν γρήγορα και τα ξεχνάμε μετά. Χρειάζεται προσεκτικό άκουσμα και στους στίχους που δεν μου φάνηκαν τίποτα το ιδιαίτερο όσο γίνεται κατανοητό φυσικά γιατί με τα 'σκληρά' φωνητικά δεν βγάζεις άκρη στο τι λένε τις πιο πολλές φορές.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Behind The Eye
2.Deathtouch
3.Engulfed
4.A Sequence of Rot
5.Hex, Curse, & Conjuration
6.The Transcending Horror
7.Dissolution

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Mike Erdody - Φωνητικά
Brent Satterly - Μπάσο
Jason Pearce - Ντραμς
Alex Awn - Κιθάρα
Don Durr - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Relapse Records.

Είδος: Death doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 40 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version