LifeSteps.gr

Shield of Wings - Unfinished review (2022 release)

Shield of Wings

Άλλη μια από τις πάρα πολλές συμφωνικές μπάντες είναι και οι Shield of Wings από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Παίζουν το συμφωνικό μέταλ με κάποιες extra προσθήκες από folk και death metal. Έχουν τον δικό τους προσωπικό ήχο που δεν ταυτίζεται με άλλους από ότι διαπιστώνω στο πρώτο άκουσμα. Η μπάντα έχει ιδρυθεί από το 2005 όπως βλέπω εδώ μιας και δεν ήξερα ότι υπήρχαν συμφωνικές μπάντες από την περιοχή του Σικάγο. Ας δούμε αναλυτικότερα μερικά στοιχεία για τους φίλους μας.

Καταρχήν χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό φωνητικών καθαρών με ορισμένα πιο 'σκληρά' από τις δύο κοπέλες που έχουν αναλάβει αυτό τον ρόλο. Η μουσική τους είναι καθαρά συμφωνική αλλά όχι σαν τους Nightwish η τους Epica που λένε μερικοί και τους παρομοιάζουν. Καμμιά σχέση δεν έχουν με τις προαναφερθείσες μπάντες τα παιδιά από το Σικάγο. Έχουν το δικό τους στυλ με το λίγο folk στοιχείο εδώ και εκεί να εμπλουτίζει τον ήχο τους που από αργός γίνεται ξαφνικά πιο γρήγορος.

Οι δύο κοπέλες τραγουδάνε πολύ καλά για το είδος πάντοτε και μου αρέσει αυτή η εναλλαγή φωνητικών σοπράνο με τα καθαρά η και τα πιο 'βαριά' της Aliyah που χειρίζεται ωραία και τα συνθεσάιζερς. Η φωνή της Λάρα καθαρή και εξαιρετική σαν σοπράνο αλλά την αλλάζει όποτε χρειάζεται σε απλή. Επειδή τα αγγλικά είναι η μητρική τους γλώσσα δεν έχουν πρόβλημα όπως μερικές μπάντες από την ανατολική Ευρώπη που έχουν έντονη προφορά στα τραγούδια τους.

Ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη τους σοβαρή κυκλοφορία μετά από πολλά χρόνια απουσίας και κάποιων αλλαγών στην σύνθεση της μπάντας. Ένα ep είχαν κυκλοφορήσει μέχρι αυτό το cd στα τόσα χρόνια. Πιστεύω ότι το έργο αυτό θα αρέσει στους φανς του μελωδικού συμφωνικού μέταλ αλλά πιθανόν όχι σε όλους γιατί σίγουρα έχουμε ακούσει τόσα πολλά τελευταία που δεν μας κάνουν εντύπωση πια ειδικά σε αυτό το είδος.

Βλέπω κάτι βαθμολογίες του στυλ 9 και 10 και λέω υπερβολικά μεγάλες για τόσα που έχουμε ακούσει. Είναι ωραίο το cd των παιδιών αλλά μέχρι εκεί μην υπερβάλλουμε κιόλας. Πρέπει να το ακούσετε πριν αποφασίσετε αν σας κάνουν η όχι οι φίλοι μας. Σε μένα φαίνεται ένα πολύ καλό cd αλλά όχι άριστο για να το προτείνω αβίαστα στον κόσμο. Αν τα παιδιά συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και βελτιωθούν μπορεί να εξελιχθούν σε έκπληξη γιατί έχουν καλές τραγουδίστριες και παίζουν γενικά πολύ καλά όλοι τους.

Στην αρχή για το καλωσόρισμα θα είμαι επιεικής και θα βάλω ένα 7/10 στους φίλους μας  για να τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν απτόητοι να βγάζουν αξιόλογα δημιουργήματα. Τα πάνε καλά για το είδος που έχει τεράστιο ανταγωνισμό από μπάντες όλου του κόσμου. Εδώ δεν προλαβαίνω να τους κάνω όλους μια αξιοπρεπή παρουσίαση τις περισσότερες φορές λόγω έλλειψης στοιχείων βέβαια. Πολύ κορεσμένο το συμφωνικό μέταλ με σχεδόν καθημερινές κυκλοφορίες για όλα τα γούστα.

Για αυτό είναι καλό το ότι βάζουν και folk στοιχείο στις συνθέσεις τους τα παιδιά για να μην μοιάζουν με τα χιλιάδες άλλα του είδους. Πάντως τα τραγούδια τους έχουν πάθος και έντονα συναισθήματα ειδικά προς το τέλος του cd που πέφτουν οι έντονοι τόνοι και δίνεται έμφαση στην μελωδία. Η παραγωγή και η εκτέλεση των συνθέσεων είναι σε καλά επίπεδα.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1.Crushing Hail
2.Native Colossus
3.Breathing
4.Frozen Harbor
5.Cedar
6.Wetland
7.Mind Of Myth
8.Sunfire Shower
9.Come Home
10.The Scarred Clay Reshaping

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Lara Mordian – Φωνητικά (καθαρά)
Aliyah Daye – Φωνητικά ('σκληρά'), πλήκτρα
James Gregor ­- Κιθάρα και ενορχήστρωση
Pat Eulitz - Ντραμς
Alex Luke - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου του 2022 από την εταιρεία Elderpath Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ με στοιχεία folk και death.

Η διάρκεια του cd είναι περίπου 58 λεπτά

Αν σας αρέσει μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version