LifeSteps.gr

Once Human - Scar Weaver review (2022 release)

Once Human

Ας δούμε και κάτι διαφορετικό από τα συνήθη ακούσματα προερχόμενα από την Ευρώπη και συγκεκριμένα τους Once Human από τις Ηνωμένες Πολιτείες που ιδρύθηκαν σχετικά πρόσφατα από τον κιθαρίστα των Machine Head, Logan Mader και έχοντας δίπλα του την Lauren Hart με φωνή σαν την γνωστή μας Αλίσα προσπαθούν να σταθούν στην μέταλ σκηνή έχοντας να συναγωνιστούν βέβαια αρκετές παρόμοιες μπάντες.

Αυτή είναι η τρίτη στούντιο ηχογράφηση της μπάντας από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Προσπαθούν να φτιάξουν τον δικό τους ήχο αλλά βλέπω ότι έχουν κολλήσει στους Arch Enemy που είναι πολύ παλιότεροι και έμπειροι φυσικά. Η κοπέλα κάνε ότι μπορεί με την δυνατή πομπώδη φωνή της αλλά όπως έχω αναφέρει σε άλλο άρθρο δεν μου αρέσει το στυλ αυτό όταν μια τραγουδίστρια τραγουδά σαν άντρας. Ίσως αν κάνανε δίδυμο να πηγαίνανε καλύτερα, έτσι όπως είναι τώρα δεν είναι του γούστου μου.

Και μου αρέσει που μερικοί το θεωρούν δίσκο της χρονιάς. Μόνο αν είσαι φανατικός φαν αυτού του συγκεκριμένου στυλ μπορείς να το θεωρήσεις πολύ καλό αλλά εφόσον υπάρχουν και οι βασικοί εκπρόσωποι του είδους δεν βλέπω τον λόγο. Πάντως έχουν εισάγει και στοιχεία μοντέρνα στις συνθέσεις τους για να γίνει πιο εύπεπτο το συνολικό αποτέλεσμα. Αλλά εντάξει για να είμαι ειλικρινής με κούρασε το cd που δεν αντέχω να το φτάσω στο τέλος του.

Μετά από την άλλη μπάντα που άκουγα πιο πριν και ήταν από την Φινλανδία εδώ οι αμερικάνοι φίλοι μας πέφτουν κάπως βαριοί και εκτός κλίματος. Καλύτερα να άκουγα τους Gaerea που είναι καθαρόαιμο black metal αν θέλω κάτι δυναμικό και ταχύτατο παρά τους φίλους μας εδώ με τα κοινότυπα ακούσματα που τα συναντούμε συχνά τελευταία. Ξέρω όμως ότι έχει το κοινό του και αυτό το είδος της μέταλ οπότε το παρουσιάζω με επιφύλαξη και θα το κρίνω με επιείκεια.

Στους φίλους των Arch Enemy και του αμερικανικού μέταλ μάλλον θα αρέσει το cd αυτό, οι υπόλοιποι ας ελέγξουν πρώτα τα βίντεο των φίλων μας που ευτυχώς είναι αρκετά στο youtube για να πάρετε μια ιδέα για την μπάντα. Εγώ θα σταθώ με ουδετερότητα σε τέτοια ακούσματα αφού δεν είναι του γούστου μου αλλά δεν θα τα κάψουμε κιόλας τα παιδιά. Οπότε ακούστε και κρίνετε αν σας αρέσουν έτσι όπως το πηγαίνουν.

Εγώ θα βάλω ένα 5/10, κάποιος που είναι φαν μπορεί να βάλει και 7-8/10 αλλά για δίσκος της χρονιάς που λένε μερικοί χλωμό το βλέπω εκτός κι αν δεν έχουν ακούσει τίποτα άλλο από τις φετινές κυκλοφορίες που έχει πολλά καλά σε όλα σχεδόν τα είδη. Στην παραγωγή και την εκτέλεση των συνθέσεων τα πήγανε πολύ καλά και επαγγελματικά οι φίλοι μας αλλά αρκεί μόνο αυτό για ένα αξιόλογο cd;. Πάντως η φωνή της Lauren κανόνι είναι, ίσως και λίγο καλύτερη από την Αλίσα κατά την γνώμη μου πάντα.

Εγώ πάω να ξαναβάλω στο σύστημα τους Omnium Gatherum και το φανταστικό Grey Heavens για να ακούσω λίγο καλό μελωδικό death metal γιατί μου πόνεσαν τα αυτιά με αυτό το cd των φίλων μας. Στο τέλος θα λέω κάντο όπως οι αγαπητοί μου Φινλανδοί στο μέταλ. Αλλά ξέρω ότι υπάρχουν και φανς του μοντέρνου groove-melodic death metal όπως και πάρα πολλοί φανς των Arch Enemy οπότε αυτοί θα βρουν κάτι που θα τους κάνει κλικ στο cd των φίλων μας. Ακούστε και αποφασίστε αν σας κάνει το cd.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1.Eidolon
2.Deadlock (με την συμμετοχή του Robb Flynn)
3.Scar Weaver
4.Bottom Feeder
5.Where The Bones Lie
6.Erasure
7.Deserted
8.We Ride
9.Cold Arrival
10.Only In Death

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Lauren Hart – Φωνητικά
Logan Mader – Κιθάρα
Max Karon ­- Κιθάρα
Dillon Trollope - Ντραμς
Damien Rainaud – Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου από την εταιρεία earMusic.

Είδος: Μελωδικό death metal / groove metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 41 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version