LifeSteps.gr

The Erinyes - The Erinyes review (2022 release)

The Erinyes

Να και ένα cd που περίμενα πολύ καιρό να ακούσω αλλά δεν με ενθουσίασε καθόλου μπορώ να πω. Πρόκειται για το ντεμπτούτο project από 3 γνωστές μας τραγουδίστριες που ονομάστηκαν The Erinyes και ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε κάτι το καινούριο μήπως και πιάσει και πάνε καλύτερα από ότι στις μπάντες τους που τις γνωρίσαμε. Και άντε να πω για τις δύο ότι καλά κάνανε αφού οι μπάντες τους ήταν παλτά η υπέροχη Νικολέτα πως την πάτησε έτσι και πήγε να τραγουδήσει σε τέτοιο project αδιάφορο όταν έχει μια εξαιρετική μπάντα, τους Walk in Darkness αλλά και την δική της πολύ καλή τους Kalidia.

Εδώ βάζοντας το cd στην αρχή δεν ήξερα ποιούς άκουγα, σκεφτόμουν πω-πω τι παλτά είναι αυτά. Λίγο από Nightwish, πολύ μοντέρνο στυλ αλλά καμμιά σχέση με τύπου Battle Beast η Metalite που είναι μεν υπερμοντέρνοι αλλά και τραγουδίστριες καλές έχουν και συνθέσεις κατάλληλες να τις υποστηρίξουν. Και καλά για τις 2 κοπέλες όπως είπα παίζανε σε αδιάφορες μπάντες αλλά η Νικολέτα πως μπλέχτηκε σε τέτοια μπάντα. Έτσι όπως είναι το cd δεν μπορώ να το συστήσω ούτε στους φαν του είδους γιατί υπάρχουν πολύ καλύτερα εκεί έξω σαν το καινούριο των Edenbridge που έγραψα προηγούμενα από αυτό.

Η νύχτα με την μέρα είναι η διαφορά των δύο cd, εδώ και η Tarja να τραγουδούσε πάλι δεν θα το έσωζε με τίποτα. Για αυτό παίζει ρόλο ο πραγματικός εγκέφαλος της μπάντας, αυτός που δημιουργεί τις συνθέσεις όπως ο Tuomas στους Nightwish, ο Martijn στους Delain, ο Shaman στους Walk in Darkness, ο Αλεξάντερ Κρουλ στους Leaves' Eyes και πάει λέγοντας. Τα κορίτσια εκτελούν τις έτοιμες συνθέσεις και δεν φταίνε σε τίποτα αφού και ταλέντο έχουν και μπορούν πολύ καλύτερα.

Για αυτό το σκεφτόμουν τι βαθμό θα τους έβαζα αλλά τον ίδιο δισταγμό είχα και για τους Edenbridge αλλά ευτυχώς τα πήγανε θαυμάσια λόγω του εξαιρετικού Lanvall φυσικά που κάνει τα πάντα στην μπάντα και κυρίως γράφει τις συνθέσεις που δίνει στην αγαπητή Sabine να τις τραγουδά με την γλυκιά φωνή της. Εδώ τα κορίτσια είναι σαν να είναι μπερδεμένα, να μην έχουν βρει τον ρόλο τους στην μπάντα. Τραγουδούν και οι τρεις εναλλάξ μεν αλλά η μία πέφτει μερικές φορές πάνω στην άλλη σαν να τραγουδούν καραόκε.

Είναι και το ότι έχουν διαφορετικές φωνές που δεν ταιριάζουν όλες μαζί και δημιουργείται μπέρδεμα στον ακροατή. Άλλη φωνή η Νικολέτα, άλλη η Ζυστίν και άλλη τελείως η Μιζούχο δεν ταιριάζουν. Καλύτερα να τραγουδούσε η μία τους μόνο και να είχε και αντρικά φωνητικά για ποικιλία. Βέβαια μπορεί να το πηγαίνανε προς gothic metal αλλά θα ήταν καλύτερο. Ας μείνει η Νικολέτα με την ζεστή φωνή και ας μπει κάποιος να κάνει τα σκληρά φωνητικά για να βγει καλύτερο το αποτέλεσμα.

Έτσι όπως είναι τώρα δεν λέει πολλά πράγματα, ούτε σε μένα που έχω ακούσει πάνω από 1000 συμφωνικές μπάντες δεν αρέσει πως να αρέσει σε άλλους φίλους της μέταλ. Και μου αρέσει που σκεφτόμουν να το βάλω και στα καλύτερα της χρονιάς. Ωραίο το ανέκδοτο. Θα βάλω ένα 5/10 και πολύ είναι γιατί δεν θέλω να απογοητεύσω και τα κορίτσια που δεν φταίνε αλλά καλύτερα να γυρίσουν στις μπάντες τους αν είναι να βγάζουν τέτοια έργα. Τουλάχιστον η παραγωγή και η εκτέλεση είναι σε καλά επίπεδα αλλά δυστυχώς είναι το μόνο καλό του όλου δημιουργήματος.

Το tracklist είναι το ακόλουθο:

1.Life Needs Love
2.Drown The Flame
3.On My Way To Love
4.Betrayed
5.Death By A Broken Heart
6.Where Do We Go
7.It’s Time
8.Someday
9.My Kiss Goodbye
10.Paradise
11.Take Me
12.You And Me Against The World

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Justine Daaé – Φωνητικά
Nicoletta Rosellini – Φωνητικά
Mizuho Lin – Φωνητικά
Aldo Lonobile – Κιθάρα
Andrea Buratto – Μπάσο
Michele Sanna – Ντραμς
Antonio Agate – Πλήκτρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Frontiers Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ / ποπ μέταλ.

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 48 λεπτά.

Exit mobile version