LifeSteps.gr

Witchery – Nightside Review (2022 release)

Witchery

Για τους φίλους του extreme metal υπάρχει μια νέα κυκλοφορία αρκετά ικανοποιητική από τους γνωστούς και έμπειρους Witchery από την Σουηδία. Ξεκίνησαν το 1997 και αυτό είναι το όγδοο cd τους στο ίδιο δυναμικό blackened thrash που τους ξέρουμε. Στους φίλους του είδους θα αρέσουν στους υπόλοιπους φυσικά και όχι. Ας δούμε και κάποια στοιχεία χρήσιμα για την μπάντα πριν βγάλουμε το τελικό μας συμπέρασμα.

Σε αυτό τους το cd οι φίλοι μας οι Σουηδοί μας περιγράφουν ιστορίες για εφιάλτες, δαίμονες και μάγισσες όπως κανείς περιμένει από μια μπάντα του αυθεντικού death metal. Στα 25 χρόνια από την ίδρυση τους μέχρι και σε αυτό το τελευταίο δημιούργημα έχουν φτιάξει τον ήχο τους και δεν χρειάζεται να μιμούνται άλλους. Υπάρχει το κοινό που τους αρέσουν τα γρήγορα αυτού του είδους και οι υπόλοιποι που δεν τα ακούνε.

Στους φίλους του thrash και του death metal οι Witchery θα έχουν να πουν κάτι σίγουρα. Σε φίλους του μοντέρνου φυσικά αποκλείεται να αρέσει ο ρυθμός αυτός. Πάντως είναι μια στιβαρή και έμπειρη μπάντα που παίζει καλά και προσφέρει αυτό που θέλουν να ακούσουν οι φίλοι του extreme metal. Είναι γρήγορο, βαρύ αλλά και με διακοπές μελωδίας όταν χρειάζεται για να μην κουράζει και τον ακροατή.

Ακόμα και σε μένα που δεν ακούω πολύ τα extreme metal cd αυτό μου φαίνεται καλό για το είδος. Για να το ακούσω 3 φορές στην σειρά σημαίνει ότι κάτι λέει. Δεν ξέρω αν πηγαίνει για cd της χρονιάς που λένε μερικοί γιατί δεν τα έχω ακούσει όλα από το συγκεκριμένο είδος αλλά 10 δεν θα έβαζα ποτέ σε ένα είδος που δεν ακούω για να μην αδικήσω τα υπόλοιπα που μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητικά. Αυτό θα το αποφασίσουν οι φανς του είδους σαν πιο έμπειροι γνώστες.

Σαν thrash είναι καλό αλλά όχι σαν τους Kreator για παράδειγμα που είχα παρουσιάσει σε άλλο άρθρο. Νομίζω ότι ένα 6/10 είναι αρκετά καλή βαθμολογία για να το περιγράψω. Δεν είναι ούτε του 3 αλλά ούτε και του 10. Είναι καλό για το είδος και επειδή δεν έχω ακούσει τα υπόλοιπα έργα της μπάντας δεν κάνω συγκρίσεις με τα προηγούμενα τους. Σε αυτό το cd έχουμε 36 λεπτά σκληρής μουσικής όπως ακριβώς το φαντάζεστε.

Η παραγωγή και η εκτέλεση των γρήγορων συνθέσεων είναι σε επαγγελματικό επίπεδο από έμπειρους μουσικούς και φαίνεται αμέσως. Συνήθως σε αυτό το είδος επειδή ψάχνω πολύ την underground σκηνή ο ήχος είναι πολύ cult θα έλεγα με απλά λόγια. Εδώ όμως οι φίλοι μας είναι εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν και έχουν φυσικά και την μεγάλη εταιρεία να τους βοηθάει στο δρόμο τους.

Αυτή η εμμονή με τις μάγισσες στους στίχους έχουν πολύ πλάκα, εδώ καταλαβαίνουμε εύκολα τι λένε τα παιδιά γιατί το τέμπο είναι σχετικά μέτριο στα περισσότερα τραγούδια. Το ένα τραγούδι λέει και για τον Πάπα, καλά θα πείτε συνηθισμένα αυτά σε τέτοιου είδους έργα αλλά τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε τι λένε από την μεγάλη ταχύτητα και την 'σκληράδα' των φωνητικών. Εδώ όμως που είναι ρυθμικό το cd φαίνονται όλα στην φόρα.

Κλείνοντας να πω ένα μπράβο στα παιδιά για την αξιόλογη προσπάθεια τους και την άψογη παραγωγή του cd τους. Ακούστε το cd και πείτε αν θέλετε την γνώμη σας στο αν τα κατάφεραν τα παιδιά να φτιάξουν ένα ενδιαφέρον δημιούργημα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Witching Hour
2. Don’t Burn the Witch
3. Storm of the Unborn
4. Er Steht in Flammen
5. Popecrusher
6. Left Hand March
7. Under the Altar
8. Churchburner
9. Crucifix and Candle
10. A Forest of Burning Coffins
11. Nightside

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Patrik Jensen - Κιθάρα

Richard Corpse – Κιθάρα

Chris Barkensjö– Ντραμς

Angus Norder – Φωνητικά

Victor Brandt – Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Ιουλίου 2022 από την εταιρεία Century Media Records.

Είδος: Blackened thrash metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 36 λεπτά.

Exit mobile version