LifeSteps.gr

Silent Knight – Full Force review (2022 release)

Silent Knight

Ας πάμε και σε κάτι που το έχουμε χάσει τώρα τελευταία και συγκεκριμένα στο παραδοσιακό heavy power metal παλιάς κοπής χωρίς τα πολλά ανοίγματα που κάνουν οι καινούριες μπάντες. Οι αγαπητοί Silent Knight από την μακρινή Αυστραλία προσφέρουν αυτό που επιθυμεί το κοινό που άκουγε παλιά το 90 τις γνωστές μπάντες. Εδώ δεν θα τους συγκρίνω με Helloween, Gamma Ray, παλιούς Hammerfall όπως λάθος κάνουν άλλοι γιατί έχουν την δική τους ταυτότητα τα παιδιά.

Μπορεί να έχουν επηρεαστεί από κλασικά ακούσματα αλλά βαδίζουν σωστά στον δικό τους δρόμο. Κάποιος έγραψε ότι επηρεάστηκαν από Rhapsody, σε καμμιά περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό. Το heavy-speed metal τους θυμίζει μεν άλλες κλασικές μπάντες αλλά όχι σε συμφωνικό και οπερατικό στυλ. Είναι το καθαρόαιμο μέταλ του 90 που ακούγαμε από τους γνωστούς και αγαπημένους της τότε εποχής. Μερικές από εκείνες τις μπάντες συνεχίζουν ακόμα αλλά δεν τραβάνε πια, έχουν χάσει έμπνευση και τον δυναμισμό του νέου καλλιτέχνη.

Εδώ τα παιδιά προσπαθούν να μπουν ανάμεσα σε γνωστές μπάντες και πιστεύω έχουν το ταλέντο να τα καταφέρουν μιας και οι παλιοί αργοσβήνουν σιγά-σιγά. Τόπο στα νιάτα που λέμε με μεγάλη έμπνευση και πάθος για δημιουργία. Και αν βρεθεί και μια καλή εταιρεία να βοηθήσει τους φίλους μας θα πάνε πολύ καλά στο μέλλον. Σίγουρα δεν είναι το cd που θα του βάλει κανείς 9 και δέκα όπως κάνουν μερικοί αλλά είναι πάνω από τον μέσο όρο και μια αξιοπρεπέστατη παραγωγή για ανεξάρτητη.

Η μπάντα έχει ξεκινήσει από το 2009 και αυτό είναι το τρίτο τους ολοκληρωμένο στούντιο cd μετά από κάποια ep και μια επανέκδοση του Masterplan ντεμπτούτο cd τους. Μπορεί να είναι και η καλύτερη power metal μπάντα της Αυστραλίας αυτή την στιγμή μιας και δεν θυμάμαι κάποια άλλη γνωστή από το είδος. Θα μπορούσαν να πάνε και σε περιοδεία με τους θρυλικούς Helloween που φέρνουν λίγο στο στυλ αλλά θα φανούν καλύτεροι και πιο σπριντάτοι λόγω ηλικίας και ζωντάνιας κυρίως.

Οι μεγάλες μπάντες κακά τα ψέματα έχουν αρχίσει να γίνονται σαν θίασος περιφερόμενος, είδα μέχρι και μπάντες 40 χρόνων και να βγαίνουν στην σκηνή και να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους. Τους WASP για παράδειγμα που τους άκουγα στο σχολείο και ακόμα βγαίνουν σε περιοδεία. Εντάξει τους σέβομαι αλλά η εταιρεία που τους βγάζει πρέπει να τα βλέπει αυτά. Όχι όλα για το χρήμα, αφήστε τους ανθρώπους στην ησυχία τους και βγάλτε νέα παιδιά να χαρεί λίγο και ο κόσμος. Αυτούς τους βλέπαμε το 80 και ήταν υπέροχοι αλλά τώρα τι να μας πουν πια.;

Τέλος πάντων ας το αφήσω αυτό γιατί είναι μεγάλη ιστορία και να επιστρέψω στους φίλους μας από την Αυστραλία που μια χαρά τα κατάφεραν με το cd τους. Θα βάλω ένα 7/10 και θα περιμένω ακόμα καλύτερο δημιούργημα στο άμεσο μέλλον γιατί και ταλέντο διαθέτουν αλλά και τον απαραίτητο ενθουσιασμό που βγαίνει και στα όμορφα τραγούδια τους. Για στίχους και λοιπές μικρολεπτομέρειες δεν θα αναφερθώ, τα πήγανε πολύ καλά όπως περιμένει κανείς από μια αξιόλογη μπάντα του είδους.

Τώρα που το ακούω προσεκτικά το cd μου φέρνει στο μυαλό τους αγαπημένους Dragonforce και τον ενθουσιασμό που έχουν με την μαγική κιθάρα του μεγάλου Herman. Να τονίσω ότι η φωνή του Dan είναι εξαιρετική για το είδος. Συγχαρητήρια στα παιδιά για το ωραίο cd τους. Μακάρι να τους δούμε από κοντά μαζί με τους Dragonforce σε κάποια συναυλία. Ακούστε τα παιδιά, το αξίζουν, είναι το καλό power metal που δεν βλέπουμε συχνά (η μάλλον δεν ακούμε).

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Blood In The Water
2.Full Force
3.The Last Candle Burns
4.Dark And Mysterious Times
5.Screaming Eagle
6.Into Oblivion
7.Awakening
8.Create A New World

Η μπάντα απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Dan Brittain - Φωνητικά
Cameron Daw - Μπάσο
Dan Grainger - Ντραμς
Cam Nichols - Κιθάρα
Stu McGill - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2022.

Είδος: Power metal / heavy metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 43 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version