LifeSteps.gr

Obsidian Sea - Pathos review (2022 release)

Obsidian Sea

Το τέταρτο cd των αγαπητών Obsidian Sea από την γειτονική μας Βουλγαρία είναι εδώ για αξιολόγηση και μια πρώτη γνωριμία με την μπάντα που δεν την είχα ακουστά για να πω την αλήθεια. Είναι και τόσα τα συγκροτήματα μόνο στο doom που είναι αδύνατον να τους ξέρω όλους ακόμα και τις underground μπάντες. Οι φίλοι μας παίζουν ένα ελαφρύ προοδευτικό doom rock προς μέταλ παλιάς κοπής θα έλεγα μιας και είναι επηρεασμένοι από κλασικές μπάντες άλλων εποχών.

Ουσιαστικά η μουσική των φίλων μας είναι περισσότερο ροκ και παραδοσιακό doom παρά το μοντέρνο που ξέρουμε από τις γνωστές μπάντες. Stoner rock ανάμεικτο με ψυχεδέλεια καλύτερα να το περιγράψω όπως το ακούγαμε σε παλιά βινύλια. Από το 2009 όταν και ιδρύθηκε η μπάντα κινείται στο σκοτεινό και ατμοσφαιρικό ροκ και από ότι ακούω στο cd αυτό παίζουν και πολύ καλά το είδος σαν έμπειροι μουσικοί.

Είναι ένα δημιούργημα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό με την προοδευτική του πλευρά να υπερισχύει αλλά και παθιασμένο όσο χρειάζεται για να μην σε κουράζει ο παραδοσιακός αργός του ρυθμός. Σαν να προσπαθούν να το ισορροπήσουν ανάμεσα στην κλασική πλευρά ενός doom και την εναλλακτική της εκδοχή μου φαίνεται. Ενδιαφέρον σαν αποτέλεσμα μπορώ να πω χωρίς να έχω ακούσει τις προηγούμενες δουλειές των φίλων μας.

Και οι στίχοι είναι σε καλό επίπεδο για το είδος χωρίς να πηγαίνουν σε υπερβολές τα παιδιά. Μπορώ να πω ότι είναι ένα καλό ροκ cd προς το πολύ καλό για το είδος αλλά όχι τέλειο που το λένε άλλοι. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης από ότι ακούω. Τουλάχιστον τα φωνητικά που είναι καθαρά είναι πολύ καλά και οι κιθάρες εκεί που πρέπει χωρίς υπερβολές. Λίγο προσοχή με το πολύ progressive στοιχείο χρειάζεται γιατί δεν θέλει πολύ να ξεφύγει το cd προς τα εκεί και να χάσει τον ατμοσφαιρικό του παραδοσιακό doom χαρακτήρα του.

Εγώ έμεινα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και θα βάλω στους φίλους μας ένα 8/10 για την προσπάθεια τους και θα ακούσω φυσικά και τα υπόλοιπα έργα τους για μια ολοκληρωμένη εικόνα της μπάντας όταν μπορέσω και βρω λίγο χρόνο. Μακάρι οι φίλοι μας να συνεχίσουν να μας προσφέρουν αξιόλογα έργα για εμάς τους μεγαλύτερους γιατί κακά τα ψέματα εκεί απευθύνονται με το παραδοσιακό doom παλιάς εποχής.

Προτείνω να τους ακούσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Σε πολλούς κυρίως μεγαλύτερους θα αρέσουν σε άλλους που κυνηγούν τα καινούρια δεν νομίζω να τους κάνουν κλικ. Δεν είναι το mainstream doom από αγγλικές μπάντες κυρίως, εδώ είναι κάτι σαν πειραματικό παραδοσιακό ψυχεδελικό doom 60-70-80. Πρέπει να έχω ακούσει πάρα πολλές μπάντες του είδους για φέτος που ξεκίνησα τα αφιερώματα. Κυρίως στο underground metal που υπάρχουν και τα ωραία διαμαντάκια.

Κλείνοντας το αφιέρωμα μου στα παιδιά να πω ότι η παραγωγή και η ποιότητα του cd είναι σε άριστα επίπεδα από επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά τι κάνουν. Να δω μόνο αν θα βρω και κανά βίντεο τους να ακούσετε γιατί πολλές μπάντες δεν έχουν καν youtube για να προωθούν την δουλειά τους. Ακόμα και φωτογραφίες πολλές φορές δεν βρίσκω και έχω αναβάλει παρουσιάσεις λόγω της γνωστής έλλειψης στοιχείων για την μπάντα.

Αυτά για σήμερα, ραντεβού στο επόμενο cd που μάλλον θα είναι doom πάλι από ότι βλέπω εκτός κι αν προκύψει το καινούριο πολυαναμενόμενο της αγαπητής Scarlet Dorn η οι θρυλικοί Dropkick Murphys.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Lament the Death of Wonder
2. The Long Drowning
3. Sisters
4. Mythos
5. The Revenants
6. I Love the Woods
7. The Meaning of Shadows

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Anton Avramov – Κιθάρα, φωνητικά
Delyan Karaivanov – Μπάσο, δεύτερα φωνητικά
Bozhidar Parvanov – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2022 από την εταιρεία Ripple Music.

Είδος: Stoner rock / traditional doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 41 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version