LifeSteps.gr

Astral Mantra - Rise of the Lords review (2022 release)

Astral Mantra

Ένα ιδιαίτερο cd έχω σήμερα για μια πρώτη παρουσίαση και γνωριμία με το κοινό. Οι αγαπητοί Astral Mantra προέρχονται από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και αυτό το cd το κυκλοφόρησαν μόνοι τους αφού δεν βλέπω κάποια εταιρεία να τους βοηθάει με ότι αυτό συνεπάγεται όπως έχω τονίσει και σε πολλά άρθρα. Παίζουν ένα αρκετά καλό gothic doom metal στο στυλ των θρυλικών Moonspell αφού η φωνή μου θυμίζει τον μεγάλο Fernando.

Περισσότερο το κάνω παρουσίαση σαν feedback στα παιδιά που θα το διαβάσουν σίγουρα πιστεύω. Πρώτον παρατήρησα ότι εκτός από την πολύ καλή φωνή που θυμίζει όπως ανέφερα τον Fernando των αγαπημένων μου Moonspell οι στίχοι είναι στα αγγλικά ενώ θα έπρεπε να τους έχουν στην γλώσσα τους για να μην χάνεται στην μετάφραση τίποτα και να ακούγονται πιο ισορροπημένα.

Εξάλλου έχω ακούσει πολλές μπάντες στα ρώσικα και μου αρέσουν, ταιριάζει η γλώσσα με την σκληρή μουσική. Από folk μέχρι black metal έχω ακούσει αρκετά από την χώρα, μου αρέσουν κυρίως τα pagan metal που έχουν αρκετές αξιολογότατες μπάντες όπως τους Аркона, τους Rakoth, τους Сварга και πάει λέγοντας. Και την Хелависа στο folk rock που μου αρέσει πολύ.

Δεύτερον που παρατήρησα είναι η μονοτονία στην ονομασία των τραγουδιών. Ritual 1-2-3-4-5 ενώ θα έπρεπε να έχουν πιο συγκεκριμένες ονομασίες. Η μουσική δεν είναι άσχημη για το είδος αλλά οι αγγλικοί στίχοι μου χαλάνε λίγο την ατμόσφαιρα που σε ένα έργο gothic παίζει μεγάλο ρόλο. Ελπίζω αυτές οι μικρολεπτομέρειες να διορθωθούν στην επόμενη κυκλοφορία των φίλων μας με το καλό όταν βγει και να ανέβουν επίπεδο.

Έτσι όπως είναι τώρα το cd βγάζει κάτι το cult, το underground, εμένα μου αρέσουν αυτά και τα παρουσιάζω δεν ξέρω όμως αν θα αρέσουν στον πολύ κόσμο όταν τα ακούσει. Στη αρχή θα είμαι επιεικής με τα παιδιά όπως κάνω πάντα μέχρι να βρουν τον ήχο τους και να αποφασίσουν που θα κατευθύνουν την μπάντα. Καλό είναι να μείνουν στο gothic doom που το επέλεξαν αρκεί να τραγουδήσουν στην γλώσσα τους στο επόμενο cd.

Κλείνοντας γιατί δεν βρίσκω πολλές πληροφορίες για να σας τις παρουσιάσω να ζητήσω από τα παιδιά αν το δουν να μου στείλουν κάποια απαραίτητα βιογραφικά στοιχεία και ίσως 2-3 φωτογραφίες για να βάλω στην παρουσίαση για να φανεί καλύτερη. Ούτε τα ονόματα τους δεν βρίσκω για να βάλω. To cd απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που ψάχνουν στην undrground σκηνή του μέταλ να βρουν καλά ακούσματα γιατί έχουν βαρεθεί το πολύ mainstream που το έχουν ρίξει οι γνωστές μπάντες τελευταία.

Σαν πρώτη γνωριμία με τους φίλους μας θα τους βάλω ένα 7/10 με την ελπίδα να τους ακούσω πιο βελτιωμένους στο άμεσο μέλλον. Νέα παιδιά είναι με ταλέντο μπορούν και πολύ καλύτερα και κυρίως στην γλώσσα τους την επόμενη φορά και μην φοβούνται, πολύ περισσότεροι θα τους ακούσουν όπως ακούνε και τους Аркона που έχουν γίνει πλέον γνωστοί και έξω από την χώρα. Εγώ τους παρακολουθώ από την πρώτη τους κυκλοφορία.

Ξέρω ότι είναι σε άλλο στυλ από τις γνωστότερες μπάντες στην Ρωσία που έχουν γίνει γνωστές και στο εξωτερικό αλλά τίποτα δεν αποκλείει να πιάσει και το δικό τους gothic doom που έχει εξάλλου αρκετούς οπαδούς παγκοσμίως. Αυτά προς το παρόν, περιμένω κάποια στοιχεία για την μπάντα για να τα προσθέσω για πιο καλή παρουσίαση γιατί έτσι μου φαίνεται ελλιπής. Στο τέλος άφησα την παραγωγή του cd που είναι τυπική για ανεξάρτητη όπως καταλαβαίνετε. Ακούγεται πάντως αρκετά καλά το όλο δημιούργημα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Intro
2.Ritual I
3.Ritual II
4.Ritual III
5.Ritual IV
6.Ritual V
7.Ritual VI
8.Ritual VII
9.Ritual VIII
10.Too Old Too Cold (cover)

Το cd κυκλοφόρησε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2022.

Είδος: Gothic doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 38 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd από εδώ.

Exit mobile version