LifeSteps.gr

Dragonland - The Power Of The Nightstar review (2022 release)

Dragonland

Τους Dragonland από την Σουηδία τους άκουγα από παλιά όταν είχαν ιδρυθεί το 1999. Βέβαια δεν βγάζανε πολλά cd και κάποια στιγμή τους έχασα. Φέτος όμως επανήρθαν δυναμικά στο προσκήνιο με το έκτο τους album με τον τίτλο The Power Of The Nightstar πάντα στο ίδιο στυλ που τους είχα γνωρίσει, το μελωδικό συμφωνικό power metal. Από την αρχή φαίνεται το καλό cd και αυτό συνέβη και τώρα με τους φίλους μας που μας πρόσφεραν ένα έργο υψηλής ποιότητας για το είδος και αντάξιο της σκανδιναβικής μελωδικής σκηνής.

Έπρεπε να περάσει μια δεκαετία για να ακούσουμε κάτι καινούριο από τα παιδιά αλλά ευτυχώς είναι πολύ καλό και έτσι αποζημιωνόμαστε για την αναμονή. Οι στίχοι είναι σε φανταστικό επίπεδο όπως σε όλα τα παρόμοια συγκροτήματα. Μελωδίες επιστημονικής φαντασίας όπως βλέπεται και από τους τίτλους των τραγουδιών. Μου άρεσε και το εξώφυλλο του cd που δείχνει κάποιον να πιλοτάρει ένα διαστημόπλοιο.

Σίγουρα αυτό το cd θα σας θυμίσει πολλά άλλα του ίδιου είδους αλλά είναι τόσο καλό που δεν ενοχλεί η ομοιότητα. Απολαυστική μελωδική συμφωνική μουσική είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Η εμπειρία των φίλων μας φαίνεται και από το σωστό παίξιμο αλλά και την υπέροχη παραγωγή του cd τους. Ευτυχώς που είναι και σε καλή εταιρεία και έτσι δεν έχουν το πρόβλημα όπως πολλές άλλες νεότερες το πλείστον με την προώθηση τους.

Ένα ωραίο ταξίδι στο διάστημα μας προσφέρουν τα παιδιά για να ξεφύγουμε και λίγο από τα καθημερινά προβλήματα μας. Είναι και χορταστικό σε διάρκεια δημιούργημα οπότε ακόμα καλύτερα για όλους. Θυμάμαι όταν τους άκουγα την δεκαετία του 2000 που τους μπέρδευα με τους Dragonforce αλλά καμμιά σχέση δεν έχουν, οι άλλοι είναι πολύ πιο γρήγοροι λόγω του μεγάλου Herman. Εδώ οι φίλοι μας είναι σαν συνδυασμός Gloryhammer και Twilight Force, και οι δύο αγαπημένες μπάντες φυσικά οπότε δεν ήταν δυνατόν να μην μου άρεσε και το cd των φίλων μας.

Τα φωνητικά του αγαπητού Jonas είναι πολύ καλά και ταιριαστά για το συγκεκριμένο δημιούργημα, όπως και η εξαιρετική χρήση των πλήκτρων από τον Elias. Γενικά όλα τα παιδιά παίζουν πολύ καλά για το είδος και θα ήθελα να τους δω και σε live κάποια στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι θα ικανοποιήσουν όλους τους φανς του συμφωνικού μέταλ αυτού του στυλ με τις μελωδίες και τα πιασάρικα ρεφρέν.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου να πω ότι ελπίζω να μην κάνουν άλλα 10 χρόνια για το επόμενο τους cd γιατί αξίζουν να τους ακούμε πολύ συχνότερα. Αυτό πάντως το cd πάει στα καλύτερα της χρονιάς για το είδος πάντοτε που έχει μεν αρκετά αλλά όχι τόσο καλοφτιαγμένα. Πάω να δω και το καινούριο από τους Lacuna Coil τώρα να δω τι θα μας προσφέρει η Κριστίνα και οι υπόλοιποι φίλοι μας αν και ακούω τα ίδια τραγούδια με παλιά. Επανέκδοση του παλιού τους με καινούριες ηχογραφήσεις μου φαίνεται.

Θα βάλω ένα ωραίο 9/10 στους φίλους μας από την Σουηδία και αφού τους πω πολλά μπράβο για την υπέροχη δημιουργία τους θα στείλω και τα χαιρετίσματα μας στην όμορφη χώρα τους. Μόνο να βγάζουν πιο συχνά κυκλοφορίες να ακούμε ποιοτική μελωδική μουσική. Συνιστώνται φυσικά ανεπιφύλακτα στους φανς του είδους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. The Awakening
2. A Light in the Dark
3. Flight from Destruction
4. Through Galaxies Endless
5. The Scattering of Darkness
6. A Threat from Beyond the Shadows
7. Aphelion
8. Celestial Squadron
9. Resurrecting an Ancient Technology
10. The Power of the Nightstar
11. Final Hour
12. Journey’s End
13. Oblivion

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Elias Holmlid – Πλήκτρα
Anders Hammer – Μπάσο
Jonas Heidgert – Φωνητικά
Olof Mörck – Κιθάρα
Jesse Lindskog – Κιθάρα
Johan Nunez – Ντραμς

Το cd κυκλοφορεί στις 14 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία AFM Records.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 67 λεπτά.

Exit mobile version