LifeSteps.gr

Quantum Twilight - Hypersonic Demolition review (2022 release)

Quantum

Μια πολύ καλή πρόταση στο χώρο του power metal και ειδικά για τους φανς των Dragonforce όπως εγώ έρχεται από τους αγαπητούς Quantum Twilight και το πρώτο τους cd με τίτλο Hypersonic Demolition. Η μπάντα είναι καινούρια και προέρχονται από την Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι από τις λίγες που ακολουθούν το ευρωπαικό μοντέλο του power metal (ευτυχώς). Πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τα ταλαντούχα παιδιά από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Για μένα που είμαι πολύ φαν των Dragonforce και του μεγάλου Herman Li είναι ωραίο να ακούω καινούριες μπάντες που προσπαθούν επιτυχημένα να ακολουθήσουν τους θρύλους του power metal. Δεν με ενοχλεί ότι μοιάζουν πολύ αρκεί που κάνουν πολύ καλή δουλειά και πιστεύω και ο Herman αν άκουγε τα παιδιά θα έμενε ευχαριστημένος και θα τα καλούσε σε μια συναυλία να ανοίξουν για αυτούς.

Επίσης επειδή από την αμερικανική σκηνή ακούω συχνά μπάντες που είναι είτε metalcore, hardcore και alternative metal είναι πολύ θετικό ότι οι φίλοι μας προσπαθούν να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα ακούσματα της σκηνής τους. Έχω ακούσει περίπου 10 μπάντες που ακολουθούν τους Metallica για παράδειγμα αλλά δεν το καταφέρνουν το thrash και καταγράφονται σαν αντιγραφείς.

Οι φίλοι μας μπορεί να ακούγονται κατά 90% σαν τους Dragonforce αλλά το πέτυχαν το είδος με το παραπάνω. Θα ήθελα βέβαια να ακούσω και κάτι το πιο δικό τους αλλά ελπίζω να φτιάξουν το στυλ τους στο επόμενο δημιούργημα. Είναι ακόμα στην αρχή, είναι νέα παιδιά με ταλέντο και το μέλλον τους ανήκει οπότε και με μια καλή εταιρεία να τους στηρίξει μπορούν να φτάσουν άνετα στα επίπεδα των θρύλων του είδους.

Εγώ πάντως έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το πρώτο τους δημιούργημα και θα ήθελα να τους δω σε κάποια συναυλία με τους Dragonforce μαζί. Και το εξώφυλλο του cd πολύ καλό με το διαστημόπλοιο. Και οι στίχοι όπως είναι λογικό σε στυλ επιστημονικής φαντασίας για να ταιριάζουν και με το ύφος της μπάντας. Ευτυχώς που βρήκα και μια φωτογραφία των παιδιών στην επίσημη ιστοσελίδα τους για να τους γνωρίσετε καλύτερα.

Ακούστε τα τραγούδια που έβαλα παραπάνω, ευτυχώς που υπάρχει και το youtube, και βγάλτε τα συμπεράσματα σας αν σας αρέσει η μουσική των φίλων μας. Έχουν και το facebook και το απαραίτητο instangram για να μπορούν να προωθήσουν την δουλειά τους αλλά θα πρέπει να το ανανεώσουν με μπόλικες φωτογραφίες εκτός από το cd για να έχω και εγώ να βάζω στις παρουσιάσεις μου.

Εγώ θα ευχηθώ στους φίλους μας καλή αρχή και περιμένω το επόμενο βήμα τους με μεγάλη ανυπομονησία γιατί είμαι και φαν των Dragonforce και πάντα κυνηγάω το γρήγορο τέτοιου στυλ power metal. Θα βάλω και ένα ωραίο 9/10 στην δημιουργία τους γιατί μου άρεσε ιδιαίτερα το cd και το ακούω συνέχεια. Χαιρετισμούς στα παιδιά και μακάρι να γίνουν γνωστοί σαν τους θρύλους για να τους βλέπουμε και σε ζωντανές εκδηλώσεις.

Το cd φυσικά συστήνεται στους πολλούς φανς των Dragonforce αλλά και στους φίλους του γρήγορου και μελωδικού power-speed metal. Ωραίο και μελωδικό δημιούργημα για ντεμπούτο είναι και αξίζει να το ακούσετε.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Never Surrender
2. Champions
3. Intergalactic Onslaught
4. Beyond the Walls
5. Overdrive
6. Heroes of Assur
7. Temple of Evil
8. Game Over

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Greg Russell - Κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, και προγραμματισμός
Jarrad Biron Green - Φωνητικά

Επίσης συμμετέχουν και οι εξής:

Δεύτερα φωνητικά - Nayeli Abrego και Zack Krajnyak
Μιξάρισμα από τον Blaine Misner στα Cue Recording Studios, Falls Church, VA
Mastered By: TJ Lipple

Σχεδιασμός εξώφυλλου από τον Dan Goldsworthy

Το cd κυκλοφόρησε στις 5 Αυγούστου του 2022.

Είδος: Μελωδικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 48 λεπτά,

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version