LifeSteps.gr

Riot City - Electric Elite review (2022 release)

Riot City

Πιθανότατα, όσοι παρακολουθείτε τη σκηνή του παραδοσιακού metal, οι Riot City να σας λένε κάτι. Αν δε θυμάστε, θα φροντίσω να σας κάνω μια μικρή υπενθύμιση: πρόκειται για μια παρέα τρελο-Καναδών, οι οποίοι, απλά και όμορφα, κυκλοφόρησαν έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2019, το “Burn the Night”. Για πολύ κόσμο, αποτελεί το κορυφαίο δείγμα του είδους για την περασμένη δεκαετία, κάτι που σε μεγάλο βαθμό, ίσως και να αληθεύει.

Εξάλλου, η αγάπη τους για τους Priest, τους Riot εποχής “Thundersteel” και τους πρώιμους Maiden είναι ηλίου φαεινότερη, όχι μόνο στο οπτικό κομμάτι (δείτε εξώφυλλο του “Burn the Night”), αλλά και στον τρόπο σύνθεσης/ερμηνείας των κομματιών. Ο δε τραγουδιστής/συνθέτης Cale Savy είχε κάνει αίσθηση με τα φωνητικά του και είναι άξιο απορίας που αποφάσισε να αποσυρθεί από το μικρόφωνο και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα καθήκοντά του ως κιθαρίστας.

Οι επιφυλάξεις μας διαλύθηκαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το πάτημα του play, καθώς η νέα «μεταγραφή» που ακούει στο όνομα Jordan Jacobs, απεδείχθη λίρα εκατό. Πρόκειται για έναν ποιοτικότερο και πιο πολύπλευρο τραγουδιστή από τον Cale (κι όμως), που κατορθώνει να δώσει μια άλλη διάσταση στα οκτώ κομμάτια του νέου τους δίσκου, “Electric Elite”.

Μια συλλογή τραγουδιών που συνεχίζει, με σπασμένα τα φρένα, από εκεί που σταμάτησε το υπέροχο ντεμπούτο τους, με τη διαφορά ότι εδώ παρουσιάζονται σαφώς πιο ώριμοι συνθετικά. Πιο κατασταλαγμένοι στο τι θέλουν να πετύχουν, ιδιαιτέρως εμπνευσμένοι, με περισσότερη προσωπική σφραγίδα και με μεγαλύτερη ποικιλία σε διαθέσεις. Είτε μιλάμε για την καταιγίδα των εναρκτήριων “Eye of the Jaguar”(speed/power ύμνος) και του Maidenικού “Beyond the Stars” που θα ζήλευαν ακόμα και οι ίδιοι οι Βρετανοί στα «καλά» τους είτε για το συναυλιακό “Paris Nights” και το δεκάλεπτο έπος “Severed Ties” που κλείνει το δίσκο, το “Electric Elite” δείχνει να μην έχει κανένα ψεγάδι.

Ομολογουμένως, δύσκολα θα ακούσουμε κάτι καλύτερο φέτος στο ύφος του κλασικού metal, για να μην πούμε και για τα επόμενα δυο-τρία χρόνια και φανούμε υπερβολικοί. Ακόμα και οι αγαπημένοι Enforcer, που μέχρι πρότινος κρατούσαν τα σκήπτρα του είδους (τουλάχιστον σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων), δε νομίζω να καταφέρουν να το ξεπεράσουν. Παρ’ όλα αυτά ο ιθύνων νους τους, Olof Wikstrand, δεν είναι ο τύπος που έχει τέτοια «κολλήματα» και συμμετείχε στην παραγωγή του αριστουργηματικού αυτού δίσκου των Riot City, κάνοντας τη μίξη.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: δε νοείται να αγαπάτε το παραδοσιακό ήχο, εποχής δεκαετίας του 80’s, και να μην ακούσετε το συγκεκριμένο δίσκο. Για μένα, έχει ήδη μπει σε αρκετά υψηλή θέση μέσα στα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

Βαθμός: 9/10

Label: No Remorse Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14 Οκτωβρίου 2022

Playlist:
1. Eye Of The Jaguar 05:00
2. Beyond The Stars 05:08
3. Tyrant 05:36
4. Ghost Of Reality 06:18
5. Return Of The Force 04:16
6. Paris Nights 04:43
7. Lucky Diamond 04:19
8. Severed Ties 09:56
Total playtime: 45:17

Band lineup:

Dustin Smith - Bass, Vocals (backing)

Cale Savy - Guitars, Vocals (backing)

Roldan Reimer - Guitars, Vocals (backing)

Chad Vallier - Drums (2017-present)

Jordan Jacobs - Vocals (lead)

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version