LifeSteps.gr

Evil Conspiracy – The Demons Mark review (2022 release)

Evil Conspiracy

Στο χώρο του true metal αυτή την φορά έχουμε την προσφορά των Evil Conspiracy από την Σουηδία που δεν τους είχα στα υπόψη μέχρι τώρα. Αυτό το cd είναι η τρίτη τους δημιουργία σε ένα είδος που όπως λένε οι ίδιοι απευθύνεται σε φανς των Manowar, των Helloween και των Iron Maiden. Έτσι που τους ακούω δεν μου θυμίζουν κάποια από τις μεγάλες μπάντες αλλά τουλάχιστον παίζουν το αυθεντικό μέταλ στο δικό τους στυλ.

Το άκουσα μια φορά ολόκληρο το cd και δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε όπως κάτι άλλα νωρίτερα. Το περίμενα καλύτερο να πω την αλήθεια και μόλις διάβασα ότι θέλουν να μοιάσουν στους Manowar οι προσδοκίες είχαν αυξηθεί αφάνταστα. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι κανείς να κρατά μικρό καλάθι για να μην απογοητεύεται. Και οι στίχοι του album θυμίζουν άλλα βαρύτερα γκρουπ άλλων ειδών δεν είναι τα γνωστά ηρωικά των Manowar η κάποιες φανταστικές ιστορίες που έχουν άλλες παρόμοιες μπάντες.

Βέβαια δεν είναι power metal τα παιδιά αλλά πολύ στο σκοτάδι το έριξαν σαν να είναι κάποια μελωδική death metal μπάντα. Μήπως ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο και άλλο τους βγήκε τελικά. Δεν είναι και το παραδοσιακό μέταλ που ακούγαμε παλιά αλλά μια μίξη heavy metal με στίχους από άλλα είδη. Σίγουρα θα αρέσει σε κάποιους αλλά και σε άλλους θα ξενίσει αυτό το γεγονός. Και είναι το τρίτο τους album δεν νομίζω να ψάχνουν ακόμα τον ήχο τους.

Δεν είναι το συνηθισμένο heavy metal που ακούμε συχνά σαν τους Majesty που μου αρέσουν κιόλας που είναι και λάτρεις του true metal και έχουν και το καταπληκτικό τους τραγούδι σαν τους Manowar περίπου. Αυτοί είναι οι πραγματικοί Manowar ακόλουθοι, τα παιδιά εδώ προσπαθώ να καταλάβω τι σχέση έχουν με τους Helloween, αν εννοούν τον γρήγορο ρυθμό σε κάποια τραγούδια δεν μοιάζουν καθόλου. Και μόνο ο Kai Hansen με την μαγική κιθάρα του κάνει την διαφορά αν εννοούν τους παλιούς Helloween.

Speed metal πάλι δεν είναι αλλά ούτε και στο στυλ των κλασικών Iron Maiden, Judas Priest και των υπόλοιπων τεράστιων συγκροτημάτων. Οι Evil Conspiracy βαδίζουν σε ένα δρόμο μόνοι τους παίζοντας την δική τους μουσική που υποτίθεται μοιάζει με τους προαναφερόμενους αλλά καμμιά σχέση. Απορώ αυτοί που γράφουν τα review αν ξέρουν τις μπάντες που αναφέρονται γιατί θεωρώ προσβολή για τους Manowar να τους παρομοιάζουμε με τα παιδιά εδώ.

Αν τους δούμε αυτόνομα και ωραία χωρίς επιρροές ίσως και να τους συμπαθήσουμε γιατί παλεύουν με τον δικό τους ρυθμό να πιάσουν τα στάνταρς των μεγάλων true metal συγκροτημάτων. Και τον Kai Hansen να βάλω να παίξει κιθάρα στην μπάντα των παιδιών πάλι δεν θα φαίνονται σαν τους Helloween. Είναι ένα μέτριο προ καλό αποτέλεσμα που θα βρει κάποιους να τους αρέσει αλλά η πλειοψηφία μάλλον θα ζητάει περισσότερα. Εγώ πάντως που δεν είχα ακούσει τα παιδιά θα είμαι πολύ επιεικής για πρώτη φορά μ΄ςχρι να τους γνωρίσω καλύτερα.

Συμπαθητικό το cd τους αλλά μέχρι εκεί, δεν φτάνει στα επίπεδα αυτών που θέλει να φτάσει. ακούστε τους πάντως και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα μην τους αδικήσουμε κιόλας τους φίλους μας. Πάντως η όλη παραγωγή τους είναι άκρως επαγγελματική. Λίγη προσοχή με τους στίχου θέλει να ταιριάζουν στο είδος η να δοκιμάσουν σε κάτι άλλο πιο extreme την επόμενη φορά. Αυτά για τώρα στο μέλλον βλέπουμε πως θα εξελιχθούν. 7/10 για την πρώτη γνωριμία με την μπάντα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. The Demons Mark
2. Illuminate The Darkness
3. The Angelmaker
4. Heading For Darkness
5. Satans Wolves
6. The Hunt
7. Dying Spirits
8. Epic Empire
9. Hung, Drawn And Quartered
10. Blinded
11. Blow Your Mind

Η σύνθεση τη μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Putte - Κιθάρα
Ante Mäkelä - Κιθάρα, πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά
Martin Giaever - Μπάσο
Fredrik "Frippe" Eriksson - Βασικά φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Sleaszy Rider Records.

Είδος: Heavy metal / true metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 60 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version