LifeSteps.gr

Alkonost - Ведомые Ветром review (2021 release)

Alkonost

Ένα εκπληκτικό cd που παρόλο που είναι περσινή κυκλοφορία ήθελα να το παρουσιάσω γιατί είναι μια από τις αγαπημένες μου μπάντες οι Alkonost από την Ρωσία και τα έχω όλα τα δημιουργήματα τους από την αρχή όταν ξεκίνησαν μέχρι και τώρα. Αυτό πρέπει να είναι το ενδέκατο cd τους, στο bandcamp τους θα τα βρείτε σχεδόν όλα ευτυχώς. Έχω μπόλικα cd τους αλλά είναι και μερικά από συλλογές που τους έχει μέσα. Το folk metal που παίζουν δεν είναι κάτι το διαφορετικό από ότι παίζουν πολλές μπάντες από την χώρα τραγουδώντας και πολύ ωραία στην γλώσσα τους.

Για να πάρετε μια γεύση από ότι λένε οι φίλοι μας θα παραθέσω αυτούσιο το κείμενο τους από το bandcamp μεταφρασμένο χωρίς να προσθέσω κάτι εγώ και αλλοιωθεί το νόημα αυτών που θέλουν να περιγράψουν για το δημιούργημα τους. 'Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκίνησε το δεύτερο μισό του 1995, όταν ο Andrey Losev αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό του έργο. Την προσοχή του τράβηξαν η μεσαιωνική μουσική και οι ρωσικές λαϊκές μελωδίες. Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1996, γεννήθηκαν οι Alkonost. Σε περισσότερα από 20 χρόνια, το συγκρότημα έχει περάσει από πολλές αλλαγές, αλλά ο μοναδικός ήχος και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του παρέμειναν, αποτελώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκροτήματος για όλο αυτό το διάστημα.'

'Από τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι πιστεύουν στη μαγεία. Μια μυστική δύναμη που μπορεί να δημιουργήσει ένα θαύμα, να αλλάξει τη συνηθισμένη σειρά των πραγμάτων σε μια στιγμή. Αυτό μπορεί να σώσει από τον επικείμενο θάνατο ή, από την άλλη πλευρά, να καταστρέψει κάποιον που έφερε κατά λάθος πάνω του το κακό μάτι μιας μάγισσας ή δυσαρέστησε τα πνεύματα.

Η μαγεία μπορεί να φοβηθεί αποφεύγοντας μια παράξενη γυναίκα της διπλανής πόρτας που λέγεται ότι είναι μάγισσα. Μπορεί να είναι η ελπίδα σας όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να ελπίζετε. Μπορεί να μην το πιστεύετε, απλώς ακούγοντας μερικές ιστορίες με φωτιά. Και μπορείς να το αντιμετωπίσεις εκεί που δεν το περίμενες καθόλου.

Από τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η μαγεία ζει σε μια λέξη και μια λέξη ζει στον αέρα. Ο άνεμος μεταφέρει στη γη τις ιστορίες που περνούσαν από στόμα σε στόμα και διδάσκουν τους ανθρώπους και τους προειδοποιούν για αυθόρμητες ενέργειες. Ο άνεμος παρασύρει μακριά τους ήχους του ύμνου, καλώντας να σηκώσουν σπαθιά στη σφαγή. Ο άνεμος παίρνει ένα ξόρκι σαν κορδέλα σε πλεξούδα, για να ανταποκριθεί η φύση, βοηθώντας κάποιον που αναπνέει μαζί του.

Ο άνεμος μεταφέρει στο σκοτάδι ενός μπουντρουμιού τα λόγια ενός τραγουδιού που τραγουδάει ο περιπλανώμενος-βάρδος, που ανάβει την ελπίδα στην ψυχή του κρατούμενου. Κάτι που τον κάνει να πιστεύει ότι είναι πιο δυνατός από τις περιστάσεις και μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων τολμώντας να είναι ο αληθινός του εαυτός, κάνοντας αυτό που πρέπει, παίρνοντας τη μοίρα του στα χέρια του.

Το «Guided by the wind» είναι για εκείνους που τόλμησαν να εμπιστευτούν τον άνεμο, πιστεύοντας στη μυστική του δύναμη - τη μαγεία που χύνεται στον αέρα. Σχετικά με αυτούς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι ποια είναι η δύναμη της λέξης και ποια η λέξη της δύναμης. Το νέο μας άλμπουμ θα σας πει πώς ο άνεμος γεμίζει το πανί ενός ακυβέρνητου πλοίου και το οδηγεί έξω από την ομίχλη στο σωτήριο φως ενός φάρου. Και πώς μια λέξη μπορεί να οδηγήσει και να αλλάξει τη μοίρα ενός ανθρώπου, ανάβοντας τις φλόγες της καρδιάς όπως ο άνεμος φυσά τη φωτιά.

Και επίσης για το τι θα συμβεί αν δεν ακούσεις τα σοφά λόγια και πας κόντρα στον άνεμο. Για παράδειγμα, αν κολυμπήσετε διασχίζοντας το ποτάμι μετά το ηλιοβασίλεμα την παραμονή μιας Μεγάλης Νύχτας, αμελήστε τη συμβουλή του μάντη ή προσβάλλετε εκείνους που προστατεύονται από ένα ξόρκι'.

Τα είπαν όλα οι φίλοι μας, δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι τουλάχιστον για το νόημα και τους στίχους του δημιουργήματος τους. Μόνο να πω ότι είναι φανταστικά μελωδική η φωνή της αγαπητής Ξένιας. Και τα άλλα παιδιά παίζουν πάρα πολύ καλά και με περίσσιο ταλέντο. Παρόλο τις αλλαγές που συχνά κάνει η μπάντα στα μέλη της στα τόσα χρόνια που υπάρχει, από το 1995, παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και σχεδόν κάθε νέο cd είναι καλύτερο από τα προηγούμενα. Αν και για να λέω την αλήθεια τα τελευταία τους είναι πολύ βελτιωμένα τουλάχιστον στον τομέα της παραγωγής. άλλο να ακούς το πρώτο του 2000 και άλλο μετά από 20 χρόνια αλλά για μένα όλα είναι στο ανώτερο επίπεδο.

Κλείνοντας το αφιέρωμα στους αγαπητούς μου Alkonost, γιατί για παρουσίαση πήγαινα αλλά αφιέρωμα μου βγήκε τελικά και αρκετά μεγάλο μάλιστα, να πω πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά και μακάρι να σας δούμε και από κοντά σε ένα folk φεστιβάλ για να το γιορτάσουμε. Φυσικά το 10/10 είναι αυτονόητο για μια τέτοια αγαπημένη μπάντα. Ακούστε τους και απολαύστε ποιότητα μουσικής. Ελπίζω μόνο να μην ξέχασα κάποιον στις φωτογραφίες, είναι και πολλοί οι συμμετέχοντες στο φανταστικό τους cd. Και το προηγούμενο τους ήταν εκπληκτικό δημιούργημα αλλά δεν τα βάζω όλα. 🙂

Πάω να ετοιμάσω το επόμενο αφιέρωμα μου στους θρυλικούς Arkona η τους Grai, και οι δύο εξαιρετικές μπάντες που τις ακούω χρόνια τώρα. Θα φτιάξω και για τους δύο τελικά κάτι γιατί το αξίζουν με το παραπάνω. Υπάρχουν και άλλα cd στην folk metal από εκεί πάνω που αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς, εγώ άρχισα πρώτα από τα βασικότερα. Έχει και συνέχεια το πράγμα ανάλογα αν θα πάει καλά αυτή η προσπάθεια. Τους χαιρετισμούς μου στους φίλους μας και τους περιμένουμε στα μέρη μας η τουλάχιστον μια καινούρια κυκλοφορία να την παρουσιάσουμε.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Интро (Гимн Ветру)
02. Там, Где Живут Ветра
03. Лента На Ветру
04. Долгая Ночь
05. Парус
06. Воин Слова
07. Ведьма (Ворония Cover)
08. Пророчество
09. Песня Силы
10. Bird

Η σύνθεση της μπάντας αλλά και όσοι συνεργάστηκαν για να βγει αυτό το εξαιρετικό cd είναι οι εξής:

Andrey Losev - music, arrangement, lead guitar
Mare Mirkie - lyrics
Rimma Bakhteeva - music and lyrics of the song "Vedma" (Witch)
Ksenia Pobuzhanskaya - vocals, arrangement
Rustem Shagitov - rhythm guitar
Victor Buznaev - bass guitar, mixing, mastering
Nikolay Kopachev - drum arrangement
Fedor Borovsky - drum arrangement for the song "Bird"
Ravil Nizametdinov - drum recording
Stone Flower Studio - recording studio
The Amplogia Studio - recording studio
Darius Alas - design
Edaliana Rennenkampf - photo in the booklet
Ilya Lopatkin - "Bird" lyrics
Marina Budyanskaya - "Bird" lyrics
Petri Lindroos (Ensiferum) - vocals to the song "Bird"
Maxim Shtanke - backing vocals
Margarita Petrovskaya - backing vocals
Alexey Kovalenko - backing vocals

Το cd κυκλοφόρησε στις 21 Ιανουαρίου του 2021.

Είδος: Folk metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 44 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd από εδώ.

Exit mobile version