LifeSteps.gr

Lacrimorta - Lacrimorta review (2022 release)

Lacrimorta

Οι Lacrimorta είναι ουσιαστικά ένα σόλο project της αγαπητής Nikoletta Winters από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Παίζει ένα σκοτεινό μελαγχολικό gothwave, synthwave. Δεν την είχα στα υπόψη και τώρα άκουσα μια δουλειά της παρόλο που όπως θα δείτε και στο bandcamp έχει αρκετά μέχρι τώρα. Παρακάτω δύο λόγια από την ίδια για την περιγραφή του δημιουργήματος της. Μετά θα γράψω την τελική μου αξιολόγηση για το cd της Νικολέτας.

'Ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ τον περασμένο Δεκέμβριο, την λέξη "Lacrimorta" ψιθύρισε στο αυτί μου η θεά Nyx ενώ περπατούσε άσκοπα κάτω από το κάλυμμα των μαύρων φτερών της.

Στα σκαριά για σχεδόν δύο χρόνια, το "Lacrimorta" συνεχίζει εκεί που το "Painsync" σταμάτησε στιλιστικά και προωθεί αυτές τις ιδέες περαιτέρω. Ιδιαίτερα επηρεασμένο από τα συλλογικά έργα του Malice Mizer, το "Lacrimorta" είναι ένα γράμμα αγάπης προς τον Ιάπωνα Visual Kei μέσα από έναν δυτικό φακό.

Το "Lacrimorta" είναι ό,τι πιο κοντά έχω φτάσει ποτέ στο να πραγματοποιήσω τα ανόητα νεαρά γκόθσταρ όνειρά μου.'

Το άκουσα πολύ προσεκτικά το cd για να μην κάνω λάθος στην κριτική μου και μπορώ να πω ότι μου άρεσε τόσο όσο να το προτείνω σε όλους τους λάτρεις του μελωδικού gothic ήχου. Δεν είναι μέταλ ούτε ροκ, synthwave για τους φανς του είδους και όχι μόνο. Απαλή μελαγχολική σοφιστικέ μουσική μπορώ να πω και σωστά ερμηνευμένη από την Νικολέτα που ακούγεται και μοναδική.

Είναι ωραίο να υπάρχουν τέτοια διαφορετικά cd για να μην κουραζόμαστε να ακούμε τα ίδια συνέχεια παρόλο που μου αρέσουν. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα gothic metal από αυτά που λέγανε οι περιγραφές. Μα τόσο άσχετοι είναι που δεν ξεχωρίζουν τα είδη μεταξύ τους και μπερδεύουν και εμάς. Καλύτερα βέβαια που βγήκε πολύ πιο ονειρώδες και απαλό από το να ακούω μια από τα ίδια γιατί στο gothic metal υπάρχει κορεσμός και δύσκολα βρίσκω καλές μπάντες σε αντίθεση με τα συμφωνικά που είναι πάρα πολλά τα καλά.

Αυτό που μου αρέσει είναι ότι σε κάποιο κομμάτι ο ρυθμός δυναμώνει, στο Moondark Exile, και ξεφεύγει λίγο όμως προς το ροκ. Ωραία η εναλλαγή ρυθμού και ταχύτητας. Έκανε πολύ καλή δουλειά η Νικολέτα στην επιλογή των τραγουδιών του cd της έτσι ώστε να ακούγεται ευχάριστα και να τελειώνει πριν καν το καταλάβεις, και μετά θέλεις να το ξανακούσεις από την αρχή. Έχει και αυτή την ζεστή φωνή σαν να σου ψιθυρίζει στο αυτί τους στίχους.

Νομίζω είναι το τρίτο καλό cd που ακούω σήμερα και μάλιστα σε διαφορετικά είδη πράγμα που συμβαίνει πολύ σπάνια. Όλα τα καλά σε μια μέρα μου έτυχαν, περίεργο μου φαίνεται. Και το folk metal εξαιρετικό, και το συμφωνικό μέταλ πολύ καλό και εδώ το cd μας πολύ ευχάριστο στο άκουσμα. Και μου αρέσει αυτό το ονειρικό στυλ σαν το παλιό shoegaze του 80'. Μπράβο στην Νικολέτα για την εξαιρετική της προσπάθεια. Θα ακούσω οπωσδήποτε και τα υπόλοιπα δημιουργήματα της για να έχω πλήρη εικόνα.

Θα βάλω και ένα 8.5/10 στην φίλη μας για την μελωδική της δουλειά όπως και την παραγωγή του όμορφου cd της που μου θύμισε τα παλιά ωραία ακούσματα. Φυσικά το συστήνω σε όλους τους φανς του είδους και των παλιών καλών εποχών με τα παρόμοια. Μόλις τελείωσε για ακόμη μια φορά και πάω να το ξαναβάλω από την αρχή. Χαιρετισμούς στην Νικολέτα και καλή συνέχεια στο μουσικό της μαγευτικό ταξίδι.

Έβαλα και τις φωτογραφίες από κάποια εξώφυλλα από προηγούμενα cd της Νικολέτας που μου άρεσαν.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Let There Be Night
2.Moondark Exile
3.Yet Love Will Dream
4.Nocturnal Lucidity (Black Roses and Blood for Red Wine)
5.Eternal
6.Deathbed Companion
7.Nyx

Όλη η μουσική του cd γράφτηκε, ερμηνεύτηκε και ηχογραφήθηκε από τη Nikoletta Winters από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2022.

Το cd κυκλοφόρησε στις 24 Αυγούστου του 2022.

Είδος: Gothwave

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 46 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Το επίσημο site είναι εδώ.

Exit mobile version