LifeSteps.gr

Mountainscape - Atoms Unfurling review (2022 release)

Mountainscape

Ας πάμε και σε ένα καλό post metal cd από τους αγαπητούς Mountainscape που είναι από το Ρέντινγκ της Αγγλίας. Καινούρια κυκλοφορία και αυτό το cd σε μια μέρα που βγήκαν πολλά ενδιαφέροντα δημιουργήματα σε όλα σχεδόν τα είδη που τουλάχιστον σε μένα αρέσουν γιατί δεν τα έχω ακούσει όλα. Αν συνεχίσουν έτσι κάθε εβδομάδα οι κυκλοφορίες θα μαζευτεί πολύ πράγμα για αξιολόγηση στο τέλος της χρονιάς. Και δεν φαινόταν στην αρχή της τόσο καλή με αξιόλογα έργα. Βγήκαν όλα ταυτόχρονα μετά από ένα μάλλον φτωχό καλοκαίρι. Ας δούμε τι λένε τα παιδιά για την μπάντα και το στυλ της.

'Παίζουμε instrumental post-metal. Η μπάντα συνδυάζει στοιχεία post-rock, black metal, doom, sludge και ambient με τρόπο εμπνευσμένο από φιλμ.' Η μπάντα ξεκίνησε το ταξίδι της στην μουσική σκηνή το 2019 και αυτό είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο cd τους. Η μουσική τους είναι καθαρά ορχηστρική και άκρως κινηματογραφική μπορώ να πω. Είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε μετά από μια κουραστική μέρα να ακούμε τις επικές μελωδίες των φίλων μας και να κλείνουμε τα μάτια.

Και πιστεύω καλύτερα που δεν έχει καθόλου φωνητικά το cd γιατί ακούγεται πιο μοναδικό έτσι. Πιστεύω ότι θα αρέσει σε πιο ευρύ κοινό από το να ήταν κλεισμένο σε κάποια όρια συγκεκριμένου είδους. Ενώ η κινηματογραφική του αίσθηση ακούγεται πολύ πιο άνετα και όμορφα. Έχουν πολύ ταλέντο οι φίλοι μας να δημιουργούν ωραία μουσική, αυτό είναι σίγουρο ακούγοντας το δημιούργημα τους.

Και όπως γνωρίζουμε όταν είναι κάτι πολύ καλό τελειώνει και γρήγορα, έτσι και με αυτό το cd που θα το ξαναρχίσω για πέμπτη φορά για να το απολαύσω καλύτερα. Παρόλο που είναι 49 λεπτά δεν το βαριέμαι καθόλου. Τυχαία το ανακάλυψα αυτό το cd των φίλων μας. Για άλλο πήγαινα να παρουσιάσω και το είδα μαζί με τα καινούρια και το έψαξα λίγο να δω τι παίζει και λέω δεν το κάνω και αυτό τώρα μαζί με τα υπόλοιπα. Έτσι κι αλλιώς το άλλο που είχα να κάνω ήταν thrash νομίζω από το εξώφυλλο του και μάλλον δεν θα έλεγε και πολλά πράγματα.

Έτσι ήταν τυχερό να πιάσω το εξαιρετικό cd των παιδιών που δεν ήξερα ούτε καν το όνομα της μπάντας αλλά που αποδείχτηκαν λίρα εκατό που λένε. Δεν ξέρω αν είναι σε κάποια εταιρεία αλλά αν δεν είναι θα μου κάνει τρομερή εντύπωση πως δεν τους έχει προσεγγίσει κάποια από τις μεγάλες του χώρου. Εδώ παίρνουν κάτι να μην πω και αφήνουν τα παιδιά απέξω;.

Τέλος πάντων γνωστή η ιστορία αυτή και πάντα έχει το ίδιο τέλος οπότε την αφήνω για τώρα. Να πω μόνο ότι το πρώτο cd των φίλων μας κυκλοφόρησε πέρσι στις 26 Φεβρουαρίου του 2021 και είχε τον τίτλο Acceptance. Στο ίδιο στυλ είναι οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε. Θα το βρείτε στο bandcamp τους και αυτό για αγορά. Το καινούριο cd υπάρχει και σε βινύλιο βλέπω για τους λίγους λάτρεις του παλιού κλασικού πικάπ. Το πρώτο cd είναι μόνο σε ψηφιακή μορφή από ότι βλέπω. Την limited edition την εξάντλησαν, λογικό είναι βγαίνουν λίγα κομμάτια για τους πολύ φαν και γνωστούς κυρίως.

Κλείνοντας το μίνι αφιέρωμα στην μπάντα και στους φίλους μας να πω ένα μπράβο για την άψογη παραγωγή αλλά και την ποιοτική μουσική που μας προσφέρουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ακούστε τους και γράψτε την άποψη σας η βγάλτε τα συμπεράσματα σας από τους φίλους μας. Ελπίζω μόνο να βρω κάποιο κλιπ στο youtube για να βάλω. Χαιρετισμούς στα παιδιά και καλή συνέχεια στο μουσικό τους ταξίδι. Βαθμολογία την ξέχασα μετά από όλα αυτά, 8.5/10. Στα πολύ καλά του είδους του για την χρονιά που διανύουμε.

Τώρα είδα και την εταιρεία τους την WherePostRockDwells, ειδική σε τέτοιου είδους συγκροτήματα. Θα γίνω ο καλύτερος πελάτης της όπως είμαι και στην Season of Mist με τα ωραία της doom φυσικά.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Awakening
2.Transient
3.Atoms Unfurling
4.Solace
5.Earthpulse
6.Patterns

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Dan Scrivener - Κιθάρα
Ethan Bishop - Μπάσο
James Scrivener - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία WherePostRockDwells.

Είδος: Post metal

Η συνολική του διάρκεια είναι 49 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version