LifeSteps.gr

МореЖдёт (The Sea Waits) - Из бездны (From the Abyss) review (2022 release)

The Sea Waits

Μια βόλτα μέχρι την Μόσχα όπου θα συναντήσουμε τους αγαπητούς МореЖдёт (The Sea Waits) και το καινούριο τους cd με τον τίτλο Из бездны (From the Abyss). Παίζουν ένα πολύ καλό συμφωνικό μέταλ και είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν τους φανς του είδους. Τραγουδάνε στην γλώσσα τους αλλά όπως έχω πει και στο παρελθόν καλύτερα να εκφράζονται ελεύθερα παρά να προσπαθούν να βγάλουν μετάφραση και να αλλοιωθεί το νόημα των στίχων. Δυσκολεύτηκα λίγο από την μετάφραση αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Ευτυχώς που έχουν και την εταιρεία τους και δίνει κάποια απαραίτητα στοιχεία για την μπάντα τα οποία τα έβαλα παρακάτω για να τους γνωρίσετε.

'Η Ευρυδίκη περίμενε τον Ορφέα της, οι ψυχές συνέρρευσαν στη φωνή της, και ρώτησε την καθεμία - είδατε τον εραστή μου; Και κάθε ψυχή απάντησε - όχι, δεν είδα τον Ορφέα, αλλά μπορώ να πω την ιστορία μου. Ήμουν Βίκινγκ και τα πουλιά του Όντιν προμήνυαν τον θάνατό μου. Ήμουν γυναίκα σε μια μεσαιωνική πόλη, και κάθε μέρα στο όνειρο μου εμφανιζόταν ένας δαίμονας που τον καλούσε - και κάθε νύχτα δεν ήταν νύχτα, αλλά μάχη.

Γεννήθηκα άντρας, αλλά μια μέρα ξύπνησε μέσα μου ένας λύκος, δυνατός και ελεύθερος.
Ήμασταν ένα ερωτευμένο ζευγάρι, τριγυρνούσαμε τα βράδια κάτω από τα αστέρια μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης και μιλούσαμε και συζητούσαμε. Όλοι με φώναζαν Δον Χουάν, αλλά ξέχασα το πραγματικό μου όνομα... Ήρθαμε. Νικήσαμε το κακό.

Είπαν λοιπόν για τον εαυτό τους, αλλά κανείς, κανείς δεν της είπε για την τύχη του Ορφέα. Τότε η Ευρυδίκη μετατράπηκε σε πουλί και πέταξε τον Απρίλιο ανθίζοντας στη Γη - για να τον ψάξει, να κοιτάξει στα μάτια και στα παράθυρα άλλων ανθρώπων.
Που είσαι αγαπημένη μου;

Δουλεύουμε το άλμπουμ για περισσότερο από ένα χρόνο, τώρα νιώθουμε απίστευτο ενθουσιασμό - πέτυχε; Έγινε όπως ήθελες;

Η σύνθεση της μπάντας "MoreZhdёt" αποτελείται από τους εξής μουσικούς:
Ivan "Vano" Shirokov - Μουσική, κιθάρα
Alexandra Shalashova - Στίχοι, τραγούδι
Maria Tyukhova - Φωνητικά
Igor Schweitzer - Μπάσο
Artyom Kuzmichev - Πλήκτρα
Vladimir Alimin - Ντραμς
Μπόνους κομμάτι "We should live" του Sergey Slesarev - σε νέα έκδοση με δεύτερα φωνητικά.

Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Ivan "Vano" Shirokov, στούντιο NNY

Οι ευχαριστίες μας:
Η Polina Fateeva, η μελαχρινή Ευρυδίκη στη φωτογραφία που χρησίμευσε ως βάση για το εξώφυλλο του άλμπουμ. Η φωτογράφος Irina Sidorova για την, στην πραγματικότητα, τη φωτογραφία.
Alena Filina - για το σχέδιο εξωφύλλου και το υπέροχο τοπίο.
Boris Khazanov για εργασία με λογότυπα και τα απαίσια ιπτάμενα τέρατα.
και ένα ακόμη προσωπικό ευχαριστώ από τους Sea Maiden Sergius Strix για την ιδέα των στίχων για το τραγούδι "Birds of Death"

Ευχαριστούμε εσάς, τους φίλους και τους ακροατές μας.

Και μακάρι η Ευρυδίκη που έγινε άσπρο πουλί να βρει τον Ορφέα της.'

Δεν άλλαξα κάτι από το κείμενο της εταιρείας και των φίλων μας, διαβάστε το για να δείτε πως περιγράφουν το δημιούργημα τους. Εγώ να πω ότι έχω πολλά έργα από μπάντες στα ρώσικα αλλά δεν τις έχω βάλει όλες λόγω έλλειψης στοιχείων. Υπάρχουν πολλές και ταλαντούχες μπάντες στην σκηνή και μάλιστα σε όλα τα είδη. Μόνο όμως οι πολύ μεγάλες μπάντες κάνουν και διεθνή καριέρα. Άλλες πάλι έχουν σταματήσει να βγάζουν εδώ και κάτι χρόνια οπότε μόνο αφιέρωμα μπορώ να τους κάνω.

Μου άρεσε η θεματολογία με τον Ορφέα και την Ευρυδίκη που εμπνεύστηκαν οι φίλοι μας σε αυτό τους το cd. Ο ήχος τους πολύ καλός για το είδος και η παραγωγή άψογη. Έκαναν καλή δουλειά τα παιδιά για αυτό και το επέλεξα να το παρουσιάσω το δημιούργημα τους. Θα βάλω ένα 8.5/10 και πιστεύω στο μέλλον θα πάνε ακόμα καλύτερα. Να στείλω και τους χαιρετισμούς μας στα παιδιά και αν θέλουν να προστεθεί κάτι στην παρουσίαση ας μας στείλουν υλικό και θα το προσθέσω αμέσως. Ακούστε τους και απολαύστε ωραία μουσική.

Τις φωτογραφίες τις βρήκα από το facebook, σε ένα γκρουπ αφιερωμένο στην μπάντα, αν θέλουν να βάλω άλλες ας μου στείλουν οι φίλοι μας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Отпусти мою душу
2.Волчий дождь
3.Не забудь обо мне
4.Из бездны
5.Веди меня
6.Птицы смерти
7.Последняя битва
8.Ночь над ними
9.Рыцарь плача
10.Венок мой (Bonus Track)
11.Надо бы жить (Bonus Track)

Exit mobile version