LifeSteps.gr

Sahg - Born Demon review (2022 release)

Sahg

Οι Sahg από την Νορβηγία δεν είναι καινούριοι στην μουσική σκηνή. Αυτό είναι το έκτο ολοκληρωμένο τους cd στα 16 περίπου χρόνια από την ίδρυση τους. Παίζουν ένα κλασικό στυλ heavy doom metal που όπως το περιγράφουν και οι ίδιοι παρακάτω έχει επηρεαστεί από κλασικά συγκροτήματα μιας άλλης εποχής. Λίγα λόγια από τους ίδιους και επανέρχομαι για την αξιολόγηση μου.

'Οι Sahg είναι οι φύλακες του αληθινού Νορβηγικού Heavy Metal, οι μπάσταρδοι γιοι των Black Sabbath, Motörhead, Pentagram και Judas Priest. Κλασικό χέβι μέταλ για τη νέα εποχή, με επιθυμία για τον αποκρυφισμό, αποστροφή για τη θρησκεία και ένα ζοφερό βλέμμα στην αναπόφευκτη αποκάλυψη, όλα σερβιρισμένα με μια κρύα δόση νορβηγικής μαυρίλας. Οι Sahg θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν το παλιό Doom και το κλασικό Heavy Metal στις πλατιές μάζες.'

Εγώ έτσι όπως τους ακούω μου φαίνονται ότι έχουν επηρεαστεί πολύ από τους θρυλικούς Black Sabbath κυρίως. Τώρα δεν ξέρω αν αρέσει σε πολλούς αυτό για΄τι οι εποχές έχουν περάσει και έχουμε μπει σε σύγχρονα ακούσματα αλλά υπάρχουν ακόμα μπάντες να μας θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές αλλά απευθύνονται κυρίως στους μεγαλύτερης ηλικίας metalheads που μπορούν να τα εκτιμήσουν αυτά. Στους νέους θα φανούν μάλλον μονότονα αλλά τέτοια παρόμοια ακούγαμε παλιά εμείς οι 50 και πάνω.

Αυτό το cd κάλιστα θα μπορούσε να το τραγουδούσε και ο Ozzy και μάλιστα θα είχε και επιτυχία σαν μεγάλο όνομα. Οι στίχοι του μιλούν για τα θέματα που ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω στην περιγραφή της μπάντας τους. Να πω την αλήθεια το περίμενα πιο σύγχρονο doom και μου βγήκε πολύ old school. είναι ένα συμπαθητικό cd για εμάς τους παλιούς μεταλάδες που έχουμε προλάβει τα γκρουπ που αναγράφουν οι φίλοι μας παραπάνω.

Δεν ξέρω και τι βαθμολογία να βάλω σε ένα παλιού στυλ cd γιατί οι πολύ υψηλές βαθμολογίες θα ξενίσουν τους πιο νέους που θέλουν περισσότερο μοντέρνο ρυθμό και επιπλέον στοιχεία για να το φέρουν φρέσκο για την εποχή μας. Λογικό είναι ότι αν το άκουγα την δεκαετία του 80 θα ήτανε διαφορετικά τα πράγματα αλλά τώρα πιστεύω θα χαθεί στα πολλά καινούρια που κυκλοφορούν με το κιλό.

Θα είμαι επιεικής με τους φίλους μας για μια πρώτη γνωριμία γιατί δεν τους είχα ξανακούσει παρά τα πέντε cd τους μέχρι τώρα. Νομίζω ένα 7/10 είναι μια αξιόλογη βαθμολογία για το δημιούργημα τους. Ακούστε τους και αποφασίστε αν σας αρέσει ο παλιός ρυθμός μέταλ που παίζουν. Σε λίγες μέρες μου έρχονται και οι καινούριοι Candlemass και εκεί θέλω να δω τι θα ακούσω. Έχω μεγάλες προσδοκίες από την θρυλική μπάντα αλλά φυσικά ο χρόνος πίσω δεν γυρνά για να ακούμε τα του 80 αριστουργήματα.

Τουλάχιστον να κυμαίνεται σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ώστε να σεβαστεί το τεράστιο όνομα της η μπάντα. Εδώ στους φίλους μας τους Νορβηγούς Sahg να πω ότι θα πρέπει να τους ακούσετε για να πάρετε μια γεύση του τι ακούγαμε τις παλιότερες δεκαετίες που υπήρχε η άνθιση του καλού μέταλ. Τώρα βέβαια κυριαρχεί το φτηνό και πρόχειρο προιόν αλλά τέτοιες προσπάθειες αναβίωσης των κλασικών πρέπει να τις τονίζουμε όποτε τις βλέπουμε η τις ακούμε.

Αυτά προς το παρόν, να πω μπράβο στους φίλους μας για την πολύ καλή δουλειά τους και χαιρετισμούς στην Νορβηγία φυσικά. Περιμένω να ακούσω εκτός από τα παλιότερα cd τους και κάποια καινούρια τους δημιουργία στο άμεσο μέλλον.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01.Fall Into The Fire

02.House Of Worship

03.Born Demon

04.Descendants Of The Devil

05.Black Cross On The Moon

06.Evil Immortal

07.Salvation Damnation

08.Killer Spirit (From Outta Hell)

09.Heksedans

10.Destroyer Of The Earth

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Olav Iversen - Φωνητικά, κιθάρα

Tony Vetaas - Μπάσο

Mads Lilletvedt - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Drakkar Entertainment.

Είδος: Heavy Metal / Heavy doom metal

Η συνολική του διάρκεια είναι 40 λεπτά.

Exit mobile version