LifeSteps.gr

Trinity - Memories of the Ancient Presence review (2022 release)

Trinity

Μια πολύ πρωτότυπη μπάντα είναι οι αγαπητοί Trinity από την Τσεχία που παίζουν ένα μελωδικό doom με ατμοσφαιρικά φωνητικά αντρικά και γυναικεία και μελωδίες που περισσεύουν. Στην αρχή όταν το έβαλα νόμιζα ότι θα μοιάζουν στους θρυλικούς Haggard η και τους Sins of the Beloved που άκουγα παλιότερα αλλά αυτοί ήταν σε άλλο είδος μουσικό. Εδώ οι φίλοι μας έχουν το δικό τους στυλ όπως το περιγράφουν και οι ίδιοι μέσω της εταιρείας τους παρακάτω.

'Οι Trinity είναι ένα doom metal project από την Τσεχική Δημοκρατία που ακολουθεί μουσικά πρωτοπόρους του είδους όπως τους Candlemass και τους Solitude Aeturnus, με μια νότα γοτθικής επιρροής σαν τους Savior Machine. Ο ιδρυτής του συγκροτήματος Bard, αν και είχε ασχοληθεί με διάφορα είδη, συνεχίζει να επιστρέφει στο doom, διαπιστώνοντας ότι η σύνθεση και το παίξιμο στο doom metal ήταν πιο κοντά στην καρδιά του.

Ωστόσο, η πραγματοποίηση μιας ηχογράφησης για τους Trinity έγινε μια δουλειά αγάπης που ξεκίνησε πάνω από μια δεκαετία. Το 2007 άρχισε να συνεργάζεται με την Τζούντιθ και τη Μαίρη, με τις οποίες είχε συνεργαστεί στο παρελθόν σε άλλα μουσικά έργα, και γεννήθηκαν οι Trinity. Τα επόμενα χρόνια δαπανήθηκαν σε διάφορα demo τραγούδια, αλλά η διαδικασία στη συνέχεια σταμάτησε για αρκετά χρόνια λόγω της συμμετοχής τους σε άλλα συγκροτήματα.

Αυτό επιβραδύνθηκε μέχρι το 2016, όταν βρήκαν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη δουλειά στους Trinity. Το διάστημα από το 2016 έως το 2020 δαπανήθηκε για τη βελτίωση των διασκευών και των στίχων, τους πειραματισμούς με τους ήχους και την επανηχογράφηση μέχρι να μείνουν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Μόλις στα τέλη του 2020 ξεκίνησαν οι εργασίες για το τελικό μείγμα.

Και, τέλος, το 2022, η εταιρεία Soundmass έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει το ολοκληρωμένο έργο – «Memories of the Ancient Presence». Όπως γνωρίζει κάθε λάτρης του doom μόνο 7 τραγούδια είναι υπεραρκετά για να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με διάρκεια 45 λεπτά. Οι στίχοι καλύπτουν τα ερωτήματα της ζωής και του θανάτου που συναντάμε σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, το μήνυμα των Trinity δεν είναι η απόγνωση, αλλά η ελπίδα σε καταστάσεις που φαίνονται απελπιστικές – αυτό είναι «doom και αναγεννησιακό μέταλ».'

Δεν ξέρω αν θα αρέσουν στους φανς των Candlemass για παράδειγμα μιας και εγώ είμαι σε αυτούς αλλά σίγουρα θα αρέσουν σε κάποιους που προτιμούν το αργό μελωδικό doom χωρίς 'σκληρά' φωνητικά, απλώς μελωδία και ατμόσφαιρα. Το άκουσα αρκετές φορές για να κάνω σωστή κριτική και πάντα μου θυμίζουν τους Haggard τουλάχιστον στο μουσικό κομμάτι, όχι στα φωνητικά.

Πρέπει να το συνηθίσει κάποιος για να του αρέσει, ίσως την πρώτη φορά νομίσει ότι ακούει κάτι διαφορετικό. Ευτυχώς που οι φίλοι μας φτιάξανε και το επίσημο site τους και έτσι βρήκα τις απαραίτητες πληροφορίες για την παρουσίαση. Κλείνοντας να πω ότι είναι το πρώτο ολοκληρωμένο δημιούργημα των παιδιών επειδή είχαν και άλλα project που συμμετείχαν. Θέλω να δω αν το συνεχίσουν δυναμικά και πόσο καλύτεροι μπορεί να γίνουν στο μέλλον.

Για αρχή θα βάλω ένα 7.5/10 για πρώτη γνωριμία με τους φίλους μας και αφού στείλω τα χαιρετίσματα μου να πω ότι μπορούν να φτιάξουν και πολύ καλύτερα δημιουργήματα στο μέλλον. Η παραγωγή και τα υπόλοιπα είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Memories Waking
2.The Ancient Presence
3.Sanctuary
4.Silent Dreams
5.Kyrie Eleison
6.The Fall (Jericho)
7.Into The Light

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Bard – vocals, electric guitar, samples
Judith – vocals, acoustic guitar
Mary – vocals, viola

Ακολουθούν οι μουσικές προτιμήσεις του εγκέφαλου και ιδρυτή της μπάντας Bard όπως τις γράφει στο επίσημο site της μπάντας.

Αγαπημένες μπάντες:

Harmony
Jacobs Dream
Narnia
Sacred Warrior
Saviour Machine
Tourniquet
Veni Domine

Αγαπημένοι τραγουδιστές:

Eric Clayton (Saviour Machine)
David Taylor (ex Jacobs Dream)
Guy Ritter (ex Tourniquet)

Αγαπημένοι κιθαρίστες:

Carl Johan Grimmark (Narnia)
Bruce Swift (Sacred Warrior)

Αγαπημένος μπασίστας:

Michael Blodgood (Bloodgood) R.I.P.

Αγαπημένος ντράμερ:

Ted Kirkpatrick (Tourniquet) R.I.P.

Το cd κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου του 2022 από την εταιρεία Soundmass Records.

Είδος: Μελωδικό doom metal

Η συνολική διάρκεια του είναι περίπου 43 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε απευθείας από την εταιρεία τους εδώ.

Exit mobile version