LifeSteps.gr

Neperia - Ptesmata review (2022 release)

Neperia

Σήμερα θα ακούσουμε και τους δικούς μας τους αγαπητούς Neperia και το δεύτερο cd τους με τίτλο Ptesmata που κυκλοφόρησε νωρίτερα στην αρχή του καλοκαιριού. Είναι μια συμφωνική μπάντα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας female fronted με την προσθήκη όμως και στοιχείων death metal όπως περιγράφουν και οι ίδιοι στο επίσημο bandcamp τους. Είναι ένα μοντέρνο σχήμα με προοδευτικό συμφωνικό ήχο που θα αρέσει πολύ στους φανς του είδους.

Εμένα μου ακούστηκε σαν να έχω τους θρυλικούς Epica σε προοδευτικό ήχο. Τα παιδιά συνδυάζονται πολύ καλά μεταξύ τους, δεν θα εστιάσω σε κάποιον συγκεκριμένα, το άκουσα σαν σύνολο και μου άρεσε το cd τους. Τα στοιχεία μελωδικού death που έχει μου άρεσαν γιατί είμαι και φαν του είδους και προσθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία στις συνθέσεις.

Η φωνή της Μαρίας μου θύμισε την αγαπημένη Sharon del Adel και του Γιώργου τον φανταστικό Mark Jansen των Epica. Το άκουσα πολύ προσεκτικά το cd και σε μεγάλη σχετικά ένταση για να μην κάνω λάθος εκτίμηση στην κριτική μου και χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες σε σχέση με τεχνικά στοιχεία αυτό που μου έμεινε είναι ότι είναι πολύ καλό και μια δουλεία από όλους τους συντελεστές άκρως επαγγελματική.

Παρόλο που το progressive metal δεν είναι και το δυνατό μου σημείο εδώ σε αυτό το cd δένει κατάλληλα με τα υπόλοιπα στοιχεία έτσι ώστε να μας δίνει μια ποικιλία ακουσμάτων που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Το προοδευτικό ταιριάζει με το συμφωνικό και κάπου εκεί πετάγεται και το death στοιχείο συν την μελωδία από την κιθάρα και δημιουργεί ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Φέτος ειδικά που έχω ακούσει πάρα πολλά συμφωνικά δημιουργήματα από όλο τον κόσμο το cd των φίλων μας ξεπέρασε τις προσδοκίες μπορώ να πω. Θα ήθελα να δω σε κάποιο live τα παιδιά μαζί με τους Epica, τους Within Temptation και την Liv Kristine για να μην την ξεχνώ και αυτήν που περιμένω να βγάλει καινούρια δουλειά και μόνο ένα μικρό ep κυκλοφόρησε πέρσι για να μου ανοίξει την όρεξη για κάτι μεγάλο προφανώς.

Αν ήταν να διάλεγα κάποιο τραγούδι σαν αγαπημένο από το cd θα έβαζα το Einstellung, το προτελευταίο. Ίσως γιατί η φωνή μου θύμισε την αγαπητή μου Liv. Το cd συστήνεται φυσικά στους φίλους της συμφωνικής μουσικής και ευτυχώς στο bandcamp μπορείτε να βρείτε και το πρώτο cd από το 2017 μαζί με τα singles που έχουν κυκλοφορήσει τα παιδιά έως τώρα. Ακούστε προσεκτικά το παραπάνω βίντεο που έβαλα από το επίσημο κανάλι των φίλων μας στο youtube και γράψτε αν θέλετε την άποψη σας αν σας άρεσε από κάτω από το κείμενο.

Κλείνοντας να πω πολλά μπράβο στους φίλους μας για αυτή την εξαιρετική τους δουλειά και αν θέλουν να βάλω επιπλέον στοιχεία στην παρουσίαση ας μου τα στείλουν και θα το κάνω αμέσως. Η βαθμολογία μου θα είναι 8.5/10 και περιμένω ακόμα καλύτερα δημιουργήματα στο άμεσο μέλλον. Στέλνω τους χαιρετισμούς μου και εύχομαι καλή συνέχεια στην μουσική καριέρα των παιδιών.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Domino
2.iΔÆA
3.I, Liar
4.Like A Broken Toy
5.The Maze
6.Breath
7.Contrast
8.The Story Is Told
9.Funeral Pyre
10.Einstellung
11.Ptesmata

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Maria Tsironi - Φωνητικά
George Tzahristas - Κιθάρα και 'σκληρά' φωνητικά
Bob Saganas - Κιθάρα
Kostas Pourgiazis  - Μπάσο
Achilles Papagrigoriou - Ντραμς

Drums Recorded at 47TRUCK Audio Studios
Engineered, Recorded, Mixed and Mastered at TZA Music Verse
by George Tzahristas on 2020-2021, in Ioannina, Greece
Music and Lyrics by George Tzahristas

Choirs on “Breath” by Aigli Lolis & Nikolaos Vonifatios Armenopoulos
Bouzouki on “Einstellung” by Leonidas Tzachristas

Το cd κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό προοδευτικό metal με death στοιχεία.

Η συνολική διάρκεια του είναι 56 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd των παιδιών από εδώ.

Exit mobile version