LifeSteps.gr

Darkest Era - Wither On The Vine review (2022 release)

Darkest Era

'Με καταγωγή από τη Βόρεια Ιρλανδία, οι Darkest Era έχουν δημιουργήσει τη φήμη για τη δημιουργία μερικών από τα πιο συγκινητικά, ατμοσφαιρικά και ισχυρά heavy metal στην underground σκηνή. Δημιουργήθηκαν το 2006, αντλούν την επιρροή τους από μια ποικιλία πηγών, από τους Bathory έως τον Nick Cave, Irish Folk μέχρι Yorkshire Doom, όλα εμποτισμένα με τη μοναδική λυσσώδη μελαγχολία τους που κάνει τον ήχο τους μοναδικό και καταφέρνουν να ξεπερνούν τους άλλους.'

Το άκουσα αρκετές φορές το cd των φίλων μας για να δω προς τα που πηγαίνει η μουσική τους. Έχουν μια ποικιλία στον ήχο τους όπως περιγράφουν και οι ίδιοι στην εισαγωγή τους. Εγώ τους βλέπω ότι πηγαίνουν προς το μελοδραματικό progressive doom σε στυλ των αγαπητών μου While Heaven Wept. Καθαρά παρόμοια φωνητικά και μερικές φορές γρηγορότερο παίξιμο όταν χρειάζεται.

Πιστεύω ότι οι φίλοι μας κατάφεραν να φτιάξουν ένα πολύ καλό για το είδος cd για τους φίλους των παρόμοιων doom δημιουργημάτων όπως είμαι και εγώ. Είναι το ελαφρύ άκουσμα που βασίζετε στην μελωδία περισσότερο και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Είναι και το τρίτο τους δημιούργημα από ότι βλέπω στο επίσημο bandcamp τους εκτός αν έχει μείνει κάποιο απέξω. Φαίνεται ότι παίζουν με κάποια εμπειρία από το πρώτο άκουσμα.

Στην αρχή επειδή δεν είχα ακούσει την μπάντα και διαβάζοντας διάφορες κριτικές νόμιζα ότι θα είναι folk metal αλλά καμμιά σχέση. Μα καλά που είδε ο άλλος την σύγκριση με τους Ensiferum αναρωτιέμαι. Τόσο άσχετοι είναι πια αυτοί που αναλαμβάνουν τις παρουσιάσεις, λίγη προσοχή δεν βλάπτει. Αν δεν ξέρουν καλύτερα μην τα αναλαμβάνουν όπως έχω πει και στο παρελθόν.

Τέλος πάντων ας πάμε και στο cd μας τώρα. Δεν είναι σαν τους Candlemass οι φίλοι μας μιας και έρχεται όπου νάναι και το καινούριο και το περιμένω. Έχουν την μελωδία και τον αργό ρυθμό των βρετανικών doom συγκροτημάτων με τα φωνητικά και αυτό το επικό στοιχείο που έχουν και οι αγαπητοί μου While Heaven Wept από τις Ηνωμένες Πολιτείες βέβαια.

Αν σας αρέσει ο παραπάνω συνδυασμός των συγκροτημάτων τότε θα βρείτε στους φίλους μας αυτό που περιμένετε. Το έχω ακούσει περίπου δέκα φορές το cd γιατί μου αρέσουν πολύ οι While Heaven Wept όπως ανέφερα παραπάνω οπότε τώρα που διαλύθηκαν βρήκα στα παιδιά τους συνεχιστές τους. Είναι ακριβώς το στυλ του doom που μου αρέσει, αργό, μελωδικό, ατμοσφαιρικό και μερικές φορές πιο γρήγορο χωρίς να γίνεται death doom φυσικά με τα ανάλογα φωνητικά.

Πιστεύω ότι θα σας αρέσουν τα παιδιά, ακούστε τους προσεκτικά και αποφασίστε αν σας κάνουν. Είναι και μοντέρνο το cd τους με αυτή την progressive νότα που έχει ορισμένες φορές χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο βασικός του ρυθμός. Το έχουν συνδυάσει πολύ καλά τα παιδιά. Οι στίχοι είναι ότι ακριβώς περίμενα από παρόμοια δημιουργήματα, η παραγωγή και τα υπόλοιπα σε επαγγελματικό επίπεδο και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συντελεστές του cd.

Κλείνοντας να βάλω ένα 8.5/10 γιατί πιστεύω ότι μπορούν να φτάσουν ακόμα ψηλότερα οι φίλοι μας, έχουν και το ταλέντο και την εμπειρία τώρα πια να δημιουργήσουν ωραία πράγματα για να ακούμε. Δώστε τους μια ευκαιρία και πιστεύω δεν θα σας απογοητεύσουν, δεν υπάρχουν πολλά παρόμοιου στυλ doom συγκροτήματα πια με καθαρά φωνητικά.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.One Thousand Years Of Night
2.Floodlands
3.A Path Made Of Roots
4.Tihonus
5.The Collapse
6.With Tragedy In Our Blood
7.The Ashen Plague
8.Wither On The Vine

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Krum - Φωνητικά
Ade Mulgrew - Κιθάρα
Sarah Wieghell - Κιθάρα
Daniel O’Toole - Μπάσο
Cameron Åhslund-Glass - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Candlelight Records .

Είδος: Progressive doom metal

Η συνολική του διάρκεια είναι 46 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version