LifeSteps.gr

Sodom - 40 Years at War - The Greatest Hell of Sodom review (2022 release)

Sodom

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα στην χρονιά που διανύουμε ότι θα έκανα παρουσίαση σε ένα συλλεκτικό cd των κλασικών θρύλων του thrash metal, τους Γερμανούς Sodom. Αυτό το επετειακό cd είναι για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της μπάντας και περιλαμβάνει κλασικά κομμάτια ξαναηχογραφημένα φυσικά για να τα απολαύσουμε καλύτερα οι φανς της μπάντας και του thrash γενικά. Και μάλιστα σε αυτό το cd έχουν βάλει από όλη την ιστορία της μπάντας τραγούδια που δεν είναι αυτά που έπαιζαν πολύ στις συναυλίες αλλά τα πιο σπάνια να το πω έτσι.

Μέχρι και οι φανς ψήφισαν για τα αγαπημένα τους κομμάτι που θα ήθελαν να δούνε και να ακούσουν σε αυτό το επετειακό cd. Η μπάντα έκανε την χάρη στους χιλιάδες θαυμαστές της και συμπεριέλαβε ότι ήταν δυνατόν να χωρέσει στο cd. Και σε διπλό βινύλιο βγήκαν, έχω ακόμα τα πρώτα της μπάντας σε βινύλια αλλά αυτά ακούγονται πολύ καλύτερα πια. Η μπάντα πολύ πιο έμπειρη από ότι ήταν στην αρχή και με περισσότερα όπλα στην φαρέτρα της έκανε ότι μπορούσε για να βγει ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιον που δεν έχει τα κλασικά cd της μπάντας και του αρέσει το thrash metal φυσικά να αγοράσει αυτή την ωραία επετειακή συλλογή τραγουδιών της μπάντας για να δει πως είναι να είσαι πιστός στην μουσική σου μετά από 40 ολόκληρα χρόνια. Οι φίλοι μας είναι πολύ επαγγελματίες και σέβονται το κοινό που τους ακολουθεί τόσα χρόνια παραμένοντας πιστό στο είδος.

Θυμάμαι όταν είχα ακούσει πρώτη φορά την μπάντα πήγαινα ακόμα στο λύκειο και έψαχνα τότε τα κλασικά βινύλια στα διάφορα μαγαζιά. Kreator, Metallica, Anthrax, Sodom, Slayer και όλες τις μεγάλες μπάντες και ιδρυτές του είδους τις είχα στην συλλογή μου. Και τα ωραία μπλουζάκια με τα σήματα από τις μπάντες που έχουν εξαφανιστεί πια η δεν τα φοράει κανείς αφού δεν είναι στην μόδα.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που να χρειάζεται να γράψω για την κλασική μπάντα, όσοι την ξέρουν από παλιά θα αισθανθούν την νοσταλγία να ακούς κλασικές νότες και ήχους της νιότης που λέμε, οι υπόλοιποι με ένα απλό search μπορούν να βρουν τα πάντα πανεύκολα γιατί είναι πασίγνωστοι. Θα πω μόνο ότι άξιζε τον κόπο να γίνει αυτή η ηχογράφηση γιατί τώρα τα ακούω πολύ πιο καλά τα κομμάτια που παλιά χάνανε λίγο από την παραγωγή.

Πιστεύω ότι το εν λόγω συλλεκτικό cd είναι ένα must have για όλους τους φανς του thrash metal αλλά και της μπάντας γενικότερα. Οι φίλοι μας απέδειξαν γιατί η αληθινή μέταλ μουσική δεν πεθαίνει ποτέ και όσο το κρασί παλιώνει γίνεται και καλύτερο. Για βαθμολογία τι να βάλω τώρα σε κλασική μπάντα;. Άντε ένα 9/10 γιατί μου φαίνεται λίγο καλύτερο και από τους θρυλικούς Kreator στο καινούριο τους φυσικά που παρουσίασα φέτος όχι στα παλιότερα. Δαιμονιώδης ρυθμός για ατέλειωτες ώρες headbanging και τα μυαλά στα κάγκελα.

Να στείλω και τους χαιρετισμούς μου στα αγαπητά μέλη της μπάντας που με αυτούς μεγαλώσαμε και ακολουθούμε όλα αυτά τα 40 χρόνια. Επίσης πολλά μπράβο για την εξαιρετική ποιότητα παραγωγής και την επιλογή των κομματιών που είναι όλα άψογα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Sepulchral Voice
02. After The Deluge
03. Electrocution
04. Baptism Of Fire
05. Better Off Dead
06. Body Parts
07. Jabba The Hut
08. Gathering Of Minds
09. That’s What An Unknown Killer Diarized
10. Book Burning
11 Genocide
12. City Of God
13. Ashes To Ashes
14. In War And Pieces
15. S.O.D.O.M.
16. Caligula
17. Euthanasia

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Tom Angelripper – Φωνητικά, μπάσο
Frank Blackfire – Κιθάρα
Yorck Segatz – Κιθάρα
Toni Merkel – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Steamhammer.

Είδος: Thrash metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 67 λεπτά.

Exit mobile version