LifeSteps.gr

Venom Inc. - There's Only Black review (2022 release)

Venom

Μετά τους Sodom που έκανα πριν πάμε να δούμε και την καινούρια κυκλοφορία από τους Venom Inc. που περιλαμβάνουν δύο μέλη της κλασικής μπάντας και τον ντράμερ που είναι καινούριος. Όπως καταλαβαίνετε παραμένουμε στο ίδιο στυλ του thrash metal για να μην αλλάζουμε συνέχεια. Βέβαια εδώ έχουμε την διαφορά ότι αυτά είναι καινούρια κομμάτια και όχι συλλεκτική έκδοση για την μπάντα με καινούριες ηχογραφήσεις κλασικών τίτλων. Άρα θα το κρίνουμε και ανάλογα και περισσότερο σε σχέση με τους Kreator που έκανα το ίδιο φέτος με το cd τους.

Καταρχήν το cd ακούγοντας το μου φαίνεται σχετικά αργό για thrash άσχετα αν οι στίχοι παραπέμπουν σε αντίστοιχα δημιουργήματα. Το cd των Kreator ήταν πιο δυναμικό να το πω έτσι, πιο πολύ στο κλίμα του ήχου αυτού. Πάντα όταν βάζουμε thrash metal περιμένουμε ταχύτητα για να κάνουμε και το headbanging μας άνετα. Εδώ οι φίλοι μας είναι σαν να έχουν ρίξει ταχύτητα εκτός κι αν προσπαθούν να προσαρμοστούν στην σύγχρονη εποχή που απαιτεί μελωδίες και πιο αργά τέμπο.

Επειδή όμως με κακόμαθαν οι Sodom πιο πριν που ήταν φανταστικοί και γρήγοροι εδώ μου φαίνεται πολύ αργό για το είδος. Δεν ξέρω αν θα αρέσει αυτό στους φίλους του καθαρόαιμου thrash metal. Θα ξαναβάλω τους Kreator για να θυμηθώ πως ήταν και επανέρχομαι. Τελικά μετά από προσεκτικό άκουσμα και των δύο cd έχουν αρκετή διαφορά μεταξύ τους στην ταχύτητα τουλάχιστον. Μάλλον θα δω τους Venom Inc. σαν μια κλασική heavy metal μπάντα με extreme στίχους γιατί δεν ταιριάζουν με τους άλλους.

Αν τους πάρουμε για καθαρόαιμο heavy metal ήχο με extreme προεκτάσεις ίσως ταιριάζει περισσότερο στην περιγραφή τους. Όταν έχεις ακούσει Kreator, Slayer και τα λοιπά όλα τα άλλα φαίνονται αργά κι ας μην είναι τόσο. Είναι και μια μπάντα από την αγγλική σχολή του μέταλ και μάλιστα από το μακρινό 1978. Για αυτό βλέπω και τις πολλές κριτικές που τους έχουν γίνει να παρουσιάζουν διακυμάνσεις, σε άλλους αρέσουν σε άλλους όχι τόσο.

Τελικά πράγματι δεν έχουν άδικο στις κριτικές που του βάζουν. Είναι ένα cd που δεν είναι ξεκάθαρο όπως είναι το cd των Sodom που δεν θα αρέσει μόνο σε φίλους άλλου είδους μουσικής. Εδώ θέλει προσεκτικό άκουσμα και προσοχή στα λόγια από τους στίχους για να δει κάποιος αν του αρέσει σαν άκουσμα. Εγώ το βρίσκω λίγο πάνω από το μέσο όρο αντίστοιχων δημιουργημάτων και φυσικά ένα κλικ κάτω από Kreator.

Κλείνοντας θα προτείνω να το ακούσετε κυρίως οι φίλοι της μπάντας από τα παλιά και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Μετά από τόσα cd δεν ξέρω τι να περιμένει κανείς από μια κλασική μπάντα, να παίζει τα ίδια μετά από 40 και χρόνια;. Από παραγωγή και ποιότητα ήχου είμαστε σε καλά επίπεδα νομίζω για το είδος. Μου θυμίζει ήχο παλιού βινυλίου, λίγο ακατέργαστο και τραχύ αλλά ακουστό.

Θα βάλω ένα 7/10 γιατί είναι καλό σαν άκουσμα και προέρχεται από μια μπάντα με έμπειρα χέρια. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι και καλύτερο αλλά προς το παρόν αυτό έχουμε. Και πιο γρήγορο να ήταν ακόμα καλύτερα. Στέλνω τους χαιρετισμούς μου στους φίλους μας και ελπίζω να συνεχίσουν δυνατά με ακόμα περισσότερα δημιουργήματα στο μέλλον. Ευτυχώς που η εταιρεία τους εγγυάται ότι θα βρούμε και τα cd εύκολα αλλά και το πολύτιμο υλικό για την παρουσίαση.

Το tracklist είναι το ακόλουθο:

01.How Many Can Die
02.Infinitum
03.Come To Me
04.There's Only Black
05.Tyrant
06.Don't Feed Me Your Lies
07.Man As God
08.Burn Liar Burn
09.Nine
10.Rampant
11.The Dance Macabre
12.Inferno

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Demolition Man – Μπάσο, φωνητικά
Mantas - Κιθάρα
War Machine - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Nuclear Blast Records.

Είδος: Thrash metal

Η συνολική του διάρκεια είναι 54 λεπτά.

Exit mobile version