LifeSteps.gr

Pagan Reign - Огни Мироздания review (2022 release)

Pagan Reign

Με μεγάλη μου χαρά βλέπω μια από τις αγαπημένες ρώσικες μπάντες στον χώρο του pagan metal, τους θρυλικούς Pagan Reign που από το 1997 που ιδρύθηκαν βγάζουν ωραία cd στο ίδιο πάντα στυλ, να κυκλοφορούν καινούριο ep φέτος και να έχουν έτοιμο υλικό για επερχόμενη κυκλοφορία ολοκληρωμένου cd. Το περιμένω με ανυπομονησία να το παρουσιάσω όταν με το καλό βγει. Προς το παρόν ας πάρουμε μια γεύση από την μπάντα όσοι δεν την ξέρουν από αυτό το μικρό ep.

Πρώτα λίγα λόγια για την μπάντα από τους ίδιους όπως το γράφουν στο επίσημο bandcamp τους που ευτυχώς έχει τις κυκλοφορίες τους για όποιον θέλει να τις αγοράσει και να ενισχύσει και την μπάντα. 'Το κύριο θέμα του συγκροτήματος είναι η σλαβική μυθολογία σε συνδυασμό με φολκλόρ μελωδίες βασισμένες στην αρχαία σλαβική μουσική. Οι Pagan Reign χρησιμοποιούν στη μουσική τους πολλά μοναδικά λαϊκά όργανα που δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα παλιών εποχών.'

'Το EP περιλαμβάνει το νέο single "Огни Мироздания" από το επερχόμενο άλμπουμ "VEKHA". Η κύρια ιδέα του EP είναι αφιερωμένη στον αρχαίο ρωσικό θρύλο για την αόρατη πόλη - Kitezh στη λίμνη Svetloyar, που κρύβεται κάτω από τη στήλη του νερού. Με τη βοήθεια της παγανιστικής folk metal μουσικής τολμήσαμε να σχεδιάσουμε μια ολόκληρη εικόνα για εσάς και δημιουργήσαμε έναν ύμνο στο ρωσικό πνεύμα και τη σλαβική λαϊκή κοσμοθεωρία που πηγαίνει πίσω αιώνες για πολλές χιλιετίες...'

Αυτά τα ολίγα από την μπάντα σε σχέση με το ep της. Εδώ να πω ότι τους ακολουθώ από τότε που ξεκίνησαν και έχω όλα τα δημιουργήματα τους. Δεν έχουν αλλάξει καθόλου στυλ ούτε έχουν ρίξει νερό στο κρασί τους όπως άλλοι και ευτυχώς για αυτό που παραμένουν αυθεντικοί και πιστοί στον ήχο τους. Όλες σχεδόν οι μπάντες από την Ρωσία έχουν μια σταθερή πορεία και παραμένουν στον ήχο τους ακόμα και αν αλλάζουν βασικό τραγουδιστή όπως οι θρυλικοί Ария φυσικά, οι Iron Maiden από την μητέρα Ρωσία.

Θυμάμαι παλιά που ήμουν σε ένα ρώσικο φόρουμ και συζητούσα με φίλους για τις σλάβικες μπάντες και είχα μάθει πολλά από αυτά που μου πρότειναν τότε. Έτσι έμαθα και πολλές από τις αγαπημένες μπάντες και τις ακολουθώ 20 και 25 χρόνια τώρα. Μέσα σε αυτές ήταν φυσικά και οι αγαπητοί Pagan Reign μια από τις καλύτερες στο είδος της μαζί με τους Arkona, τους Rakoth, τους Alkonost και άλλες πολλές παρόμοιες.

Να τονίσω ξανά ότι σχεδόν όλες οι μπάντες που ασχολούνται με την σλάβικη μυθολογία είναι υπερπατριώτες και μπορεί σε κάποιους να ξενίσει αυτό αλλά η μουσική όπως έχω πει μετράει, έτσι κι αλλιώς λίγοι καταλαβαίνουν τα λόγια εκτός αν είναι πολύ ακραίες περιπτώσεις που υπάρχουν και τέτοιες φυσικά. Και στις μπάντες από την Ουκρανία (Drudkh, Nokturnal Mortum) συμβαίνει αυτό και σχεδόν σε όλα τα pagan black metal η φολκ συγκροτήματα από τις χώρες εκεί πάνω. Όχι σε όλες βέβαια να μην τους τσουβαλιάζουμε μαζί αλλά είναι κάτι το συνηθισμένο.

Επίσης λόγω της διαμάχης τώρα εκεί πάνω έχουν καθυστερήσει οι εταιρείες να βγάλουν νέες κυκλοφορίες από τις δύο χώρες για να μην πάνε χαμένες στην λήθη γιατί ποιοί θα αγοράσουν τώρα τα cd των παιδιών. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση σύντομα και να επιστρέψει η κανονικότητα όπως ήταν και παλιά και τα παιδιά να κυκλοφορούν κανονικά τα δημιουργήματα τους.

Κλείνοντας το αφιέρωμα μου στους αγαπητούς φίλους τους Pagan Reign να τους στείλω χαιρετισμούς και να πω ότι περιμένω να βγει το κανονικό τους cd να το παρουσιάσω αμέσως. Σε αυτό το μικρό ep που είναι μια μικρή γεύση για να μας ανοίξει την όρεξη για μεγάλα πράγματα να βάλω ένα 8.5/10. Ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί σύντομα και να βγάλουν το δημιούργημα τους που το περιμένουν πολλοί φανς του είδους.

Το tracklist του ep είναι το ακόλουθο:

1.Огни Мироздания
2.Огни Китеж-града
3.Предание Светлого Яра
4.Рассвет (Live In Tokyo)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:
OREY - vocal, rythm & lead guitars, classic guitar, mandoline;
VETRODAR - bass, lead guitar & solo, 12 - string & classic guitar, mandoline, domras, recorder, reeds, okarina, zhaleykas, percussion, keys & synths.
RUS - drums & percussion;
VORON - bass (live)

Το ep αυτό κυκλοφόρησε στις 25 Μαίου του 2022.

Είδος: Slavonic art pagan metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 24 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version