LifeSteps.gr

Batora: Lost Haven game review (2022 release)

Batora

Το Batora: Lost Haven με το οποίο θα ασχοληθώ σήμερα είναι μια διαπλανητική περιπέτεια action rpg με μια πλούσια ιστορία με κύριο χαρακτηριστικό τις επιλογές. Ακολουθεί η περιγραφή του παιχνιδιού όπως την έχει αυτούσια η εταιρεία του. Επίσης να ευχαριστήσω την εταιρεία για τον κωδικό του παιχνιδιού που μου πρόσφερε για να μπορώ να κάνω την παρουσίαση μου.

'Η Avril δεν πίστευε ποτέ ότι θα έπρεπε να βγει μπροστά και να γίνει ηρωίδα, αλλά μετά από ένα μυστηριώδες και καταστροφικό γεγονός, ο κόσμος της ανατράπηκε. Με τον κόσμο της στο χείλος της καταστροφής, η Avril έχει προικιστεί με εξαιρετικές δυνάμεις και θα πρέπει να ταξιδέψει σε όλο το σύμπαν για να αποκαλύψει αρχαία μυστικά και να υπολογίσει μια σειρά από αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή.

Σε όλο το παιχνίδι Batora: Lost Haven, θα εξερευνήσετε μια σειρά από μοναδικούς εξωγήινους πλανήτες και θα ανακαλύψετε έναν γαλαξία στον οποίο τα ήθη είναι ασαφή και η γραμμή μεταξύ σωστού και λάθους είναι ανελέητα λεπτή. Καθώς εξερευνάτε, θα πρέπει να αξιοποιήσετε τις μοναδικές ικανότητες της Avril για να τελειοποιήσετε διαφορετικά στυλ μάχης και να νικήσετε θανάσιμους εχθρούς, να λύσετε περίπλοκους γρίφους και να αναλάβετε αποστολές από περίεργους εξωγήινους κατοίκους. Κάθε επιλογή που θα κάνετε θα διαμορφώσει το ταξίδι σας και θα σφυρηλατήσει τον τρόπο με τον οποίο θα φέρετε εις πέρας την τελική σας αποστολή που δεν είναι άλλη από την  αποκατάσταση του χαμένου καταφυγίου σας.

Βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού:

Διαπλανητική περιπέτεια γεμάτη δράση → Λάβετε μέρος σε ένα φανταστικό ταξίδι σε όλο το σύμπαν για να εξερευνήσετε εξωγήινους κόσμους, όπου θα συναντήσετε μια ποικιλία από μοναδικά όντα και θα ανακαλύψετε τα μυστικά του γαλαξία.

Μοναδικός μηχανισμός πολικότητας → Εκμεταλλευτείτε τις διπλές δυνάμεις του Ήλιου και της Σελήνης για να ξεπεράσετε τις ανταποδοτικές περιβαλλοντικές προκλήσεις και να νικήσετε τους θανάσιμους εχθρούς.

Διακλάδωση της ιστορίας με πολλές καταλήξεις → Οι επιλογές σας αποφασίζουν τη μοίρα του σύμπαντος και αυτών που το κατοικούν. Σκεφτείτε τις ενέργειές σας και χαράξτε την πορεία σας σε μια επική, διαπλανητική ιστορία από έναν νικητή του Writers’ Guild.

Γρήγορη μάχη πολλαπλών επιπέδων → Αξιοποιήστε τη δύναμη του μυαλού και του σώματός σας σε φρενήρεις μάχες ενάντια σε φανταστικά πλάσματα και απόκοσμους εχθρούς...

Πολύπλοκη επίλυση γρίφων → Δοκιμάστε το μυαλό και το σώμα σας για να λύσετε προκλήσεις του άλλου κόσμου!

Τεχνοτροπία ρέτρο επιστημονικής φαντασίας → Εξερευνήστε πολύχρωμα και διαφορετικά εξωγήινα τοπία με ζωγραφισμένα στο χέρι γραφικά εμπνευσμένα από τη ρετρό επιστημονική φαντασία της δεκαετίας του 1950.'

Τελικό συμπέρασμα μετά από 3 ώρες παιχνιδιού περίπου. Πρόκειται για ένα πολύ χαριτωμένο και συμπαθητικό τίτλο με γραφικά και ήχο απόλυτα ταιριαστά και χωρίς bugs που να εμποδίζουν την πρόοδο του παίκτη. Για να είμαι ειλικρινής δεν είναι ακριβώς του στυλ μου μιας και προτιμώ τα δύσκολα παιχνίδια διαχείρισης πόρων όπως και τα city building η και τα survival ακόμη. Πάντως είναι ένα καλό παιχνιδάκι για τους λάτρεις των action rpg που θα περάσουν κάποιες ώρες για να το τερματίσουν.

Αν δώσετε λίγο προσοχή στα controls του παιχνιδιού θα σας φανεί πολύ εύκολο. Είναι σχετικά μικρό το παιχνίδι και οι αντίπαλοι θα σας φανούν σχετικά εύκολοι όπως και τα έξυπνα puzzles του. Έχει και τους μεγάλους κακούς που πρέπει να εξολοθρεύσουμε πριν μας σκοτώσουν φυσικά αλλά είναι μάλλον εύκολοι.

Άρα θα βάλω ένα 8/10 γιατί είναι δυστυχώς μικρό το παιχνίδι και επειδή είναι ακόμα στην αρχή που μόλις κυκλοφόρησε είναι ακριβούτσικο. Αλλά αν το βρείτε σε κάποιο sale από τα πολλά που γίνονται πάρτε το και δεν θα απογοητευτείτε. Εντάξει δεν είναι και το Cyberpunk 2077 που παίζουμε συνέχεια επί ώρες, τώρα που το φτιάξανε κιόλας γιατί στην αρχή ήταν για γέλια, αλλά μια χαρά για 10-20 ώρες είναι ανάλογα πόσο καλά παίζουμε.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου του 2022 από την γνωστή μας εταιρεία Team17 και δημιουργήθηκε από την Stormind Games.

Είδος: Action rpg

Exit mobile version