LifeSteps.gr

Harvestella game review (2022 release)

Harvestella

Μου έστειλαν ένα καινούριο παιχνίδι να δοκιμάσω και να παρουσιάσω, το Harvestella από την αγαπητή μας και πασίγνωστη για τους τίτλους της και τα Final Fantasy, Square Enix. Πρόκειται για ένα farming simulator με στοιχεία rpg, κυρίως όμως life simulator και λιγότερο rpg. Να δούμε πρώτα λίγα πράγματα για το σενάριο του παιχνιδιού και επανερχόμαστε στο σημαντικό κομμάτι, την αξιολόγηση φυσικά. Έτσι όπως το βλέπω μου θυμίζει σαν port από το Nintendo Switch. Να δούμε μερικά βασικά στοιχεία του πρώτα.

Ο πρωταγωνιστής μας ξυπνά κατά τη διάρκεια της ακμής του Quietus, μιας καταστροφής που επισκέπτεται τον κόσμο του με την αλλαγή κάθε εποχής - και μια απειλή για όλη τη ζωή. Ζήστε μια ζωή αυτάρκειας με το ζωντανό σπίτι σας ως βάση και συνεργαστείτε με συμμάχους για να ξεπεράσετε διάφορες απειλές, όλα όσο πλησιάζετε όλο και πιο κοντά στην αλήθεια πίσω από τις καταστροφές και τη δημιουργία του κόσμου!.

Quietus
Η εποχή του θανάτου έρχεται με την αλλαγή των εποχών. Τα φυτά μαραίνονται. Οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να περπατήσουν έξω, λόγω της σκόνης του θανάτου που γεμίζει τον αέρα. Και κάθε χρόνο, το Quietus επιμένει για όλο και περισσότερο…

Κόσμος
Η πόλη της Νεμέας, όπου οι κερασιές ανθίζουν όλο το χρόνο. Shatolla, μια παραθαλάσσια πόλη με μια πολυσύχναστη ταβέρνα. Το Lethe Village, λαμπερό στα ζωηρά χρώματα των τεσσάρων εποχών. Η Ιερά Πρωτεύουσα Argene, ντυμένη στο χιόνι. Χρησιμοποιήστε τον παγκόσμιο χάρτη για να ταξιδέψετε σε όλους αυτούς τους οικισμούς και τα αντίστοιχα μπουντρούμια τους. Θα πρέπει να διασχίσετε όμορφα, ύπουλα μονοπάτια για να φτάσετε στα Seaslights – τέσσερις γιγάντιους κρυστάλλους που κυβερνούν τις εποχές.

Καθημερινή ζωή
Καλλιεργήστε φρούτα, λαχανικά και καλλιέργειες στα χωράφια σας για να τα πουλήσετε ή να τα χρησιμοποιήσετε ως υλικά χειροτεχνίας. Εάν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα που έχετε καλλιεργήσει στη μαγειρική σας, το φαγητό θα προσφέρει εξαιρετικά χρήσιμα αποτελέσματα για τις περιπέτειές σας, όπως ανάκτηση HP ή προσωρινές βελτιώσεις στα στατιστικά! Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να φροντίσετε μερικά παχουλά πουλιά και ένα κατοικίδιο totokaku.

Σύμμαχοι
Shrika, ένας ιεραπόστολος που αναζητά μια νέα μορφή πίστης. Heine, ένας πομπώδης τζέντλεμαν μηχανικός. Asyl, απόγονος των ανθρώπων που αναφέρονται στο ποίημα Wind. Και η Άρια, ένα μυστηριώδες κορίτσι που ισχυρίζεται ότι έχει έρθει από το μέλλον. Συνεργαστείτε - και μερικές φορές συγκρουσθείτε - με τους συμμάχους σας, συμπεριλαμβανομένων αυτών των χαρακτήρων μεταξύ άλλων. Φτάστε σε μια βαθύτερη αμοιβαία κατανόηση αντιμετωπίζοντας κατάματα τις ανησυχίες και τον τρόπο ζωής τους.

Μάχη
Ξεπεράστε τις μάχες εναλλάσσοντας απρόσκοπτα μεταξύ τους τις δυνατότητές σας κατά τη διάρκεια τους – συμπεριλαμβανομένου του Fighter, έμπειρο στις τεχνικές γρήγορων σπαθιών, του Shadow Walker, που αντιμετωπίζει κρίσιμα τραύματα με δίδυμες λεπίδες ή του Mage, που ειδικεύεται στις μαγικές επιθέσεις. Όταν αντιμετωπίζετε έναν ισχυρό εχθρό, στοχεύστε επιδέξια τα αδύνατα σημεία τους για να προκαλέσετε την κατάσταση Double Break και να τα καταρρίψετε σε μια στιγμή!

Τελικό συμπέρασμα από μένα είναι ότι στην παρούσα φάση μάλλον θα πρέπει να περιμένετε να πέσει λίγο η τιμή του γιατί τα 50 ευρώ είναι πάρα πολλά για ένα τέτοιο τίτλο. Καλά το ξέρω ότι η εταιρεία τσιμπάει τις τιμές στην αρχή τουλάχιστον αλλά θα πρέπει να πέσει σε πιο λογικά επίπεδα σύντομα πιστεύω. Πάντως σαν παιχνίδι είναι καλοφτιαγμένο και πολύ χαριτωμένο με τους χαρακτήρες του αλλά η τιμή το κάνει κάπως αποκρουστικό για αρχή τουλάχιστον.

Αυτά θα έπρεπε να έχουν την μισή τιμή στην ψηφιακή μορφή για να μην ωθούν και τους παίκτες σε παράνομους τρόπους απόκτησης. Και αυτό το steam είναι του ύψους η του βάθους, από 1 ευρώ κάτι φτηνιάρικα indie στο πάει στα 50 με 60 στους ΑΑΑ τίτλους. Μέση λύση είναι κάτι μέτρια που πέφτουν γρήγορα σε sale με την πρώτη ευκαιρία. Θα του βάλω ένα 7/10 γιατί το βαρέθηκα σχετικά γρήγορα και ξαναγύρισα στην διαχείριση της ταβέρνας μου που είναι πολύ πιο εθιστική.

Ρίξτε του πρώτα μια ματιά στα διάφορα trailer που κυκλοφορούν και αποφασίστε αν και τα λεφτά είναι πολλά για αρχή αλλά είναι πάγια τακτική της εταιρείας να τα έχει ακριβά για πολύ καιρό μέχρι να βγουν σε προσφορές. Και τα Final Fantasy σε προσφορές τα έχω αγοράσει. Αυτό ειδικά το παιχνίδι θυμίζει πολύ και mmorpg αν αυτό λέει κάτι σε ορισμένους που τους αρέσουν οι προκλήσεις. Δεν είναι όμως, απλώς το θυμίζει για να έχετε μια γεύση της εξερεύνησης του.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου από την Square Enix.

Είδος: Life simulator / action rpg.

Exit mobile version