LifeSteps.gr

Molllust - Sun - Journey of Icarus (EP) (2022 release)

Molllust

Ένα μικρό ep που αποφάσισα να παρουσιάσω γιατί αξίζουν να τους ακούσετε είναι από τους αγαπητούς Molllust από την Γερμανία. Σε αυτό το μικρό δείγμα καταφέρνουν να μας δείξουν το ταλέντο τους και να μας ανοίξουν την όρεξη για μεγάλα πράγματα στον χώρο της μέταλ όπερας όπου κινούνται. Παρακάτω δύο λόγια από την Janika σχετικά με την μπάντα και το πως ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι.

'Η πορεία μας ξεκίνησε το 2011, όταν εγώ (η Janika Groß) ένωσα μουσικούς που πίστευαν στο όραμα της μουσικής μας. Η μουσική ήταν πάντα στον πυρήνα της ταυτότητάς μου, ξεκινώντας από την κλασική μουσική στα παιδικά μου χρόνια. Στα εφηβικά μου χρόνια γοητεύτηκα με το μεταλλικό σύμπαν και ονειρευόμουν κάτι μοναδικό που συνδυάζει και τα δύο στυλ.

Αλλά τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μόνο όταν αναλάβετε δράση και έχετε υποστήριξη! Ευτυχώς, δεν ήμουν μόνη μου σε αυτό το όραμα. Μαζί με τη δημιουργική ενέργεια των άλλων μουσικών, οι νότες στο κεφάλι μου έγιναν πραγματικότητα και τον Δεκέμβριο του 2011 οι Mollust ανέβηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή.

Την άνοιξη του 2012 δημιουργήσαμε το ντεμπούτο μας άλμπουμ «Schuld» με τον Andy Schmidt των Disillusion στο KickTheFlame/Echolux-Studio Leipzig. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε στις 22.09.2012. Εν τω μεταξύ, γράψαμε τέσσερις διασκευές κομματιών από τον διάσημο συνθέτη Johann Sebastian Bach για τον διαγωνισμό BachSpiele της Λειψίας το 2012. Η ερμηνεία μας σε αυτό το ειδικό σετ μας κέρδισε το πρώτο βραβείο και μας ενέπνευσε να κυκλοφορήσουμε το EP “Bach con fuoco” τον Μάρτιο του 2013 – την ίδια χρονιά που έγινα η Σοπράνο των HAGGARD! Επιπλέον, ψηφιστήκαμε M'Era Luna Newcomer 2013 και ανοίξαμε το φεστιβάλ στην κεντρική σκηνή.

Το δεύτερο άλμπουμ μας "In Deep Waters", ένα εκτεταμένο έργο με χορωδιακά και ορχηστρικά αποσπάσματα, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2015. Επιπλέον, φτιάξαμε ακουστικές εκδοχές των τραγουδιών που προβάλλουν τους κλασικούς μας μουσικούς και περιοδεύσαμε στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη μαζί με τους ORPHANED LAND για 5 εβδομάδες για να γιορτάσουν την κυκλοφορία. Από το πρώτο άλμπουμ και μετά, η σύνθεση μας αυξήθηκε από πέντε σε εννέα μέλη.

Η αγάπη μου για το Θέατρο και την Όπερα είναι ξεκάθαρα ένα μεγάλο και ορατό μέρος της σκηνικής μας παράστασης, την οποία έχουμε φέρει στο κοινό σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, όπως Femme Metal Event 2016, Wacken Winter Nights 2018, Wacken Open Air 2019 και αρκετές εκδόσεις του WGT Leipzig. Περίεργος? Γνωρίστε μας σε μια από τις επόμενες παραστάσεις μας.

Σημείωση: Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για το επόμενο στούντιο άλμπουμ μας! Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε με το πάθος μας, οπότε δείτε τις ζωντανές ημερομηνίες μας. Ίσως παίζουμε και στην περιοχή σας!.'

Μετά από όλα αυτά τα χρήσιμα στοιχεία που μας είπε η Janika πιστεύω να καταλάβατε που απευθύνονται οι φίλοι μας. Στο κοινό που του αρέσουν τα συμφωνικά έργα και κυρίως η κλασική μουσική αφού είναι σαφώς επηρεασμένη από μεγάλους κλασικούς συνθέτες. Σε μένα που μου αρέσουν αυτά πολύ μου ακούγεται σαν μελωδία της ευτυχίας στα αυτιά μου μετά από μια κουραστική μέρα και μετά από ένα cd που άκουγα που ήταν μελωδικό death metal από την Ρωσία αλλά δεν βρήκα τίποτα για την μπάντα ως συνήθως.

Ευτυχώς που ξέρω δύο πράγματα για να μπω σε ρώσικο φόρουμ να ρωτήσω για στοιχεία από αυτούς που τους έχουν δει και ζωντανά. Στο θέμα μας τώρα να πω ότι η φωνή της Janika είναι καταπληκτική σαν σοπράνο για όπερα και για το είδος γενικά. Και όλοι οι υπόλοιποι είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι μουσικοί και δημιουργούν μια μουσική πανδαισία που αξίζει να ακούσετε και να αγοράσετε για να βοηθήσουμε και τα παιδιά στην προσπάθεια τους να φτιάξουν ποιοτική μουσική για όλους μας.

Μετά από όλα αυτά και επειδή τα λόγια περιττεύουν όταν έχουμε τέτοιο εκπληκτικό αποτέλεσμα θα βάλω το δεκάρι μου (10/10) στους φίλους μας και αφού τους στείλω τους χαιρετισμούς μας θα πω ότι θα ήταν ιδανικό να τους δούμε και σε μια ζωντανή εμφάνιση στο άμεσο μέλλον. Να τους ευχηθώ καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες στην καριέρα τους. Ο κόσμος έχει ανάγκη από μελωδική μουσική και τα παιδιά την προσφέρουν απλόχερα σε όλους μας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και όλες.

Το μικρό αυτό ep περιλαμβάνει τα ακόλουθα τραγούδια:

1. Sun - Journey of Icarus

2. Venus - Poems of Love

3. Saturn - Human Clockwork

4. Mars - The Game is Over

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Janika Groß - vocals, piano
Frank Schumacher - guitar, vocals, e-bass
Lisa Hellmich - first violin
Julian Jönck - guitar
Andrea Zannin - drums
Manuel Toc - second violin
Anne Eberlein - viola
Alejandro Barria - cello
Imki Niemeier - doublebass
Harp: Carmen Alcantara Fernandez
Janika Groß, Julian Jönck - orchestration
Additional choir vocals: Janika Groß, Cosima Heinz, Süntje Kozlowski, Eva Morlang, Amelie Rex

Το ep κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου του 2022.

Η συνολική του διάρκεια είναι μόλις 21 λεπτά και σίγουρα θα θέλατε και άλλο να ακούσετε.

Είδος: Συμφωνική μέταλ όπερα

Μπορείτε να αγοράσετε ότι θέλετε από το επίσημο bandcamp των φίλων μας εδώ.

Exit mobile version