LifeSteps.gr

Honey, I Joined a Cult game review (2022 release)

Honey

Το παιχνίδι Honey, I Joined a Cult που θα δοκιμάσω σήμερα και μου έστειλε η αγαπητή Team17 είναι ένα παιχνίδι διαχείρισης πόρων όπου πρέπει να χτίσεις και να μεγαλώσεις τη βάση σου, να επιβλέπεις τους αιρετικούς ακόλουθους σου και τους πόρους σου και να αυξήσεις την πίστη τους, τα κεφάλαια και τους ακόλουθους σου βέβαια!. Να δούμε πρώτα μερικά βασικά στοιχεία που θα μας απασχολήσουν όταν ασχοληθούμε με το παιχνίδι και μετά περνάμε στην αξιολόγηση όπως πάντα.

1. Διαχείριση της αίρεσης:

Η αποτελεσματική διαχείριση βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε επιχείρησης που βγάζει χρήματα και ο οργανισμός σας δεν αποτελεί εξαίρεση!. Δεν αρκεί το να είσαι ευφυές άτομο, η αίρεση σου πρέπει να τρέχει σαν ένα καλογιαλισμένο ρομποτάκι! Ορίστε χρονοδιαγράμματα για τους αιρετικούς ακόλουθους σας, αναπτύξτε τις δεξιότητές τους, ανεβάστε τα επίπεδα τους και διαχειριστείτε τα συστήματα τροφίμων και συντήρησης. Αναθέστε καθήκοντα στους αιρετικούς σας με βάση ένα σύστημα προτεραιότητας. Ποιος είπε λοιπόν ότι η μικροδιαχείριση δεν υπάρχει σε αυτό το παιχνίδι;!

2. Φτιάξτε μια καλή βάση για την αίρεση σας:

Κάθε μεγάλη αίρεση χρειάζεται και κάποιο ειδικό εσωτερικό σχεδιασμό. Τοποθετήστε, σχεδιάστε και διακοσμήστε δωμάτια για να κρατήσετε τους αιρετικούς σας ακόλουθους σας ευχαριστημένους. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από παράξενες και υπέροχες επιλογές και αντικείμενα δωματίων, το καθένα με ένα ζωτικό ρόλο να παίξει στη αίρεση σας. Από πολυγραφικά δωμάτια, αποσυμπιεστές και θάλαμοι πνευμάτων μέχρι ενεργειακά ιαματικά λουτρά και το φοβερό υπουργείο αλλοιώσεων.

3. Προσαρμόστε την αίρεση σας:

Μια αίρεση είναι τόσο καλή όσο το όνομά της (και οι οπαδοί της!). Επιλέξτε την δικιά σας με σύνεση όταν επιλέγετε τη αίρεση σας, τον ηγέτη της αίρεσης φυσικά, το Θείο Ον που οι ακόλουθοι θα προσκυνούν και θα λατρεύουν, το ιερό δωμάτιο στο οποίο θα αποδεικνύουν την αφοσίωσή τους και τους οπαδούς που θα γίνουν οι αιρετικοί του αύριο!. Κάντε την αίρεση σας δική σας αποφασίζοντας για μερικά σημαντικά πράγματα:


*Ένα ειδικό σύμβολο
*Μια επική στολή για να εντυπωσιάσει τους επίδοξους οπαδούς
*Ένα επιβλητικό καπέλο για να ζηλεύουν οι άλλες αιρέσεις
*Ένα περίεργο λείψανο για περισσότερη λατρεία

4. Νοιαστείτε για την αίρεση σας

Οι αιρετικοί ακόλουθοι σας έχουν επίσης ανάγκες και θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι όλοι οι δικοί σας τρέφονται, έχουν νερό και διασκεδάζουν πολύ!. Όλα αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για να μεγαλώσουμε το πλήθος των πιστών ακόλουθων. Πρέπει να φροντίσετε τη σωματική και ψυχική ευεξία της αίρεσης σας για να τους επιτρέψετε να είναι τα καλύτερα μέλη της αίρεσης που μπορούν να είναι! Όπως λένε, η αίρεση είναι τόσο δυνατή όσο οι πιστοί που την αντιπροσωπεύουν!.

5. Οδηγήστε την αίρεση σας:

Ο αρχηγός της αίρεσης σας μπορεί να είναι πολύ απαιτητικός. Είτε πρόκειται για τη στρατολόγηση συγκεκριμένων οπαδών είτε για την κατασκευή συγκεκριμένων δωματίων, φροντίστε να ανταποκρίνεστε σε κάθε τους ιδιοτροπία (των αρχηγών). Η μη εκπλήρωση των απαιτήσεων θα μειώσει τη διάθεσή τους και ένας δυσαρεστημένος ηγέτης δεν θα μπορεί να κάνει αποτελεσματικά κηρύγματα. Οι αιρετικοί ακόλουθοι μπορούν να σταλούν σε αποστολές στην τοπική πόλη. Είτε πρόκειται για τη συγκέντρωση πόρων, το ξεκλείδωμα κάποιας νέας τεχνολογίας ή απλώς μια απαίτηση από τον αρχηγό σας, το δωμάτιο Covert Ops είναι το τέλειο μέρος για να προγραμματίσετε τι θα κάνουν.!

6. Μεγαλώστε την αίρεση σας:

Χρησιμοποιήστε όλη την γοητεία σας για να στρατολογήσετε νέους οπαδούς, οι οποίοι θα φέρουν πόρους σε εσάς και τελικά θα ανέβουν στις τάξεις για να γίνουν πλήρως αιρετικοί ακόλουθοι. Οι δυσαρεστημένοι οπαδοί απλώς θα φύγουν, οπότε φροντίστε να τα κάνετε όλα σωστά για να μην σας φύγουν οι πιστοί!.

Μετά από όλα αυτά πιστεύω να σας άνοιξε η όρεξη να ασχοληθείτε λίγο με τον τίτλο που και εθιστικός είναι και πολύ ελαφρύς για παλιού τύπου συστήματα. Το παιχνίδι θα αρέσει πολύ σε αυτούς που τους αρέσουν παρόμοιοι τίτλοι όπως το prison architect και το θρυλικό Rimworld φυσικά που έχω πάρα πολλές ώρες καταγράψει σε αμφότερα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να του ρίξουν μια ματιά να δουν αν τους πάει αυτό το στυλ γραφικών και ήχου που μπορεί να φαίνεται φτηνιάρικο αλλά μια χαρά εθιστικό είναι και μπορεί κανείς να περάσει άπειρες ώρες παίζοντας το.

Το παιχνίδι βρίσκεται σε early access αλλά μπορεί να παιχτεί άνετα και ωραία χωρίς πολλά bugs αρκεί να ξέρετε από τέτοιου είδους παιχνίδια για να καταλάβετε τον χειρισμό του που μπορεί να μπερδέψει τους αρχάριους αλλά μαθαίνετε σχετικά εύκολα. Ελπίζω οι προγραμματιστές του να μην μας αφήσουν στην αγωνία και να βγάλουν μπόλικο περιεχόμενο για να έχουμε να ασχολούμαστε τον χειμώνα που έρχεται. Ευτυχώς οι τίτλοι της Team17 μέχρι τώρα δεν με έχουν απογοητεύσει και τους έχω σχεδόν όλους.

Σαν βαθμολογία θα του έβαζα ένα 8/10 γιατί έχει πολύ πλάκα να φτιάχνεις την δικιά σου θρησκευτική ομάδα να το πούμε απλά και να έρχονται οι οπαδοί για να τους κρατήσουμε ικανοποιημένους μην μας φύγουν η τεζάρουν πριν φτάσουμε στο τέρμα. Λίγο καλύτερη μουσική να είχε και θα ήταν τέλειο αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας και έτσι όπως είναι μια χαρά παίζει, έτσι κι αλλιώς ακούω από τα ακουστικά κάποιο αγαπημένο cd. 🙂

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου του 2022 από την Team17 και δημιουργήθηκε από την Sole Survivor Games.

Είδος: base building / resource management.

Exit mobile version