LifeSteps.gr

Valkyrie Elysium review (2022 release)

Valkyrie

Ο καινούριος τίτλος της σειράς Valkyrie μου ήρθε από την αγαπητή Square Enix αλλά στην έκδοση για τον pc και όχι στην κονσόλα που θα το προτιμούσα φυσικά και απευθύνεται στους λάτρεις των σκληροπυρηνικών jrpg με πολύ δράση και άφθονους εχθρούς που μπορούμε να σκοτώσουμε με την ηρωίδα μας. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα αρκετά ωραίο και σύγχρονο παιχνίδι με σχετικά καλά γραφικά και ήχο που τρέχει άνετα σε δυνατά συστήματα αλλά είναι καλά φτιαγμένο για να παίζει και σε πιο παλιά συστήματα σαν το δικό μου για παράδειγμα αλλά με καλή κάρτα γραφικών την 2060 gt.

Οι φανς των Dark Souls και του hack and slash gameplay θα βρουν κάτι κοινό σίγουρα και μάλλον θα το λατρέψουν η θα το βαρεθούν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα και ουσιαστικά το μόνο εμπόδιο αυτή την στιγμή για να το αποκτήσει κάποιος ειδικά στον pc είναι η ακριβή τιμή του (60 ευρώ στο steam, πάντα όμως γίνεται αυτό για να είμαστε ειλικρινείς σε AAA τίτλους) γιατί στις κονσόλες είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες τιμές. Μερικά βασικά στοιχεία του παιχνιδιού πρώτα και αργότερα συνεχίζουμε στην κριτική.

Αυτό το rpg δράσης ενσωματώνει την υπογραφή της σειράς Einherjar και τα σύνθετα συστήματα μάχης, επιτρέποντας στους παίκτες να απολαμβάνουν γρήγορη, τρισδιάστατη μάχη. Το μοναδικό στυλ τέχνης του παιχνιδιού απεικονίζει όμορφα έναν κόσμο που καταρρέει καθώς ο Ragnarok πλανάται, με τον βετεράνο της σειράς Motoi Sakuraba να επιστρέφει για να εμπλουτίσει τον τίτλο με ένα αξέχαστο soundtrack.


Πριν από πολύ καιρό, ο Ράγκναροκ εμφανίστηκε στα βασίλεια. Ο θρυλικός πατέρας της σκανδιναβικής μυθολογίας Όντιν, δημιούργησε έναν χαρακτήρα για να μας λυτρώσει από το κακό, τη Βαλκυρία. Το μοναδικό της καθήκον είναι η σωτηρία ενός καταδικασμένου κόσμου από τον αφανισμό.

Περάστε αβίαστα στο πεδίο της μάχης και εκτελέστε ενέργειες υψηλής ταχύτητας με το νέο σύστημα στην μάχη το Soul Chain. Χρησιμοποιήστε ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων και δεξιοτήτων που βρίσκονται στην διάθεση της Valkyrie μας για να εκτελέσετε μερικούς καταστροφικούς, για τους αντιπάλους, συνδυασμούς.
Καλέστε τον Einherjar, δηλαδή δυνατά πνεύματα πολεμιστών που επιλέχθηκαν από την ηρωίδα μας, για να σας βοηθήσουν στη μάχη!. Η κλήση του Einherjar δίνει στην Valkyrie μας ένα επιπλέον όπλο στην μάχη και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όταν γεμίσει η ενέργεια του.

Η ενέργεια γεμίζει καθώς οι παίκτες εκτελούν μια συνεχόμενη ροή επιθέσεων και εκτελούν και τους συνδυασμούς. Η κατανάλωση αυτής της ενέργειας δίνει τη δυνατότητα στην Valkyrie μας να εκτελεί ισχυρότερες, ειδικές, τεχνικές γνωστές και ως Θεϊκές Τέχνες.


Αναβαθμίστε τα όπλα, τις δεξιότητές σας και τους συνδυασμούς Einherjar/Divine Arts για να προσαρμόσετε το στυλ παιχνιδιού σας. Τα skills σας όπως καταλαβαίνετε παίζουν ρόλο στην ομαλή πορεία σας σε αυτό το παιχνίδι όπως και σε πολλά παρόμοια φυσικά.

Γενικά βλέποντας το είναι ένα παιχνίδι δράσης στο οποίο οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο μιας Βαλκυρίας που έχει ως αποστολή της να βρίσκει και να καθαρίζει χαμένες ψυχές. Εμείς βλέπουμε το παιχνίδι από πλευράς τρίτου προσώπου, όπου οι παίκτες εξερευνούν το περιβάλλον και πολεμούν τέρατα, άλλες Valkyries και μεγάλους κακούς φυσικά. Οι παίκτες χρησιμοποιούν διάφορα όπλα μάχης σώμα με σώμα (π.χ. σπαθιά, δόρατα) και πιο μακρινές επιθέσεις για να σκοτώσουν τους εχθρούς σε μια μάχη. Οι μάχες τονίζονται ιδιαίτερα από ανάλογους ήχους κρούσης, κραυγές πόνου και εκρήξεις.

Πρόκειται για έναν πολύ καλό hack and slash τίτλο αλλά προσοχή, χρειάζεται κάποιο χειριστήριο για να το απολαύσετε στο μέγιστο και φυσικά στην αρχή εξοικείωση με τον χειρισμό . Για αυτό τον συγκεκριμένο λόγο προτιμώ τα παιχνίδια αυτά να τα παίζω σε κάποια από τις μοντέρνες κονσόλες όπως και τα αθλητικά φυσικά γιατί στον pc όσο καλά κι αν αποδίδουν πάντα χάνουν κάτι από την ομορφιά τους και την ταχύτητα στην κίνηση και όχι λόγω frames.

Πάντως αξίζει να το έχει κανείς στην συλλογή του ειδικά αν έχει και τα υπόλοιπα της σειράς, είναι αρκετά όμορφο σχεδιαστικά και με την δράση του και τους μπόλικους κακούς να μπαίνουν στον δρόμο μας για να τους σκοτώνουμε θα σας κρατήσει κάποιο διάστημα απασχολημένους μέχρι να το τερματίσετε.

Η δυσκολία του είναι σε μάλλον πιο λογικά επίπεδα από τα Dark Souls, μην περιμένετε να περνάτε τους μεγάλους κακούς με την μία, θα σκοτωθείτε και αρκετές φορές. Με το χειριστήριο ο χαρακτήρας μας κινείτε άνετα ενώ με τα πλήκτρα είναι μαρτύριο επειδή σκοτωνόμαστε συνέχεια. Αν σας αρέσουν τα jrpg και η μπόλικη δράση πάρτε το αν δεν σας ενοχλεί η τιμή του και κυρίως σε κάποια κονσόλα.

Εγώ θα του βάλω ένα 7/10 γιατί παρά τα κάποια προβλήματα που σίγουρα έχει και θα τα ανακαλύψετε παίζοντας το έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά από την εταιρεία που το δημιούργησε και δεν παρατήρησα κάτι που να με εμποδίσει ιδιαίτερα γι αν το παίξω. Βέβαια δεν το τερμάτισα λόγω έλλειψης χρόνου συν το ότι δεν πολυπαίζω τα action rpg ακόμα κι αν είναι σωστά φτιαγμένα λόγω της προτίμησης μου στα παιχνίδια στρατηγικής και τα resource management.

Το πρόβλημα στο παιχνίδι που παρατηρούν και οι περισσότεροι χρήστες που το βαθμολογούν χαμηλά και εν μέρη συμφωνώ μαζί τους είναι ότι όσοι έχετε παίξει τα Souls χρησιμοποιεί μια παρόμοια κάμερα που πιθανόν να σας μπερδέψει η χρήση της και ότι μερικοί αντίπαλοι σας χτυπάνε χωρίς να προλαβαίνετε να τους αποκρούσετε κάτι που κάνει αναπόφευκτη την δυσκολία του.

Αν δεν σας ενοχλεί αυτό το πράγμα και είστε εκπαιδευμένοι στους δύσκολους αλλά όχι αδύνατους τίτλους τότε μια χαρά θα τα καταφέρετε πιστεύω αν και το ελαφρώς μονότονο gameplay του μπορεί να σας απωθήσει από το να το αγαπήσετε. Πάντως δοκιμάστε το και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα σαν πιο ειδικοί αν έχετε ασχοληθεί πολύ με action rpg παιχνίδια.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου του 2022 από την αγαπητή μας Square Enix και είναι μια δημιουργία των Square Enix και Soleil Ltd.

Είδος: Action rpg

Exit mobile version