LifeSteps.gr

Drudkh - Всі Належать Ночі review (2022 release)

Drudkh

Converted from WebP to JPG using ezgif.com

'Το θρυλικό ουκρανικό black metal συγκρότημα Drudkh εισάγει το κρύο σκοτάδι και τη σαγηνευτική σήψη του φθινοπώρου με την ολοκαίνουργια προσφορά του, «All Belong to the Night». Ενώ το άλμπουμ είναι μόνο τέσσερα τραγούδια, μαίνεται για πάνω από 45 λεπτά, προσφέροντας μια επική δίνη μεγαλοπρεπών μελωδιών, καταστροφική επιθετικότητα και τα κρύα ατμοσφαιρικά περάσματα που έχουν φτάσει να καθορίσουν τον αλάνθαστο ήχο του Drudkh.

Οι Drudkh ενστερνίζονται επικές λαϊκές μελωδίες και δημιουργούν κινηματογραφικές και χλιδάτες ατμόσφαιρες φορτισμένες με πίκρα, μελαγχολία και θλίψη. Η λυρικά δημιουργική φιγούρα Roman Sayenko εμβαθύνει στον μυστικισμό της φύσης, το πέρασμα των εποχών, τη φιλοσοφία, την ουκρανική μυθολογία, τους θρύλους και την ιστορία - συχνά εμπνευσμένο από τα έργα των Ουκρανών ποιητών του δέκατου ένατου και του εικοστού αιώνα.'

Είναι η πρώτη φορά που αφήνω την μπάντα να περιγράψει την μουσική της και να κάνει την εισαγωγή στο άρθρο μου. Οι θρυλικοί Drudkh αξίζουν πιστεύω την τιμή μετά από τόσα πολλά δημιουργήματα για τουλάχιστον 2 δεκαετίες. Πρέπει να έχω καμμιά δεκαριά cd τους όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ την πορεία τους. Έχω ένα συρτάρι γεμάτο από ουκρανικές μπάντες και άλλο ένα με τις ρώσικες στο ίδιο είδος βέβαια γιατί έχουν και πολύ καλό folk εκεί πάνω. 🙂

Αυτό το cd το περίμενα νωρίτερα να βγει αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί καθυστέρησε κάπως. Ευτυχώς που είναι η αγαπητή εταιρεία, η Season of Mist, με τις ωραιότατες extreme metal μπάντες και έχω βρει πολλά καλά ακούσματα αλλά και βοήθησε στο να βγει το cd των φίλων μας. Ότι περίμενα να ακούσω από μια τόσο δημοφιλή και αγαπημένη μπάντα το άκουσα σε αυτό το cd όπως και στα υπόλοιπα δικά τους.

Δεν θα τα βάλω σε μια σειρά για να πω ότι αυτό είναι καλύτερο η χειρότερο από τα προηγούμενα γιατί αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Με ενδιαφέρει κυρίως να είναι καλά τα παιδιά και να βγάζουν την ωραία τους μουσική για τους διψασμένους για καλό ατμοσφαιρικό και μελωδικό black metal σλαβικής προέλευσης γιατί υπάρχει διαφορά με τα υπόλοιπα από άλλες χώρες.

Δεν θα αναφέρω στο παρόν άρθρο για τις άλλες μεγάλες ουκρανικές black metal μπάντες γιατί θέλω να επικεντρωθώ στους φίλους μας τους Drudkh. Το καινούριο λοιπόν cd είναι εξαιρετικό όπως όλα εξάλλου, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό για να είμαι ειλικρινής. Τα έχω ακούσει όλα πολύ προσεκτικά και μου αρέσει που συνεχίζουν ακάθεκτοι στον ίδιο ρυθμό χωρίς να λοξοδρομούν καθόλου από την πορεία τους τόσα χρόνια.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τελειώνει γρήγορα το cd με μόνο τέσσερα κομμάτια. Βέβαια και τα παλιότερα cd είχαν λίγα αλλά μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια. Τώρα ξαναέβαλα το εξαιρετικό Кров у наших криницях (Blood In Our Wells) που μου αρέσει ιδιαίτερα και έχει μόνο έξι τραγούδια πάρα πολύ μελωδικά. Pagan black metal σε όλο του το μεγαλείο είναι και κάπως έτσι πηγαίνουν όλα τα cd από τους φίλους μας.

Θα του βάλω ένα 9/10 γιατί είναι πολύ καλό όπως και όλα τους φυσικά και θα το συστήσω σε όλους τους φανς της μπάντας και του καλού μελωδικού black metal. Αν έχετε στα υπόψη την σκηνή εκεί πάνω θα ξέρετε τι θα ακούσετε με απόλυτη σιγουριά. Οι φίλοι μας δεν μας απογοητεύουν ποτέ. Θα στείλω τα χαιρετίσματα μας και βέβαια καλή συνέχεια σε ότι κάνουν και να είναι πάντα υγιείς φυσικά. Η παραγωγή και η ηχογράφηση σε επαγγελματικό επίπεδο φυσικά.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Нічний - The Nocturnal One

2.Млини - Windmills

3.Листопад - November

4.Поки Зникнем У Млi - Till We Become the Haze

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Roman Saenko (Роман Саєнко) – Κιθάρα
Thurios (Roman Blahykh, Роман Благих) – Φωνητικά, κιθάρα
Krechet – Μπάσο
Vlad (Vladyslav Petrov, Владислав Петров) – Ντραμς, πλήκτρα

Artwork by Edward Novikov.

Το cd κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Season of Mist.

Είδος: Ατμοσφαιρικό black metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 46 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version