LifeSteps.gr

Constellatia - Magisterial Romance review (2022 release)

Magisterial

Κάνω ένα διάλειμμα από τα παιχνίδια για να απολαύσω το καινούριο cd από τους αγαπητούς μου Constellatia, το Magisterial Romance, που επέστρεψαν δριμύτεροι με ένα ακόμα καλύτερο δημιούργημα από το πρώτο που είχα παρουσιάσει πριν λίγους μήνες. Εδώ σε αυτό το cd πήγανε προς το ατμοσφαιρικό black metal η post black metal στο στυλ των επίσης αγαπημένων μου Gaerea από την Πορτογαλία. Ακολουθούν μερικά απαραίτητα βιογραφικά στοιχεία για την ιστορία της μπάντας ώστε να τους γνωρίσετε καλά γιατί θα τους ακούμε και στο μέλλον συχνότερα πιστεύω.

'Το νοτιοαφρικανικό δίδυμο Constellatia κάνει μια υπαρξιακή βουτιά στην ανθρώπινη φύση με το κομψό και ζοφερό νέο τους άλμπουμ, «Magisterial Romance». Εκτός από τους βαθιούς και προβληματικούς στίχους του, η ατμοσφαιρική και προοδευτική επωνυμία black metal της μπάντας περικλείει το φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων με τις πιο απίστευτες ρομαντικές συνθέσεις και την ψυχρή ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια προσφορά που είναι εξίσου δυνατή και όμορφη αλλά ταυτόχρονα ευάλωτη και καταστροφική.

Μετά το τέλος της καριέρας των Wildernessking, ο Keenan Oakes έπρεπε να συνεχίσει να φτιάχνει μουσική, παρά τις δυσκολίες να παίζει σε ένα metal συγκρότημα στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Ανεξάρτητα από αυτό, ο Keenan ένωσε τις δυνάμεις του με τον Gideon Lamprecht των Crow Black Sky το 2018 για να δημιουργήσουν τη μουσική οντότητα γνωστή σε εμάς ως Constellatia.

Το όνομα της μπάντας προέρχεται από τη λέξη «αστερισμός», η Constellatia αναφέρεται στη φύση της ύπαρξης και του φυσικού κόσμου, του σύμπαντος, και στην εξαγωγή νοήματος και ευτυχίας από όλα αυτά. Η ζοφερή αντίληψη του συγκροτήματος στο προοδευτικό black metal περικλείει εγγενώς ανθρώπινα θέματα. μια έννοια της ύπαρξης της ζωής και της θλίψης βέβαια. Η μπάντα έχει εμπνευστεί από μεγάλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Opeth, οι Mastodon, οι The Cure, οι Primordial, οι Neurosis, οι Wolves in the Throne Room, οι Pink Floyd, οι Beach House, οι Agalloch, οι Emperor και τέλος οι Cult of Luna, η δε μπάντα Constellatia εμποτίζει το έντονο μουσικό τους τοπίο με την απαραίτητη αγριότητα και ονειροπόληση.

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου δίσκου τους μέσω της Isolation Records το 2019, το πολύ καλό 'The Language of Limbs', οι Constellatia τράβηξαν αμέσως την προσοχή των ακροατών σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας στην αναγνώριση και στη συνέχεια στην υπογραφή τους στη μεγάλη, ανεξάρτητη δισκογραφική, Season of Mist. Ενώ το 'The Language of Limbs' ακούγεται ζοφερό και τείνει να ενσταλάξει μια αίσθηση λαχτάρας στον ακροατή, πυροδοτεί επίσης ένα ειδυλλιακό αίσθημα κάθαρσης με τα μαγευτικά ατμοσφαιρικά ηχητικά τοπία και τις λεπτές μεθυστικές αρμονίες.

Τώρα με την υποστήριξη της Season of Mist προχώρησαν στο επόμενο βήμα με τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά, οι Constellatia έχουν πια τη βάση και τα θεμέλια για να επεκτείνουν πλήρως τις μουσικές τους προσπάθειες και να γίνουν ακόμα πιο γνωστοί παγκοσμίως. Το νέο άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου 2022, δείχνει τους Constellatia να συνεχίζουν να εξελίσσονται με τον ήδη ώριμο ήχο τους, δημιουργώντας αυτές τις πιο μεγάλες ρομαντικές συνθέσεις που εκφράζουν το συναισθηματικό φάσμα της ύπαρξης. Μια άμορφη progressive metal εμπειρία εμπλουτισμένη με πολυτελή ατμόσφαιρα και ώριμη με πνεύμα, μοναδική για αυτούς και μόνο.

Από την αρχή, ο στόχος με τους Constellatia ήταν να δημιουργήσουμε συναισθηματικά πυκνό και ανάγλυφο μέταλλο που είναι ταυτόχρονα υπερβατικό και απίστευτα ανθρώπινο. Με την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους οι Constellatia θα αποκαλύψουν πόσο πιο δυναμική και ευάλωτη έχει γίνει η μουσική τους. Μπορεί να φαίνεται ότι το συγκρότημα κάνει τώρα τα βήματα του, αλλά μόλις ξεκίνησαν. Γίνονται σχέδια για περιοδεία σε πολλές γωνιές του κόσμου για να υποστηρίξουν το νέο τους άλμπουμ και τις επόμενες κυκλοφορίες τους.'

Πριν ξεκινήσω την κριτική μου να πω μπράβο και στην εταιρεία τους την αγαπητή Season of Mist που έβαλε ένα πολύ καλό βιογραφικό των παιδιών για να μπορούμε και την δουλειά μας να κάνουμε αλλά και να τους γνωρίσει και ο κόσμος. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα πάνε καλύτερα στο δεύτερο cd τους γιατί το ταλέντο δεν κρύβεται, το βλέπω αμέσως. Και είμαι πολύ χαρούμενος που το στυλ τώρα μοιάζει με τους Gaerea που θεωρώ το πρώτο όνομα στο ατμοσφαιρικό black metal για φέτος. Τώρα και οι φίλοι μας οι Constellatia θέτουν υποψηφιότητα για την κορυφή με αυτό το εξαιρετικό τους έργο.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ωραίο ακούγεται το cd τους σαν μια μίξη παλιού shoegaze με ατμοσφαιρικό black metal και την ύπαρξη αιθέριων γυναικείων φωνητικών στο κομμάτι Adorn που είναι φανταστικό. Επειδή μάλλον λείπουν κάποιοι που συμμετείχαν στην παραγωγή του cd αν θέλουν οι φίλοι μας να μας στείλουν όλα τα ονόματα να τους βάλω στα credits για να μην λείπει κανείς όπως η κοπέλα που τραγουδά και ο τέταρτος που είναι στην φωτογραφία αλλά δεν είναι στα ονόματα που έβαλε η εταιρεία στο επίσημο site της.

Εγώ θα βάλω ένα δεκάρι στους φίλους μας (10/10) που κατάφεραν και ξεπέρασαν και το θαυμάσιο πρώτο τους δημιούργημα και συνεχίζουν και στην πολύ καλή εταιρεία την Season of Mist που έχει τόσα ταλαντούχα ονόματα. Ελπίζω μόνο να συμπεριλάβουν και την χώρα μας στην περιοδεία τους για να τους γνωρίσουμε από κοντά. Θα στείλω τους χαιρετισμούς μου στους φίλους μας και θα τους ευχηθώ καλή συνέχεια στην καριέρα τους που προβλέπετε ένδοξη αν συνεχίσουν να ανεβαίνουν έτσι γρήγορα.

Έχω ακούσει το cd τουλάχιστον είκοσι φορές σε 2 μέρες, τόσο καλό είναι και μου αρέσει πολύ αυτό το στυλ που παίζουν τώρα. Έχουν πετύχει τον τέλειο συνδυασμό πολλών διαφορετικών ειδών ταυτόχρονα με κύρια συνισταμένη βέβαια το extreme στοιχείο που το έχουν καταφέρει εξαιρετικά. Η παραγωγή του cd είναι σε καλά επίπεδα για το είδος, μπράβο σε όλους τους συντελεστές ξανά. Είχα αρκετές μέρες να ακούσω καλό cd και ευτυχώς μου έτυχε πολύ καλό.

Το tracklist του εξαιρετικού cd είναι το ακόλουθο:
01. Palace
02. In Vituperation
03. Adorn
04. Paean Emerging

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Adam Hill : Ρυθμική κιθάρα
Gideon Lamprecht : Lead κιθάρα
Keenan Oakes : Μπάσο, φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου του 2022 από την γνωστή μας εταιρεία Season of Mist.

Είδος: Ατμοσφαιρικό black metal / post black metal / progressive black metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 39 λεπτά σε τέσσερα μεγάλα και απολαυστικά τραγούδια.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version