LifeSteps.gr

Galderia - Endless Horizon review (2022 release)

Galderia

Ένα εξαιρετικό cd κυκλοφόρησε από τους αγαπητούς Galderia με τίτλο Endless Horizon. Ένα υπέροχο μελωδικό power metal που αξίζει όλοι να ακούσετε για να δείτε πως οι φίλοι μας από την Γαλλία κατάφεραν να βγάλουν κάτι τόσο εντυπωσιακό που ούτε εγώ το περίμενα τόσο καλό να πω την αλήθεια μετά από κάποια αδιάφορα cd που άκουσα. Ευτυχώς τα παιδιά πρόσεξαν τα πάντα στο cd τους και το έκαναν πολύ μοναδικό και ευχάριστο. Επίσης πρέπει να επισημάνω ότι το επίσημο site τους είχε μια εξαιρετική βιογραφία της μπάντας που την παραθέτω αυτούσια για να τους μάθετε καλύτερα.

'Η μπάντα Galderia ιδρύθηκε από τον Seb τον Σεπτέμβριο του 2006, στη Μασσαλία της Γαλλίας. Ο Seb, ο οποίος ασχολείται με τα φωνητικά καθήκοντα, τις κιθάρες και τη σύνθεση των τραγουδιών, συμπεριέλαβε στην μουσική περιπέτεια τον Tom
στην lead κιθάρα, τον Bob στο μπάσο , τον Julien στα πλήκτρα και τον Jc στα ντραμς. Όλοι μαζί έθεσαν τις βάσεις της μουσικής των Galderia δηλαδή ένα μελωδικό και δυνατό metal με έντονη έμφαση στις αρμονίες και τις διασκευές της χορωδίας.

Το συγκρότημα χρησιμοποιούσε πάντα τη δύναμη της μουσικής του για να φωτίσει το παγκόσμιο πνεύμα της ενότητας και της ανύψωσης της συνείδησης. Ο Seb βάφτισε αυτή τη φιλοσοφία "The Universality" και έδωσε επίσης αυτό το όνομα στο πρώτο άλμπουμ.
Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό των Galderia, το συγκρότημα προσπαθεί να παραμείνει στη θετική πλευρά της ζωής. Το συγκρότημα απέκτησε μια δυνατή σκηνική εμπειρία παίζοντας σε σκηνές της Ευρώπης όλα αυτά τα χρόνια και έτυχε ευνοϊκής υποδοχής από το κοινό.

Συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής περιοδείας με τους θρυλικούς Therion τον Απρίλιο του 2018 και αρκετές παραστάσεις αλλά και φεστιβάλ στην Πολωνία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία. Ενάντια στο κοινό σχέδιο, η μπάντα αποφασίζει να μην βιαστεί και δίνει στον εαυτό της τον χρόνο να προχωρήσει παρακάτω.
Μεταξύ 2006 και 2009, κυκλοφορούν στο κοινό 3 demo δικής τους παραγωγής με τη μορφή δωρεάν λήψεων, διαθέσιμα μόνο σε ψηφιακή έκδοση στον ιστότοπο του συγκροτήματος.

Μετά από τέσσερα χρόνια πλούσιες εμπειρίες, το πλήρωμα είναι έτοιμο να προχωρήσει σε κορυφαία ταχύτητα. Το ep "Rise legions of free Men" κυκλοφορεί το 2010, το πρώτο φυσικό cd του συγκροτήματος, σε παραγωγή Galderia και mastering από τον Mika Jussila στα Finnvox Studios. Αυτό το πρώτο ep τυγχάνει θερμής υποδοχής από τον διεθνή εξειδικευμένο τύπο και το κάνει σαφές κάλεσμα στις λεγεώνες των Galderians.

Η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο στούντιο άλμπουμ με τίτλο "The Universality" στα τέλη του 2012 στην καναδική δισκογραφική εταιρεία Metalodic Records, ακολουθούμενη από μια δεύτερη άδεια της Ιαπωνικής δισκογραφικής Rubicon Music. Αυτό το άλμπουμ είναι μια παραγωγή της ίδιας της μπάντας και το mastering έγινε από τον Mika Jussila, όπως επίσης το εξώφυλλο είναι του διάσημου Felipe Machado Franco.

Το άλμπουμ έλαβε εξαιρετικά σχόλια από όλο τον κόσμο.

Το 2016, ενώ περίμεναν το 2ο στούντιο άλμπουμ τους, το συγκρότημα ηχογράφησε ένα unplugged άλμπουμ στην Πολωνία που ονομάζεται "Radio Unplugged". Έχει ηχογραφηθεί ζωντανά στο μεγάλο στούντιο ραδιοφωνικού σταθμού του "Radio Lodz" και συμμετέχουν 30 χορωδοί από το Zgierz, τη "Lutnia choir". Αυτό το unplugged άλμπουμ περιλαμβάνει τραγούδια από το πρώτο άλμπουμ "The Universality", το EP "Rise Legions of Free Men" και 4 νέα τραγούδια ειδικά γραμμένα για την περίσταση. Ένα από αυτά, που ονομάζεται "Pride & Courage" μεταδόθηκε στο πρώτο τηλεοπτικό κανάλι της Πολωνίας σε prime time

Στις 21 Ιουλίου 2017 κυκλοφορεί το 2ο στούντιο άλμπουμ των GALDERIA στη γερμανική εταιρεία MASSACRE RECORDS. Πιο μελωδικό από ποτέ, γεμάτο χορωδίες και αρμονίες, το άλμπουμ ονομάζεται "Return of the Cosmic Men» και μιλά για τη μαζική αφύπνιση που συμβαίνει στη γη και την επιστροφή των φωτισμένων όντων. Δεν είναι ένα concept άλμπουμ, αλλά όλα τα τραγούδια συνδέονται με το ίδιο πνεύμα, την αφύπνιση όλης της ανθρωπότητας.

Αυτή τη φορά, ο Tom και ο Bob, επίσης σπουδαίος τραγουδιστής, παίρνουν μεγαλύτερο μέρος στα κύρια φωνητικά. Όλα τα τραγούδια ερμηνεύονται ως ντουέτα ή τρίο γεγονός που δίνει μια μοναδική προσωπικότητα στο άλμπουμ. Έχει μιξαριστεί από τον εξαιρετικά ταλαντούχο Mikko Karmila από τα στούντιο Finnvox και έγινε mastered από τον ιδιοφυή Mika Jussila. Η μπάντα βρίσκεται και πάλι πίσω από την παραγωγή και το εξώφυλλο είναι για άλλη μια φορά στα χέρια του Felipe Machado Franco.

Στις 11 Νοεμβρίου 2022 θα κυκλοφορήσει το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Endless Horizon" από την εταιρεία Massacre Records. Για άλλη μια φορά, ένα καθαρά μελωδικό άλμπουμ με μεγάλη έμφαση στις χορωδίες, τις αρμονίες και τα ανθεμικά ρεφρέν. Μην ξεχνάμε τα βαριά riff και τα speed lead solo κιθάρας. Η Simone Mularoni από το Domination Studio βρίσκεται πίσω από το Mix/Master και ο Felipe Machado Franco για άλλη μια φορά επιμελείται το εξώφυλλο. Το συγκρότημα συνεχίζει με το αρχικό οπτικό στυλ και αυτή τη φορά, οι δύο ουράνιοι κηδεμόνες μας ενώνονται ως ένας και οδηγούν τον δρόμο προς τον ατελείωτο ορίζοντα.

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ, το line up άλλαξε λίγο και ο Remy μπήκε στο συγκρότημα για να αντικαταστήσει τον Bob στο μπάσο. Τώρα λοιπόν, το ταξίδι συνεχίζεται....'

Μετά από αυτήν την καταπληκτική βιογραφία που μακάρι να είχαν όλες οι μπάντες για να μαθαίνουμε και εμείς αλλά και να κάνουμε την δουλειά μας άνετα γιατί χωρίς στοιχεία χάνονται τα ταλέντα. Και μόνο για αυτό το προσεγμένο site αξίζουν συγχαρητήρια οι φίλοι μας. Μουσικά το cd είναι πάρα πολύ μελωδικό και θέτει τις βάσεις για ένα από τα καλύτερα φετινά στο είδος του που δεν είναι και τόσα πολλά όσα νομίζετε (τα καλά εννοείτε).

Θα βάλω ένα ωραίο 9.5/10 και θα πάω να ακούσω και τα προηγούμενα δημιουργήματα των φίλων μας που είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλά γιατί έχουν πολύ ταλέντο και παίζουν εξαιρετικά. Θα στείλω τους χαιρετισμούς μου στην μπάντα και θα ευχηθώ καλή συνέχεια στο μουσικό τους ταξίδι με πολλές επιτυχίες και κυρίως υγεία στο μέλλον. Η παραγωγή και το μιξάρισμα του cd είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Ακούστε τους και θα σας αρέσουν στα σίγουρα.  ​

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Answer the Call
2. Striking the Earth
3. Elation
4. Eternal Paradise
5. Gonna Change It All
6. Come with Me Now
7. Burning Higher
8. Endless Horizon
9. Heart of Mankind
10. Twenty One

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείτε από τους εξής μουσικούς:

J.C. Chicco - Ντραμς
Tom Schmitt - Κιθάρα, φωνητικά
Seb Chabot - Κιθάρα, φωνητικά
Bob Saliba - Κιθάρα, μπάσο, φωνητικά
Julien Digne - Πλήκτρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου από την εταιρεία Massacre Records.

Είδος: Melodic power metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 44 λεπτά.

Exit mobile version