LifeSteps.gr

Frozen Flame review (2022 release)

Frozen Flame

Επειδή παίζω αρκετά multiplayer παιχνίδια και τα δοκιμάζω στην αρχή να δω αν ταιριάζουν με αυτά που θέλω δοκίμασα και το Frozen Flame. Δεν ήξερα όταν έφτιαξα τον χαρακτήρα μου τι να περιμένω από το παιχνίδι και έχασα αμέσως. Μου φάνηκε σαν ενδιαφέρον στην αρχή τουλάχιστον αλλά λίγο βαρύ σε απαιτήσεις συστήματος. Θέλει κάποιες ψιλοπαρεμβάσεις από την εταιρεία που το έφτιαξε για να φανεί και καλύτερο γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι multiplayer και αν σέρνεται χωρίς πολλούς παίκτες τι θα γίνει όταν γεμίσει.

Αυτά τα παιχνίδια επειδή είναι τεράστια σε μέγεθος για να σε κάνουν να βυθίζεσαι με τις ώρες και να πληρώνεις φυσικά για επιπλέον πράγματα που θα χρειαστούν στην πορεία έχουν πολύ δρόμο ακόμα για να γίνει τελική αξιολόγηση. Προερχόμενος από το εξαιρετικό Black Desert Online μετά από 6.500 ώρες οι απαιτήσεις είναι μεγάλες αλλά μου φάνηκε ενδιαφέρον σαν σενάριο και μάχη το εν λόγω παιχνίδι. Όπως πάντα λίγα λόγια για το gameplay του από την εταιρεία που το ξέρει καλύτερα από όλους.

'Το Frozen Flame είναι ένα Survival RPG που διαδραματίζεται στον απέραντο κόσμο της Arсana, μιας αρχαίας χώρας που κάποτε κυβερνούνταν από τους Δράκους. Προστιθέμενο από την κατάρα, τώρα γνέφει για ψυχές ικανές να εκμεταλλευτούν τις δυνάμεις της αρχέγονης μαγείας. Όσοι επιδιώκουν να κυβερνήσουν αυτά τα εδάφη θα πρέπει να συγκεντρώσουν δύναμη και συμμάχους για να φέρουν τον αγώνα στην Ακρόπολη των Πάγων, το σπίτι των Απρόσωπων που σκορπίζει σήψη στο βασίλειο.

Προσαρμοσμένο για όσους αγαπούν την εξερεύνηση, το Frozen Flame προσφέρει πολλά περισσότερα από έναν ανοιχτό κόσμο γεμάτο όμορφες όψεις και αρχαία ερείπια γεμάτα τέρατα. Με ένα πλήρως ανεπτυγμένο σύστημα προόδου, εναπόκειται σε εσάς να επιλέξετε το δικό σας μονοπάτι και να υπομείνετε τον σκληρό κόσμο γεμάτο μυστήριο, απειλητικούς εχθρούς και γιγάντια πλάσματα που φρουρούν τα μυστικά αυτού του κόσμου.

Επιστρατεύστε συμμάχους, φτιάξτε το θησαυροφυλάκιό σας, ετοιμαστείτε με δεκάδες χειροποίητες επιλογές και εξερευνήστε αναζητώντας αρχαία αντικείμενα που άφησαν οι αρχαίοι. Κανένα ταξίδι δεν μοιάζει με κανένα άλλο σε αυτό το βασίλειο: δεσμευμένο από μαγεία, το σχήμα του κόσμου είναι μοναδικό για κάθε playthrough, με νησιά, που αιωρούνται στον αέρα, αλλάζουν τη διάταξη με απρόβλεπτο τρόπο. Ανοίξτε τα φτερά που σας δίνει η δύναμη της Παγωμένης Φλόγας και εξερευνήστε το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο αναζητώντας τον αρχαίο θησαυρό.

Διαμορφώστε το πεπρωμένο του κόσμου:

Η ακρόπολη των πάγων δεσπόζει στον ορίζοντα, με την τεράστια σιλουέτα της να κυριαρχεί στο τοπίο. Τώρα καταλήφθηκε από τους Απρόσωπους - ένα ον με τεράστια δύναμη, που καταστρέφει τα εδάφη της Αρσάνα. Η δύναμή του δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, στέλνοντας κύματα καταστροφής στα εδάφη που θα παγώσουν τον κόσμο σε αιώνιο πάγο αν δεν σταματήσει.

Ανακαλύψτε ξανά τη Γνώση των Αρχαίων:

Οι πρόγονοί σας ήταν κάποτε όντα μεγάλης δύναμης, που διαμόρφωσαν αυτές τις χώρες με ακλόνητες σιδερένιες θέληση και τις δεξιότητες μεγάλων δασκάλων. Συγκεντρώστε τις γνώσεις τους, απορροφήστε την ουσία τους για να αποκτήσετε τις δυνάμεις τους και επιλέξτε το δικό σας μονοπάτι σε αυτόν τον πλήρως ανεπτυγμένο κόσμο RPG.
Επανασχεδιασμένη εμπειρία επιβίωσης:

Φτιάξτε ένα φρούριο ικανό να προστατεύσει το πάρτι σας και τα υπάρχοντα που έχετε συγκεντρώσει στην πορεία. Ενώ κρατά μακριά τις καταστροφικές δυνάμεις του αιώνιου χειμώνα, σας παρέχει τα απαραίτητα μέσα παραγωγής για να ξεπεράσετε τις σκληρές συνθήκες των καταραμένων χωρών και να ξεκουραστείτε όταν η πνοή των αρχαίων Δράκων φέρνει τις καταστροφικές δυνάμεις του χειμώνα στο κατώφλι σας.
Αλλάξτε τους κανόνες

Αν δεν είστε και πολύ του pvp μπορείτε να φτιάξετε και τον δικό σας προσωπικό pve server με προσαρμοσμένους κανόνες στα μέτρα σας για να παίζετε με την ησυχία σας η και τους φίλους σας σε πάρτι που θα δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο παιχνίδι που θα λειτουργεί όπως εσείς θέλετε να το παίξετε.'

Από το λίγο που έπαιξα μου φάνηκε ενδιαφέρον κάτι σαν το Tera που έπαιζα παλιότερα αλλά πιο άδειο από περιεχόμενο και εχθρούς. Θέλει κι άλλο περιεχόμενο για να τραβήξει κόσμο για να μην τριγυρνάμε στον χάρτη σκοτώνοντας ο ένας τον άλλον. Ευτυχώς που υπάρχει και η δυνατότητα προσωπικού server μέχρι να μάθουμε τα βασικά του χαρακτήρα μας και το πως φτιάχνουμε το καταφύγιο μας αλλά και τον οπλισμό μας. Εδώ μου θύμισε το πολύ καλό Conan Exiles που είχα ασχοληθεί κάποια στιγμή αλλά το άφησα λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου.

Θα βάλω ένα 7/10 στο Frozen Flame γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή και θέλει περιεχόμενο για να προσελκύσει πολλούς παίκτες. Μπορείτε να το δοκιμάσετε πρώτα φτιάχνοντας τον δικό σας προσωπικό server για να μάθετε τα βασικά και να μην σας σκοτώσουν αμέσως οι άλλοι παίκτες και μετά μπαίνετε και στους κανονικούς servers.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου του 2022 σε early access στο steam τουλάχιστον από τις εταιρείες Ravenage Games και 2P Games, μια δημιουργία από την
Dreamside Interactive.

Είδος: Open world survival craft / multiplayer / rpg

Exit mobile version