LifeSteps.gr

Succubus With Guns game review (2021 release)

Succubus

Από τα πολλά παιχνίδια που έχω στην βιβλιοθήκη του steam μου είναι και το Succubus With Guns, ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε μεν πέρσι αλλά φέτος με τα updates του έγινε κανονικό από την πρώιμη έκδοση που ήταν. Χειριζόμαστε μια σούπερ σέξυ δαιμονίτσα που με τα όπλα που της δίνουμε εξολοθρεύει ότι σταθεί στον δρόμο της. Είναι απλό το παιχνίδι με εύκολα κοντρόλς και με μπόλικη δράση για τους φίλους του είδους.

Αυτό που μου έμεινε από το παιχνίδι στην λίγη ώρα που πρόλαβα να το δοκιμάσω ήταν ότι είναι εξαιρετικά απλό και έχει την απαραίτητη δράση και τους μεγάλους κακούς φυσικά όπως όλα τα αξιόλογα παιχνίδια δράσης τρίτου προσώπου. Φυσικά δεν το συγκρίνουμε με τους μεγάλους τίτλους σαν τα Dark Souls, είναι ένα χαριτωμένο indie παιχνίδι που θα μας χαρίσει κάποιες ώρες διασκέδασης αλλά χωρίς να χρειάζεται να σπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο από την δυσκολία του.

Η ομορφούλα δαιμονίτσα μας θα καταφέρει να περνάει μέσα από πλήθος εχθρών, ζόμπι ή και άλλων τεράτων και να φτάνει στα μεγάλα πόρταλς όπου τα φυλάνε οι μεγάλοι κακοί που πρέπει να εξοντώσουμε φυσικά. Μου φάνηκε σχετικά εύκολο σαν παιχνίδι σε σχέση με ένα άλλο που είχα παίξει στο ίδιο στυλ, την Harvestella αν θυμάμαι καλά χωρίς να είναι στην ίδια ποιότητα βέβαια. Χρησιμοποιεί την unity μηχανή για τα γραφικά του και αποδίδει πολύ καλά ακόμα και σε χαμηλού κόστους συστήματα.

Δεν ξέρω αν το έφτιαξε ένας μόνο προγραμματιστής η ολόκληρη ομάδα αλλά έκανε/αν πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς για indie τίτλο και αυτής της τιμής βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε. Δεν είναι η αγαπητή Square Enix από πίσω με την εμπειρία και τα κεφάλαια για να δημιουργήσει ή να βοηθήσει την παραγωγή ενός μεγάλου AAA τίτλου. Για αυτό τον λόγο και πρέπει να το κρίνουμε ανάλογα των συνθηκών και όχι πολλοί που ζητούν αυτό και το άλλο από ένα μικρό indie παιχνίδι.

Σε κάθε level του παιχνιδιού έχουμε κι άλλο όπλο να χρησιμοποιήσουμε. Ξεκίνησα με τα πιστόλια, συνέχισα στο επόμενο level να κόβω φέτες τους εχθρούς με ένα πολύ κοφτερό ξίφος και στα επόμενα προστέθηκαν στο οπλοστάσιό μου ντουφέκια, κυνηγετικά όπλα, ακόμα και ένα ενεργειακό όπλο που θερίζει τους εχθρούς με βολές πλάσματος! Σε αντιστοιχία με το οπλοστάσιο που εμπλουτίζεται αδιάκοπα, πληθαίνουν και δυσκολεύουν σταδιακά και οι αντίπαλοι.

Από το τρίτο level και μετά, τα ψοφίμια που χρησίμευαν μόνο σαν κινούμενοι στόχοι για την δαιμονούλα μου, απόκτησαν τα δικά τους όπλα, χτυπώντας την αλύπητα από κοντινή και μακρινή απόσταση. Αυτόματα, τα τρικ που με βοήθησαν να λιανίσω τα εχθρικά κύματα των προηγούμενων επιπέδων (σκαρφάλωμα σε βράχο και θέρισμα των εχθρών που δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν) αχρηστεύτηκαν και η τακτική "τρέχα και πυροβόλα" μονιμοποιήθηκε. Τα bosses που ολοκληρώνουν το κάθε επίπεδο είναι σχετικά εύκολα αρκεί να τρέχουμε μακριά τους και να τους ραντίζουμε με πυρά μέχρι να μας πλησιάσουν.

Το Succubus With Guns παρουσιάζει πολλά προβλήματα στον τομέα των γραφικών. Αρχικά η κίνηση της δαιμονίτσας δεν είναι όσο ομαλή θα θέλαμε όπως και τα animations των όπλων που διαθέτει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πετσόκομμα των εχθρών με το σπαθί να είναι μάλλον εκνευριστικό παρά απολαυστικό όπως το έχουμε συνηθίσει σε hack n' slash τίτλους. Παρακολουθούμε επανειλημμένα τα μοντέλα των εχθρών να κολλάνε στο περιβάλλον λόγω προβλημάτων με το collision detection αλλά και να παγώνουν τα σωματά τους σε περίεργες στάσεις, καλώντας μας να τα πυροβολήσουμε γιατί δεν ξέρουμε αν είναι ζωντανα ή νεκρά!

Για να μην μας σπάσουν τα νεύρα, το Succubus With Guns μας προσφέρει μια σχετική... αθανασία. Αν αφανίσουν οι εχθροί την ενεργειακή μπάρα της δαιμονίτσας, αυτή στέλνεται προσωρινά στον αόρατο κόσμο και εκεί, σαν πνεύμα πλέον, μαζεύει ένα σωρό ενεργειακές σπίθες οι οποίες της αποκαθιστούν εξὀλοκλήρου την ζωή της. Κατόπιν, εμφανίζεται στο σημείο όπου πέθανε και συνεχίζει κανονικά το θεάρεστο έργο της εξολόθρευσης κακών πλασμάτων.


Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 9 Οκτωβρίου του 2021 από την εταιρεία Satur Cat και είναι μια δημιουργία της ίδιας.

Είδος: Third person shooter / action

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam είναι μόλις στα 3.62 ευρώ με έκπτωση 51% μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Exit mobile version