LifeSteps.gr

Elisa C. Martín - Nothing Without Pain review (2022 release)

Elisa

Την αγαπητή Elisa Martin την ακούω από την αρχή της καριέρας της όταν ξεκίνησε μικρή και πολύ χαίρομαι που τώρα αποφάσισε να ακολουθήσει μια σόλο καριέρα μετά από κάποια απουσία της από την μουσική που έγινε αισθητή σε εμάς που την ακούγαμε φυσικά. Μάλιστα όταν τραγουδούσε για τους υπέροχους Dark Moor την είχα χαρακτηρίσει σαν την Ισπανίδα rock queen. Μετά μεγαλούργησε και στους θρυλικούς Fairyland αλλά και γενικά όπου τραγούδησε ήταν εξαιρετική με την μοναδική δυναμική φωνή της.

Μου αρέσει που δοκιμάζει σε νέο στυλ από αυτό που την είχα συνηθίσει τόσα χρόνια και σε τόσες μπάντες διαφορετικές. Ήταν κυρίως στο συμφωνικό power metal και τώρα πειραματίζεται σε πιο κλασικό μελωδικό groove metal. Έχει κρατήσει την μοναδική της εκτέλεση στα τραγούδια με την ωραία προφορά της και χωρίς να φτάνει στο παλιό αποτέλεσμα που είχε με τους Dark Moor η τον μυθικό κόσμο των Fairyland με τις όμορφες ιστορίες κατορθώνει πάντα να δίνει το κάτι παραπάνω με το ταλέντο της.

Μελωδίες υπάρχουν παντού σε όλα σχεδόν τα τραγούδια και γενικά μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από το πρώτο σόλο cd της αγαπητής Elisa. Δεν είναι τυχαίο που μου άρεσαν περισσότερο τα τρία πρώτα cd από τους Dark Moor που τραγουδούσε η Elisa μέχρι το 2003 που αποφάσισε να φύγει μαζί με άλλα δύο μέλη της μπάντας για να φτιάξουν τους Dreamaker. Έκανε και το σύντομο όπως αποδείχτηκε πέρασμα της από τους Fairyland ίσα-ίσα για το πρώτο τους και καλύτερο για μένα Of Wars in Osyrhia που νομίζω το έχω αναφέρει σε κάποιο άρθρο εκτενέστερα.

Εν τω μεταξύ μιας και ο λόγος για τους Fairyland μόλις έμαθα ότι ο ιδρυτής και βασικός συνθέτης έφυγε από κοντά μας πρόσφατα και είναι κάτι που με λυπεί ιδιαίτερα μιας και μεγάλωσα ακούγοντας τα τραγούδια τους και τις εξαιρετικές συνθέσεις του. Τουλάχιστον από την άλλη πλευρά η αγαπητή μας Elisa είναι ευτυχισμένη στην ζωή της και με χαροποιεί που είναι και δημιουργική και αυτό περνάει και στο προσωπικό της δημιούργημα που μελετάμε σε αυτό το άρθρο.

Πάντοτε στην ζωή έχουμε το θετικό και το αρνητικό στοιχείο, το θέμα είναι να είναι περισσότερες οι χαρές από τις λύπες που αναγκαστικά βιώνουμε. Και να βάζουμε στόχους που μπορούμε να φτάσουμε κάποια στιγμή όχι να πιστεύουμε σε ουτοπικές καταστάσεις και μετά να μελαγχολούμε που δεν πετυχαίνουμε τίποτα από αυτά. Άσχετο βέβαια με το θέμα μας αυτό αλλά πήρα έμπνευση από την Elisa και τα όμορφα τραγούδια της.

Ξαναγυρνώντας στο cd μας τώρα μετά από αυτή την μικρή παράκαμψη να πω ότι οι φίλοι των παλιών συγκροτημάτων της Elisa θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα ότι συνεχίζει δυνατά να μας προσφέρει το ταλέντο της και τις δημιουργίες της. Οι υπόλοιποι που δεν έχουν ακούσει κάτι από την ίδια μπορούν να ακούσουν τα βιντεάκια στο youtube και να αποφασίσουν αν τους κάνει κλικ η εύθυμη μουσική metal που μας προσφέρει η αγαπητή Elisa.

Θα στείλω τους χαιρετισμούς μου στην αγαπητή Elisa και θα βάλω ένα 8/10 στο cd που μας προσέφερε. Επίσης να ευχηθώ να είναι πάντα υγιής και ευτυχισμένη όπως είναι τώρα, και δημιουργική φυσικά. Και μια επανένωση των θρυλικών Dark Moor με περιοδεία και στην χώρα μας δεν θα ήταν άσχημο, ίσα-ίσα θα είναι το τέλειο όνειρο κάθε φαν της μπάντας. Δεν ξεχνώ ότι του χρόνου έχουν τα 30 χρόνια από την ίδρυση της μπάντας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. No Fear
02. Carry On
03. The Winner
04. The End
05. Take Off the Mask
06. The Closen One
07. Songfory
08. Dear Daddy
09. No More
10. My Land
11. Songfory (Spanish Version)

Το cd κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου του 2022.

Είδος: Μελωδικό heavy metal / progressive metal / groove metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 46 λεπτά.

Exit mobile version