LifeSteps.gr

Isles of Etherion game review (2022 release)

Isles

Πήγα να εγκαταστήσω το Isles of Etherion που έχω στην βιβλιοθήκη του steam και δεν ήταν και πολύ μικρό, 22 gb κοντά θέλει για χώρο στον δίσκο. Ήθελα να δοκιμάσω και το νέο σύστημα που έφτιαξα χτες με την παλιά βέβαια κάρτα γραφικών ώστε να μετρήσω επιδόσεις όταν είναι καινούριο το σύστημα και όχι επιβαρυμένο από άχρηστα προγράμματα. Γρήγορη σχετικά εγκατάσταση ειδικά αν έχετε οπτικές ίνες και πάμε να δούμε πως παίζει το παιχνίδι τώρα.

Αφού διαλέξω τον χαρακτήρα μου αν είναι άντρας η γυναίκα ξεκινάω την περιπέτεια σε ένα φουτουριστικό όπως φαίνεται κόσμο. Μέχρι εκεί που το έφτασα δεν έχει πολλούς αντιπάλους να σκοτώσω παρά μόνο πολλά κιβώτια που τα χτυπάω με τις γροθιές η το όπλο που θα βρούμε σίγουρα μετά από λίγο και το loot που βρίσκω είναι πάρα πολύ μπορώ να πω. Πολλά potions και αρκετά όπλα βρήκα και μόλις σε μισή ώρα που το δοκίμασα το παιχνίδι.

Για να πω την αλήθεια δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την δράση του παρά μόνο από το loot οπότε το έβγαλα από τον δίσκο και πήγα να βρω το επόμενο για να παρουσιάσω. Διάβαζα action rpg και νόμισα ότι θα είναι σκληροπυρηνικό με άφθονη δράση η και δύσκολο. Τίποτα από τα δύο δεν παρατήρησα στην αρχή του τουλάχιστον, μου φάνηκε κάπως άδειο από αντιπάλους εκτός αν έρχονται πολλοί μαζί παρακάτω.

Είναι ακόμα σε early access βέβαια με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή φτιάχνεται σιγά-σιγά με τον καιρό, χρειάζεται υπομονή από μέρους μας. Ο χαρακτήρας μας χρησιμοποιεί και μαγικά spells φυσικά και μάλιστα μπορούμε να τα αναβαθμίζουμε και να γίνονται ισχυρότερα. Σπέρνουμε την καταστροφή με τα spell μας αν θέλουμε να κάνουμε τον χαρακτήρα μας να συμπεριφέρεται σαν μάγος περισσότερο.

Εγώ χρησιμοποιούσα κυρίως το μαγικό scythe που βρήκα στον δρόμο μου και έσπαγα τα κιβώτια και τους αντιπάλους ακόμα και μεγαλύτερου level από τον χαρακτήρα μου. Μέχρι εκεί που έφτασα μου φάνηκε πολύ εύκολο το παιχνίδι, καμμιά σχέση με Dark Souls και άλλα παρόμοια που έχω παίξει τελευταία. Ίσως θα πρέπει οι προγραμματιστές του να ανεβάσουν λίγο την δυσκολία και να περιορίσουν λίγο το loot για να υπάρχει μια καλή ισορροπία για όλους.

Τα γραφικά και ο ήχος του είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Χρησιμοποιεί σωστά τα voxel για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα ο μοναδικός, από ότι διάβασα, προγραμματιστής του παιχνιδιού. Το παιχνίδι τρέχει άνετα σε πολύ καλό frame rate αλλά ίσως αυτό να είναι και το αποτέλεσμα του καινούριου sdd δίσκου και του σύγχρονου συστήματος. Δεν παρατήρησα ιδιαίτερα bugs που να με εμποδίζουν να το προχωρήσω. Θα περιμένω να φτιαχτεί λίγο ακόμη και θα το ξαναδοκιμάσω στο μέλλον όταν θα είναι πιο γεμάτο.

Ξέχασα να αναφέρω ότι στην επιλογή του χαρακτήρα μας διαλέγουμε από 7 διαφορετικές ράτσες, εγώ πήρα τον human και τον έκανα warrior όπως πάντα. Αν ήθελα να πάρω Elf θα την έκανα μάγισσα η healer, ανάλογα το παιχνίδι. Έχει και νάνους, angels, demons, gnomes και fairy. Δεν δοκίμασα τις άλλες φυλές για να δω διαφορές αλλά είναι ήδη πολύ εύκολο το παιχνίδι και με τον human αν οι άλλοι έχουν επιπλέον στατιστικά θα το βαρεθούμε γρήγορα.

Το τελικό μου συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα ικανοποιητικό παιχνίδι στην κατηγορία των action rpg αλλά χρειάζεται βελτιώσεις εδώ και εκεί για να αντιμετωπίσει τον μεγάλο ανταγωνισμό στο είδος. Θα του βάλω ένα 7/10 γιατί το φτιάχνει ένας και μοναδικός προγραμματιστής και πρέπει να τον βοηθήσουμε με σωστό feedback για να το τελειοποιήσει ώστε να γίνει αρεστό από μεγαλύτερη μερίδα κοινού.

Η τιμή του είναι απόλυτα λογική, για το steam εννοώ, οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας η μπορείτε να περιμένετε λίγο να βελτιωθεί με κάποια αναγκαία updates και να το παίξετε πιο έτοιμο.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Luna Orion και είναι μια δημιουργία της ίδιας.

Είδος: Action rpg / hack and slash

Η τιμή του στο steam είναι αυτή την στιγμή στα 16.79 ευρώ χωρίς έκπτωση που σημαίνει ότι σε κάποιο sale μπορείτε να το πάρετε και φτηνότερα.

Exit mobile version