LifeSteps.gr

Arrayan Path - Thus Always to Tyrants review (2022 release)

Arrayan

Για να είμαι ειλικρινής τους φίλους μας από την Κύπρο, τους Arrayan Path δεν τους είχα ακούσει μέχρι τώρα τουλάχιστον και αυτό είναι το ένατο ολοκληρωμένο cd τους. Είναι δηλαδή εμπειρότατοι μουσικοί που παίζουν ένα ωραίο epic power metal με τραγούδια επηρεασμένα από τις μάχες του παρελθόντος ωραία δοσμένα ώστε να μην ξεχνάμε και την ιστορία μας. Ας το δούμε αναλυτικότερα και στο τέλος θα κάνουμε την τελική μας αξιολόγηση όπως πάντα.

Είναι βλέπω ενεργοί από το 1997 με το όνομα Arryan Path και μετά το 2011 μετονομάστηκαν στο σημερινό τους όνομα το Arrayan Path. Και το θετικό που παρατηρώ σε αυτό το cd είναι ότι έχουν τον δικό τους προσωπικό ήχο και δεν αντιγράφουν τους Manowar για παράδειγμα όπως κάνουν άλλοι με ευκολία. Δεν ξέρω για τα προηγούμενα δημιουργήματα πως τα πηγαίνανε αλλά εδώ είναι αρκετά μελωδικοί και μέσα στο κλίμα του είδους που παίζουνε.

Η φωνή του Νικόλα πολύ σωστή και με καλή αγγλική προφορά για να ερμηνεύει σωστά τα τραγούδια. Σχετικά αργό το τέμπο των περισσότερων κομματιών με έμφαση στην μελωδία παρά στην ταχύτητα όπως θα τα προτιμούσα εγώ τουλάχιστον. Έχουν και το ωραίο συμφωνικό στοιχείο τους σε στυλ Rhapsody χωρίς όμως να τους αντιγράφουν καθόλου. Έχουν καταφέρει πιστεύω την τέλεια ισορροπία μεταξύ συμφωνικού ήχου και επικού στοιχείου και όλα αυτά σε συνδυασμό με τους σωστούς στίχους για το είδος δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα για τους λάτρεις του είδους.

Έχουν πολύ ταλέντο και πείρα να δώσουν στον ακροατή αυτό που θέλει χωρίς πολλές φανφάρες και περιττά στοιχεία. Όλοι παίζουν πολύ καλά και βοηθάει σε αυτό και η άψογη παραγωγή και το σωστό μιξάρισμα του ήχου και των διάφορων οργάνων. Επίσης στα συν του cd βάζω και την αρκετά μεγάλη διάρκεια του που πάνω από μια ώρα μουσικής χορταίνει όλους τους πεινασμένους για epic metal φανς.

Ίσως αυτό που θα χρειαζόταν κατά την γνώμη μου είναι μια μικρή περιγραφή στα ελληνικά πριν από κάθε τραγούδι ώστε να βάζει στο κλίμα τον ακροατή και να τον πορώνει. Κάτι που γίνεται στο δεύτερο κομμάτι, το The Usurper με την ωραία περιγραφή και το στυλ σαν τους αγαπημένους μου Rhapsody. Πριν κλείσω την παρουσίαση θα πω ένα μεγάλο μπράβο στους φίλους μας και θα ακούσω και τα προηγούμενα τους δημιουργήματα για να δω πως έχουν ωριμάσει τον ήχο τους και έφτασαν σε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα.

Θα βάλω ένα ωραίο 8.5/10 στο cd των φίλων μας γιατί και πολύ καλό είναι και έχουν την δυνατότητα να πάνε ακόμα καλύτερα. Θα στείλω και τους χαιρετισμούς μας στην Κύπρο και στα παιδιά και θα τους ευχηθώ να είναι πάντα δυνατοί, υγιείς και δημιουργικοί. Και αν τους δούμε σε κάποια συναυλία στα μέρη μας ακόμα καλύτερα. Ελπίζω να βρω κάποια τραγούδια για να σας βάλω να τους ακούσετε για να πάρετε μια πρώτη γεύση από την μπάντα όσοι δεν την ξέρετε.

Επίσης αν έχω ξεχάσει κάτι και θέλουν τα παιδιά να προστεθεί κάτι για καλύτερη παρουσίαση σχετικά με βιογραφία η κάποιες επιπλέον φωτογραφίες είμαστε στην διάθεση τους να βοηθήσουμε όπως μπορούμε με μεγάλη ευχαρίστηση. Καλή συνέχεια στην μουσική τους πορεία εύχομαι.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Oh Dark Tears (Aftermath)
2.The Usurper
3.The King’s Aegis… They Came From the Taygetos Mountains
4.The Battle of Cnidus
5.Artaxerxes II Mnemon
6.Crossing Over to Phoenicia
7.In Salamis
8.Raid of the Achaemenids
9.Of Royal Ancestry
10.The Legend of Evagoras
11.Army of the Myrmidons – Return to Troy Pt. II (Origins)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Nicholas Leptos - Φωνητικά
Socrates Leptos - Κιθάρα
Christofors Gavriel - Κιθάρα
Miguel Trapezaris - Μπάσο
Stefan Dittrich - Ντραμς

Το cd κυκλοφορεί στις 9 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρία Pitch Black Records.

Είδος: Epic power metal

Η συνολική του διάρκεια είναι 64 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version