LifeSteps.gr

Trader Life Simulator 2 game review (2022 release)

Trader

Από τα πολλά life simulator παιχνίδια που έχω στην βιβλιοθήκη του steam είναι και το Trader Life Simulator 2 που μου έστειλε η αγαπητή εταιρεία Dna Army Gaming που πάντοτε με βοηθάει στο να βρω αυτό που θέλω για να το παρουσιάσω γρήγορα και ωραία και την ευχαριστώ φυσικά για αυτό. Το εν λόγω παιχνίδι λοιπόν είναι ένας εξομοιωτής κατά τον οποίο διαχειριζόμαστε ένα μαγαζί παίζοντας το ρόλο του εμπόρου. Ξεκινάμε όπως πάντα από μηδενική βάση και φτιάχνουμε όλα τα απαραίτητα για να λειτουργήσει ομαλά το κατάστημα μας και να βγάλουμε φυσικά κέρδος για να επεκταθούμε.

Στην αρχή ξεκινώντας έχουμε έναν άδειο χώρο που πρέπει να διαμορφώσουμε ανάλογα για να βάλουμε τα εμπορεύματα και να αρχίσουμε να πουλάμε. Πρώτα θα βρούμε τι θα επιλέξουμε να πουλήσουμε φυσικά για να βγάλουμε κέρδος. Παίρνουμε λοιπόν το αυτοκίνητο μας και οδηγούμε μέχρι μια κοντινή αποθήκη όπου θα διαλέξουμε από τα ράφια τι είναι αυτό που μας συμφέρει να αγοράσουμε για να το έχουμε προς πώληση στο δικό μας μαγαζί.

Υπάρχουν περίπου 150 διαφορετικά εμπορεύματα που μπορούμε να πάρουμε για να τα μεταπωλήσουμε αλλά και τροφή ώστε να μπορούμε να συντηρηθούμε και εμείς. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που είχα παίξει λίγο από ότι θυμάμαι έχουν προστεθεί πάρα πολλά καινούρια αντικείμενα και οχήματα. Επίσης υπάρχουν και διάφοροι χαρακτήρες που αναθέτουν αποστολές για να κάνουμε. Μπορούμε επίσης να προσλάβουμε έναν υπάλληλο να πουλάει στο κατάστημα και εκπαιδεύοντας τον να τον κάνουμε καλύτερο.

Υπάρχει σύστημα ημέρας-νύχτας όπως επίσης και η δυνατότητα να αρρωστήσουμε κάτι που φέρνει μια επιπλέον δυσκολία σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Βάζουμε τον υπάλληλο να δουλέψει και εμείς κάνουμε βόλτες στην πόλη η εκτελούμε τις αποστολές που μας έχουν αναθέσει. Είναι λίγο κουραστική αυτή η περιήγηση στην πόλη για να βρούμε τα αντικείμενα που θα πουλήσουμε αλλά είναι αναγκαία για να προχωρήσει το παιχνίδι.

Για να είμαι ειλικρινής θα το προτιμούσα λίγο πιο απλό στον χειρισμό του ώστε να μπορώ να επιβλέπω το μαγαζί μου πιο εύκολα αλλά με τέτοιο τρόπο είναι σχεδιασμένα όλα τα παιχνίδια της εταιρείας και έχω συνηθίσει στην προοπτική του πρώτου προσώπου. Είναι αρκετά ρεαλιστικός εξομοιωτής που επειδή φτιάχνεται σταδιακά και διορθώνονται τα μικροπροβλήματα που λογικό είναι να έχει στην πρώιμη έκδοση θα είμαι επιεικής με την βαθμολόγηση του.

Εξάλλου έχοντας παίξει σχεδόν όλα τα παρόμοια παιχνίδια της εταιρείας ξέρω πια τι να περιμένω και πότε θα τελειοποιηθεί. Μερικοί βιάζονται να κρίνουν μια early access από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας λες και δεν έχουν ξανά αγοράσει άλλα παρόμοια. Ακόμα και μεγάλοι AAA τίτλοι είχαν προβλήματα στην αρχή τους, δεν χρειάζεται να τα αναφέρω πια είναι βέβαια. Γενικά είναι ένα καλό παιχνίδι και στην τιμή που είναι τώρα κάτω από τα 20 ευρώ νομίζω ότι αξίζει για τους λάτρεις των life simulator όπως είμαι και εγώ.

Θα του βάλω ένα 7/10 για αρχή και στο μέλλον ανάλογα πως θα εξελιχθεί βλέπουμε. Χρειάζεται μερικές διορθώσεις σε λεπτομέρειες αλλά όχι κάτι που δεν γίνεται εύκολα. Επίσης το σημαντικό είναι ότι τρέχει μια χαρά και σε μεσαία συστήματα όπως το δικό μου. Ο χειρισμός με τα πλήκτρα είναι λίγο δύστροπος αλλά αν έχετε συνηθίσει δεν θα σας ενοχλεί καθόλου. Η οδήγηση των διάφορων οχημάτων έχει την πλάκα του αλλά καταντάει βαρετή σχετικά γρήγορα. Μπορούμε να πάμε και με τα πόδια στα άλλα μαγαζιά αλλά θα κάνουμε πολύ ώρα και δεν συμφέρει.

Αυτό με την επιβίωση μας στην αρχή είναι λίγο ζόρικο γιατί αναγκάζομαι και τρώω τα προιόντα που έχω για πούλημα οπότε δεν βγάζω κέρδος καθόλου και δεν μπορώ να αναβαθμίσω το μαγαζί μου. Σιγά-σιγά το συνηθίζουμε όμως, δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε απλά προσθέτει στην δυσκολία του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 8 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Dna Army Gaming και είναι μια δημιουργία από την ίδια.

Είδος: Life simulator / management

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam βρίσκεται στα 17.55 ευρώ με την έκπτωση 10% που έχουν οι νέες κυκλοφορίες.

Exit mobile version