LifeSteps.gr

Kynseed game review (2022 release)

Kynseed

Μου έστειλαν ένα μικρό και χαριτωμένο παιχνίδι, το Kynseed που μπορεί να είναι pixelart φτιαγμένο απλοικά αλλά είναι πολύ εθιστικό όπως το άλλο που είχα παίξει το Stardew Valley που έχει λάβει ουκ ολίγες θετικές κριτικές για την απλοικότητα και την εθιστικότητα του φυσικά. Από αυτό μάλλον θα εμπνεύστηκαν οι αγαπητοί προγραμματιστές του μικρού αυτού τίτλου, του Kynseed και φτιάξανε κάτι παρόμοιο σε μεγάλο ποσοστό. Ας δούμε αναλυτικότερα τα βασικά του χαρακτηριστικά λοιπόν.

Πρώτον δεν πρόλαβα να το παίξω για πολύ ώρα δυστυχώς γιατί είναι καλό αλλά λόγω της γνωστής έλλειψης χρόνου δεν προλαβαίνω να ακούσω ούτε τα αγαπημένα μου cd. Από το λίγο που είδα είχα ένα χαριτωμένο ανθρωπάκι και έπρεπε να μαζέψω τα απαραίτητα εφόδια για να αρχίσω να φτιάχνω την φάρμα μου και να διαλέξω τι επάγγελμα θα του δώσω. Στην αρχή πήγα για εξερεύνηση ώστε να σκοτώσω κάποια πλάσματα και να ανέβω level για να ισχυροποιηθεί ο χαρακτήρας μου.

Ήθελα να φτιάξω ένα μαγαζί ώστε να πουλάω τα φρούτα που είχα σκοπό να βάλω στην φάρμα μου όταν θα την είχα ολοκληρώσει. Βρήκα λίγο loot μετά από κάποιο διάστημα και συνάντησα και ορισμένους χαρακτήρες που μου ανέθεσαν αποστολές. Καλά όλα αυτά αλλά στην αρχή χρειάζεται η στέγη πάνω από όλα, που να κοιμηθεί ο χαρακτήρας μου. Έκοβα ξύλα όπως κάνω πάντα και μάζεψα πέτρες από κάτω ώστε να φτιάξω ένα καταφύγιο.

Δεν είναι και τόσο εύκολο να μαζευτούν όλα τα υλικά που χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα σπίτι αλλά θέλει επιμονή και υπομονή. Μπορεί να φανεί βαρετό στην αρχή σε πολλούς που δεν έχουν παίξει ανάλογα παιχνίδια και το θρυλικό Stardew Valley αλλά έτσι γίνεται πάντα. Μετά από λίγο όταν θα έχουμε το βασικό μας σπίτι και τον κήπο που θα φυτέψουμε τα δέντρα μας η ότι άλλο θέλουμε να καλλιεργήσουμε θα φανεί απλοικό. Δεν συνάντησα προβλήματα με το crafting του ούτε ιδιαίτερα bugs που να μου χαλάνε το παιχνίδι τουλάχιστον όσο το έπαιξα βέβαια.

Δυστυχώς δεν πρόλαβα να το παίξω όσο θα ήθελα για να ξεκλειδώσω όλες τις πτυχές του γιατί άλλο είναι τα τα διαβάζεις και άλλο να τα φτιάχνεις μόνος σου φυσικά αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι της υπομονής και αν δεν το βαρεθείς από τις πρώτες 2-3 ώρες μετά μπορεί και να φτάσεις τις 100 και πάνω άνετα. Μου αρέσει ο τρόπος που το προσσέγισαν οι προγραμματιστές του που από ότι διάβασα είναι μια μικρή ομάδα ουσιαστικά δύο ατόμων που με μεράκι έφτιαξαν το δημιούργημα τους πατώντας πάνω σε σταθερές βάσεις που έχει ήδη από το φημισμένο Stardew Valley με τους χιλιάδες του φίλους που ασχολούνται ακόμη με τις ώρες.

Αν με ρωτούσε κάποιος αν θα το πρότεινα για να το αγοράσει τώρα με αυτή την τιμή στο steam τουλάχιστον θα έλεγα ναι μόνο αν του άρεσε και το Stardew Valley και γενικά τα pixelart παιχνίδια. Αν θέλει να βοηθήσει και τα παιδιά που το έφτιαξαν ώστε να συνεχίσουν να μας δίνουν αξιόλογους τίτλους θα έλεγα ναι πάρτε το. Αλλιώς αν σας φαίνονται πολλά τα ευρώ που κοστίζει λίγη υπομονή και θα πέσει η τιμή του σίγουρα σε λίγο καιρό, μόλις τώρα κυκλοφόρησε.

Εγώ θα του βάλω ένα 8/10 γιατί και χαριτωμένο είναι και περιέχει όλα όσα θέλω να βλέπω σε ένα παιχνίδι χωρίς απαραίτητα να χαζεύω τα γραφικά του η να δίνω σημασία στην ηχητική υπόκρουση, εξάλλου εδώ το ζητούμενο είναι το gameplay και οι αγαπητοί προγραμματιστές του το πρόσεξαν αρκετά ώστε να γίνει θελκτικό προς όλο το κοινό. Από εσάς εξαρτάται αν θα αγαπήσετε αυτό το μικρό indie game. Δώστε του μια ευκαιρία και μπορεί να σας ικανοποιήσει αφάνταστα. Αν πάλι θέλετε μόνο τους μεγάλους AAA τίτλους κοιτάξτε παρακάτω και σίγουρα θα βρείτε κάτι της αρεσκείας σας.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 6 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία PixelCount Studios και είναι μια δημιουργία από τους ίδιους.

Είδος: Life simulator / sandbox rpg

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam είναι στα 22.49 ευρώ με την έκπτωση 10% για τους καινούριους τίτλους.

Exit mobile version