LifeSteps.gr

Διαφθορά και μίζες παντού (2022)

Διαφθορά

Είπα να ασχοληθώ και με κάτι διαφορετικό σήμερα εκτός την αγαπημένη μου μουσική και τα παιχνίδια, ας πιάσουμε και κάποιο κοινωνικό θέμα όπως την διαφθορά που θα πρέπει να αφορά όλους μας μιας και είμαστε όλοι (σχεδόν) υπεύθυνοι για την κατάντια της κοινωνίας. Παρόλο που δεν παρακολουθώ καθόλου τις ειδήσεις γιατί είναι όλες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εκάστοτε εξουσίας δεν μπορώ να μην συναντήσω ακόμα και στο διαδίκτυο θέματα που αφορούν την κοινωνική κατάσταση στην χώρα μας.

Το θέμα που κυριαρχεί λοιπόν είναι η διαφθορά των πολιτικών και οι μίζες κάτω από το τραπέζι και ο απλός κόσμος να μην έχει να πληρώσει τα βασικά, να του κόβουν το ρεύμα και να ακούει για βαλίτσες γεμάτες μαύρο χρήμα από παράνομες δραστηριότητες. Θα πει κάποιος "μα καλά αυτά συνέβαιναν πάντοτε", ναι σίγουρα αλλά τώρα τα βγάζουν και στην φόρα τα social media, δεν κρύβονται πια όπως παλιότερα.

Ο κόσμος έχει καταντήσει σαν zombie, να κυκλοφορεί έξω με ένα κινητό στο χέρι βλέποντας το και να μιλά συνέχεια λες και έχει χιλιάδες φίλους εκεί έξω. Τα πρόσωπα σκυφτά και μελαγχολικά προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματα με ένα κούφιο χαμόγελο η σφυρίζοντας αμήχανα όταν υπάρχει κίνηση δίπλα τους. Και όλο το κινητό να μας δείχνει τα πάντα, που θα πάμε, τι θα φάμε, αυτή η προσκόλληση με την τεχνολογία μας μετατρέπει σε άψυχα όντα χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Άφησα επίτηδες το θέμα με τις μίζες ανοικτό παραπάνω γιατί όπου και να κοιτάξει κανείς υπάρχει διαφθορά και ένοχη κατάσταση. Εδώ γεράσαμε και πάλι ακούμε ότι ο τάδε τα πιάνει και ο δείνα πηγαίνει διακοπές με τα λεφτά του λαού. Μα κάποιος ευθύνεται για αυτούς, κάποιος τους στέλνει να κυβερνούν η να διοικούν οργανισμούς. Δεν έχει ευθύνη ο λαός ή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και τρώει το σανό που τον ταίζουνε τα μέσα μαζικής εξαπάτησης;.

Βέβαια το γνωστό ρητό λέει ότι ο κόσμος έχει την κυβέρνηση που του αρμόζει αλλά και πάλι δεν διώχνει την ευθύνη που έχει όταν ψηφίζει τα ίδια άτομα εδώ και χρόνια και μετά λέει ας μου κοβόταν το χέρι η δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για αυτό διάλεξα αυτόν τον τάδε πολιτικό. Ας μην πήγαινε καθόλου αν είναι έτσι, όχι να μας φορτώνουν το κάθε σαπάκι και μετά να λένε τώρα νίπτω τας χείρας μου. Να μαθαίνουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη σαν άνθρωποι για την κατάσταση όταν αυτή εκτρέπεται από τα φυσιολογικά όρια.

Η κοινωνία βράζει και αυτοί νομίζουν ότι ζούμε στον παράδεισο και δεν ακούμε τίποτα από όσα συμβαίνουν. Τώρα με την τεχνολογική πρόοδο όλα βγαίνουν στο φως εξαιρετικά γρήγορα και δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί όσο και να προσπαθούν με άσχετες δηλώσεις και επιδόματα να το κρύψουν. Το ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί βολεμένοι που δεν επηρεάζονται από την κατάσταση μέχρι κάποιος να τους βάλει το χέρι στην τσέπη τους. Τότε μόνο εξαγριώνονται και δυσανασχετούν αλλά μήπως θα έπρεπε να δείξουν περισσότερη κοινωνική ευαισθησία όταν ο απλός λαός τους έχει ανάγκη;.

Δεν βγάζει άκρη κανένας από τέτοιες περιπτώσεις όπου ο ένας καλύπτει τον άλλο με τις ενοχές του. Εδώ δεν βρίσκεται μια λύση σε απλά θέματα θα βρούμε σε τόσο απαιτητικά. Και από ότι μαθαίνω και από το εξωτερικό και εκεί τα ίδια συμβαίνουν αναλόγως των συνθηκών φυσικά, πάντως όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους διοικούντες και θέλουν επαναστάσεις και άλλα παρόμοια τραγελαφικά.

Κλείνοντας θα πω ότι δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο ακραίοι στις απόψεις όσο παρουσιάζονται ορισμένοι στα social media και μιλούν για πολέμους και άλλες αηδίες. Το μόνο που πρέπει να προσέχουμε είναι όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης να βλέπουμε λίγο το υπόβαθρο του καθενός και όχι να στέλνουμε όποιον και όποια νάναι σε κρίσιμες θέσεις και μετά να κλαιγόμαστε ότι αυτός τα άρπαξε και τρώει τα λεφτά μας. Μα εμείς τον στέλνουμε να κυβερνήσει, δεν πάει μόνος του. Ας βάλουμε το κεφάλι μας να λειτουργήσει λίγο για να πάρουμε την σωστή απόφαση, δεν πάει άλλο αυτή η αφέλεια του τι φταίω εγώ που ο άλλος μου βγήκε απατεώνας.

Exit mobile version