LifeSteps.gr

Steelrising game review (2022 release)

Steelrising

Το καινούριο παιχνίδι από την ομάδα προγραμματιστών γνωστή μας ως Spiders κυκλοφόρησε το Steelrising ένα πολύ καλό action rpg στο στυλ του Dark Souls αλλά σε πιο εύκολο mode. Για όποιον είχε παίξει το Greedfall της ίδιας ομάδας θα ξέρει περίπου τι να περιμένει από μάχες, χειρισμό του χαρακτήρα και μεγάλους κακούς φυσικά για να μην τους ξεχνάμε και αυτούς και θυμάμαι είχα κολλήσει σε κάποιον όταν έπαιζα το Greedfall και δεν μπορούσα να τον περάσω με τίποτα. Τελικά ήθελε κάποιο κόλπο και έβγαινε όχι εύκολα αλλά με λίγη προσπάθεια.

Οι περισσότεροι συγκρίνουν το παιχνίδι με το Dark Souls επειδή είναι action rpg και θεωρούν ότι δεν είναι στην ίδια ποιότητα AAA παιχνιδιού. Εκεί που έχουν δίκιο είναι ότι το παιχνίδι είναι απαιτητικό στις προδιαγραφές του, χάνει κάποια frames σε υψηλές αναλύσεις αλλά πόσοι θα το παίξουν πάνω από 1080p αναρωτιέμαι. Υπό κανονικές συνθήκες παίζει σχετικά καλά με μικρή πτώση των frames όταν γίνεται ο χαμός στην οθόνη η αντιμετωπίζουμε κάποιο μεγάλο κακό.

Αλλά για αυτό υπάρχουν και οι κονσόλες και καλό θα είναι μερικά παιχνίδια για να τα απολαύσουμε καλύτερα να τα παίρνουμε στο playstation η στο xbox, ότι έχουμε, κυκλοφορούν σε όλα τα format και σε παραπλήσιες τιμές στο περίπου. Δεν είναι ανάγκη να ζορίζουμε τον pc μας που μπορεί να είναι λίγο παλιότερος και να αγκομαχάει να βγάλει 40 και frames στις πολύ υψηλές αναλύσεις.

Εξάλλου θέλουμε και το ανάλογο μόνιτορ που να υποστηρίζει αυτές τις πολύ υψηλές αναλύσεις, με τα απλά της αγοράς κοντά στα 100 με 150 ευρώ δεν μπορούμε να παίξουμε σε τεράστιες αναλύσεις. Καλύτερα να τα δούμε στην μεγάλη μας τηλεόραση όσοι έχουν φυσικά και κονσόλα βέβαια. Παιχνίδια σαν το Fifa, το Nba 2K δεν παίζονται η δεν τα ευχαριστιόμαστε στην οθόνη του υπολογιστή μας εκτός αν διαθέτουμε κανά σούπερ σύστημα τελευταίας τεχνολογίας με το ανάλογο μόνιτορ.

Άλλοι το θεωρούν σχετικά μικρό για τα λεφτά που κοστίζει. Θα πω ότι μπορεί να μην αξίζει για 50 ευρώ στον pc τουλάχιστον αλλά για 30-35 ευρώ είναι καλά νομίζω, μπορεί να μην είναι ένας από τους τεράστιους AAA τίτλους αλλά σίγουρα θα σας κρατήσει για 30-40 ώρες το λιγότερο εκτός αν το παίξετε στο easy και τα περνάτε για πλάκα όλα μέχρι και τους μεγάλους κακούς αλλά μετά θα το βαρεθείτε γρήγορα. Πρέπει να κάνετε τις quests που θα σας αναθέσουν οι διάφοροι χαρακτήρες και να τα εξερευνείτε όλα τα ενδεχόμενα.

Πιστεύω ότι το μόνο που του λείπει είναι ένα demo για να μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει πριν δώσει τα αρκετά λεφτά που ζητάει το steam. Εγώ πιστεύω ότι η γαλλική εταιρεία έκανε πολύ καλή δουλειά εφάμιλλη με το αγαπημένο Greedfall, ίσως να μου αρέσει και η εποχή που διαδραματίζεται το παιχνίδι με τον Λουδοβίκο και την γαλλική επανάσταση. Να πω δοκιμάστε το την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο demo είναι σαν να κοροιδεύω και δεν μου αρέσει αυτό.

Αυτό που θα πω σίγουρα είναι ότι αν το βρείτε μέχρι 30 ευρώ και σας άρεσε το Greedfall της ίδιας εταιρείας μπορείτε να το πάρετε με κλειστά μάτια, αν πάλι δεν διαθέτετε τα απαραίτητα χρήματα αφήστε το. Αν πάλι έχετε κονσόλα πάρτε το εκεί που είναι πιο σωστά ρυθμισμένο και στην μεγάλη οθόνη είναι και πιο εντυπωσιακό. Εγώ προτιμώ πάντα την pc έκδοση στα παιχνίδια που παίζω αλλά είναι κυρίως strategy και survival οπότε δεν έχω συναντήσει δυσκολίες στην απόδοση τους.

Θα βάλω ένα 8/10 στο Steelrising σαν φαν της εταιρείας Spiders και θα περιμένω το Greefall 2 σύντομα ελπίζω για μια εκτενή παρουσίαση. Το πρώτο μέρος ήταν πάρα πολύ καλό και με γέμισε προσδοκίες για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Και τα άλλα παιχνίδια της εταιρείας έχω παίξει αλλά όχι τόσο όσο το Greedfall.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Nacon και είναι μια δημιουργία της Spiders που πιστεύω την γνωρίζουν οι περισσότεροι από το πολύ καλό της rpg Greedfall του 2019 και που σε λίγο καιρό θα βγει και η συνέχεια του που την περιμένω με αγωνία για παρουσίαση.

Είδος: Action rpg / cinematic action rpg

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 32.49 ευρώ με την έκπτωση 35% που έχει. Είναι AAA τίτλος όπως θα δούμε και μεγάλη παραγωγή που δικαιολογεί το κόστος του.

Exit mobile version