LifeSteps.gr

Lost Eidolons game review (2022 release)

Lost Eidolons

Το Lost Eidolons είναι ένα καινούριο παιχνίδι στρατηγικής σαν και αυτά που μου αρέσουν οπότε μου το έστειλε η εταιρεία του για να το παρουσιάσω και την ευχαριστώ για αυτό. Μοιάζει πολύ με την σειρά των Expeditions που τα έχω όλα από παλιά και τα έχω τερματίσει. Είναι ένα turn based strategy με στοιχεία rpg. Ας το δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Πρώτα θα ξεκινήσω από τα θετικά σημεία του παιχνιδιού που είναι και τα περισσότερα. Οι μάχες του είναι αρκετά καλές και στο σωστό επίπεδο δυσκολίας ώστε να μην τις περνάμε στο έτσι ακόμα και στο hard. Έβαλα την μέση δυσκολία και μου φάνηκε ικανοποιητικό και καθόλου εύκολο. Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και πως θα τοποθετήσουμε τους δικούς μας πάνω στην σκακιέρα γιατί κάπως έτσι είναι όλα αυτά τα παιχνίδια. Αν ξέρουμε από το είδος και τους βάλουμε σωστά δεν θα συναντήσουμε κάποιο πρόβλημα στην μέση δυσκολία.

Τα γραφικά και ο ήχος του παιχνιδιού είναι πολύ καλά για το είδος πάντοτε και για ένα παιχνίδι που δεν είναι από μεγάλη εταιρεία AAA όπως τα λέμε συνήθως. Οι μάχες του ίσως κουράσουν κάποιους μετά από λίγη ώρα γιατί φαίνονται το ίδιο αλλά όπως είπα πρέπει να σας αρέσει το είδος των turn based strategy για να το απολαύσετε στο φουλ. Η διάρκεια του που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας όσον αφορά στην τιμή που θα πληρώσουμε είναι μεγάλη και δεν πρόκειται να το τελειώσετε σε 5-10 ώρες σίγουρα αν όμως παίζετε όλες τις μάχες.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι τρέχει πολύ ομαλά σε όλα σχεδόν τα συστήματα ακόμα και παλιότερα που δείχνει ότι οι προγραμματιστές του το έχουν προσέξει ιδιαίτερα αυτόν τον τομέα και γενικά ακούνε την κοινότητα στο feedback που δέχονται και διορθώνουν τα λίγα προβλήματα που προκύπτουν η ήταν στην αρχή κυκλοφορίας του. Οι χαρακτήρες που έχουμε μετά από κάποια μάχη και ενώ είμαστε στο camp μας μπορούμε να τους βάλουμε τα skills τους και φυσικά να τους μιλήσουμε.

Το μόνο ουσιαστικά πρόβλημα αν θεωρείτε τέτοιο είναι ότι έχει πολλές ενδιάμεσες σκηνές σαν μια visual novel και ίσως ξενίσει κάποιους που θέλουν την πολλή δράση χωρίς πολλά μπλα-μπλα. Εμένα δεν με πειράζει αυτό το γεγονός γιατί παίζω και αρκετές visual novels και ήταν πολύ καλές μάλιστα. Μερικοί κριτικάρουν άσχημα το θέμα με τα skills των χαρακτήρων και ότι δεν είναι καθαρό rpg έτσι όπως είναι φτιαγμένο. Εξαρτάται τι εννοούν με τον όρο rpg θα πω εγώ. Αυτό είναι ένα καθαρό strategy με turn based μάχες και περιέχει το στοιχείο του rpg μόνο όταν φτιάχνουμε τις ικανότητες των χαρακτήρων μας.

Δεν είναι ούτε action rpg, ούτε jrpg ούτε και κανονικό rpg, παιχνίδι στρατηγικής για αυτούς που έχουν παίξει τα θρυλικά X-COM και την σειρά των Expenditions όπως είπα και στην εισαγωγή. Η διάρκεια του είναι πολύ μεγάλη και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του αν το αγοράσετε κοντά στα 20 ευρώ. Θα του βάλω ένα 8/10 γιατί πάντοτε υπάρχει περιθώριο για βελτίωση και θέλω να δω η ομάδα που το δημιούργησε πως θα το συμπληρώσει ώστε να γίνει τέλειο.

Στο steam δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο demo του για να το δοκιμάσετε πριν την αγορά του όπως γίνεται με πολλούς τίτλους τελευταία. Πάντως αν είστε φαν των παρόμοιων παιχνιδιών στρατηγικής μπορείτε να το αγοράσετε άφοβα, θα σας ικανοποιήσει πιστεύω απόλυτα.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Ocean Drive Studio, Inc. και είναι δημιουργία από την ίδια.

Είδος: Turn based strategy / strategy rpg

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 29.74 με μια έκπτωση 15% που έχει. Λίγη υπομονή θέλει να πέσει κι άλλο γιατί είναι καλό strategy που αξίζει να έχουμε στην συλλογή μας απλώς τώρα κυκλοφόρησε και είναι λογικό να έχει υψηλότερη τιμή. Κοντά στα 20 αν το βρείτε πάρτε το.

Exit mobile version