LifeSteps.gr

Master of Magic game review (2022 release)

Master

Θυμάμαι όταν είχα παίξει το κλασικό Master of Magic κατά την διάρκεια του 90 αν δεν κάνω λάθος σε ένα παλιό pc που είχα τότε και τώρα ήρθε η στιγμή να γίνει ένα απαραίτητο lifting για να μπορεί να παιχτεί στα σύγχρονα συστήματα. Η εταιρεία μου το έστειλε για μια παρουσίαση και την ευχαριστώ οπότε το έβαλα για μια γρήγορη δοκιμή αν και αυτά τα παιχνίδια θέλουν να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να ξεκλειδώσεις όλες τις πτυχές τους.

Στην αρχή επιλέγουμε τον μάγο μας ανάμεσα σε 14 διαφορετικούς που έχουν και άλλη σχολή μαγείας ο καθένας με τα skills τους και τις ειδικές ικανότητες που είναι μοναδικές φυσικά. Έχουμε και το research για να ξεκλειδώσουμε τα spells όπως επίσης και όλα τα κλασικά μυθικά πλάσματα, νάνους, elfs για να οδηγήσουμε στην μάχη για την επικράτηση μας. Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι φυσικά με καινούρια γραφικά ανανεωμένος και πολύ καλός, θυμίζει τα άλλα γνωστά strategy του είδους σαν το Civilization.

Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στις λεπτομέρειες ώστε ο τίτλος να είναι 100% όπως ο παλιός και οι λάτρεις του κλασικού, όσοι το είχαν παίξει τότε, θα ικανοποιηθούν απόλυτα. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι η τσουχτερή τιμή του που πιστεύω δεν αξίζει για τόσα πολλά λες και είναι το καινούριο Civ. Νομίζω ότι σαν remake θα έπρεπε να κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ το πολύ.

Ο μοναδικός μας σκοπός στο παιχνίδι είναι να κυριαρχήσουμε σε όλο τον χάρτη και να συντρίψουμε τους αντίπαλους μάγους. Βέβαια κάτι τέτοιο απαιτεί πάρα πολύ χρόνο αλλά νομίζω ότι αν έχετε παίξει παρόμοιους τίτλους θα ξέρετε ότι αυτά τα παιχνίδια θέλουν δεκάδες ώρες ακόμα και στο εύκολο επίπεδο για να κυριαρχήσουμε. Στην αρχή βέβαια θέλουμε τα απαραίτητα ώστε να μπορούμε να φτιάξουμε τους στρατούς μας. Πρέπει να επεκταθούμε γρήγορα στον χάρτη φτιάχνοντας και άλλες πόλεις ώστε να μαζέψουμε λεφτά για να συντηρηθούμε.

Βέβαια αν μας βγάλουν δίπλα σε άλλο μάγο την βάψαμε γιατί δεν θα μπορέσουμε να επεκταθούμε όσο θέλουμε και αν περιοριστούμε σε ένα δύο πόλεις το χάσαμε το παιχνίδι και πάλι από την αρχή. Βλέπω ότι αυτοί που παίξανε το παλιό κλασικό τους άρεσε και αυτή η επανέκδοση αλλά λίγοι θίγουν το θέμα της τιμής του. Είναι πολύ καλό παιχνίδι στρατηγικής φυσικά αλλά θα είμαι κάπως αυστηρός στην βαθμολογία γιατί δεν μπορεί ένα remake να κοστίζει όσο ένα καινούριο παιχνίδι.

Και επειδή παίζει πολύ το remake σε αρκετούς κλασικούς τίτλους καλό θα είναι να πέφτουν και λίγο οι τιμές από τις εταιρείες ώστε να μπορούν όλο και περισσότεροι χρήστες να τα απολαμβάνουν γιατί υπάρχουν και νέα παιδιά που δεν είχαν ασχοληθεί με το original του 1994 αν θυμάμαι καλά. Εδώ το καινούριο Resident Evil και πουλιέται σε πιο φτηνή τιμή, ποιός θα δώσει κοντά στα 40 για μια ουσιαστικά επανέκδοση κλασικού τίτλου;.

Θα του βάλω βέβαια ένα 8/10 γιατί είναι εξαιρετικός τίτλος για παιχνίδι στρατηγικής αλλά θα προτείνω να περιμένετε να πέσει η τιμή του η κάποιο από τα sale του steam ώστε να το πάρετε στην μισή τιμή και να το ευχαριστηθείτε. Είναι σίγουρο ότι θα περάσετε πολλές ώρες παιχνιδιού μαζί του, δεν τελειώνει γρήγορα με τίποτα και έχει πολύ βάθος και μπόλικα πράγματα να ξεκλειδώσετε με τα research.

Βλέπω στο steam τα Resident Evil σε προσφορά και μετά αυτό το 40άρι και αναρωτιέμαι πως σκέφτηκαν να το τιμολογήσουν έτσι. Ψηφιακά αγαθά είναι, δεν κοστίζει τίποτα να ρίξουν λίγο τις τιμές. Και το λέω εγώ που μου τα στέλνουν οι εταιρείες να τα παρουσιάζω στο έτσι. Αλλά ξέρω τι σημαίνει να δίνεις 40 και πάνω για ένα καινούριο τίτλο και να μην σου περισσεύουν φυσικά. Το έχω πάθει κι εγώ με το The Guild 3 και 3-4 άλλα και ξέρω τι σημαίνει ακρίβεια και περιορισμένο budget.

Το παιχνίδι που είναι ένα remake του κλασικού τίτλου κυκλοφόρησε στις 13 Δεκεμβρίου από την εταιρεία Slitherine Ltd. και είναι μια δημιουργία των MuHa Games και Eerie Forest Studio.

Είδος: Turn baded strategy / 4X strategy

Η τιμή του στο steam είναι αυτή την στιγμή στα 38.99 ευρώ.

Exit mobile version