LifeSteps.gr

Rune Factory 5 game review (2022 release)

Rune

Έχω τόσα πολλά παιχνίδια στην βιβλιοθήκη του steam που πολλά βαριέμαι να τα ξεκινήσω. Αλλά μιας και υποσχέθηκα στην εταιρεία του που μου το έστειλε να το κάνω παρουσίαση νάτο και το Rune Factory 5, ένα ακόμη farming simulator από τα πολλά που έχω και δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ. Άντε να το βάλω για λίγο να δω τι τι διαφορετικό έχει από τα υπόλοιπα. Δεν έχω ασχοληθεί με τα προηγούμενα της σειράς για να ξέρω διαφορές στην ιστορία και αλλαγές σε βασικά χαρακτηριστικά, θα το πάω σαν καινούριο και μοναδικό.

Πρώτον θυμίζει το Stardew Valley αλλά με πολύ καλύτερα γραφικά σε σχέση με τα χαριτωμένα pixelart του άλλου τίτλου. Μοιάζει για την ακρίβεια σαν ένα port από το Nindento Switch αλλά με υψηλό frame rate και άνετη κίνηση στον χάρτη. Λογικό είναι γιατί δεν έχει τα γραφικά του Final Fantasy για παράδειγμα και οι μάχες είναι πιο απλοικές δίνοντας περισσότερο βάρος στο farming παρά στις μάχες.

Δεν έχω το Switch για να δω πως παίζει εκεί αλλά εδώ είναι άνετο και τρέχει ταχύτατα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Όποιος βέβαια το έχει τερματίσει στην φορητή κονσόλα δεν βλέπω τον λόγο να το ξαναγοράσει για καλύτερους χρόνους φόρτωσης των save  η περισσότερα frames στην οθόνη μας. Τα γραφικά του θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα αλλά όπως είπα είναι ένα port από την φορητή κονσόλα της Nindendo. είναι όμως ένα όμορφο παιχνίδι και χαλαρωτικό οπότε δεν θα κλαίτε και τα λεφτά σας αν το πάρετε στον pc.

Η τιμή του βέβαια στα 50 όπως πολλά καινούρια ξυνίζει λίγο τους υποψήφιους αγοραστές αλλά έχουμε και συχνά sales που μεγάλοι τίτλοι πέφτουν στην μισή τιμή σχεδόν και τότε πρέπει να τους παίρνετε. Είναι λάθος να το αγοράζουμε από την πρώτη μέρα αν το budget μας είναι πολύ περιορισμένο. Όλα όσα έχω πάρει την τελευταία χρονιά μου κόστισαν κάτω από 10 ευρώ και μιλάμε για AAA τίτλους παλιότερους μεν αλλά που παίζονται ακόμα άνετα. Αυτοί που γκρινιάζουν είναι αυτοί που το πλήρωσαν την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του και μετά ψάχνανε για refund.

Υπομονή παιδιά, δεν χάνουμε τίποτα αν περιμένουμε 3-4 μήνες να πέσουν λίγο οι τιμές που πέφτουν σίγουρα. Είναι ένα ωραίο παιχνίδι με βάρος πολύ στο farming στοιχείο εκτός από το rpg του και αυτό είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον. Το Final Fantasy για παράδειγμα είναι σαφώς καλύτερο αλλά σαν action rpg με ωραία υπόθεση. Αυτό εδώ είναι ένα ωραίο farming simulator με λιγότερη έμφαση στο rpg από το farming του που ολοκληρώνεται σε κύκλους ως συνήθως.

Τελικό μου συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα ικανοποιητικό farming simulator με την δράση του όπου χρειάζεται αλλά χωρίς να βασίζεται σε αυτή μόνο για αν προχωρήσουμε. Αν θέλετε περισσότερες μάχες και δράση πάρτε το καινούριο Final Fantasy, το remastered που είναι σαφώς καλύτερο. Αν είστε λάτρεις του χαλαρού και πιο casual παιχνιδιού αυτό θα σας αρέσει περισσότερο παρά τα χειρότερα γραφικά σε σχέση με το άλλο.

Θα του βάλω ένα 7/10 γιατί προσωπικά μου αρέσουν τα farming simulators και πιστεύω ότι θα μου κρατήσει συντροφιά πολλές ώρες όταν αποφασίσω να ασχοληθώ σοβαρά μαζί του. Έχω και ένα ακόμη jrpg να κάνω παρουσίαση και δυστυχώς (η ευτυχώς) αυτά είναι μεγάλα παιχνίδια σε διάρκεια και με 2-3 ώρες απλώς ξύνουμε την επιφάνεια τους. Οι ανάγκες των review όμως απαιτούν να τα παρουσιάζουμε όλα οπότε δεν γίνεται να το παραλείψω.

Πολλά strategy και jrpg μου έπεσαν τελευταία και μπορεί να μου αρέσουν αλλά χωρίς ελεύθερο χρόνο είναι δώρο άδωρο. Για να δούμε τι θα δούμε από το επόμενο κινέζικο δημιούργημα.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 13 Ιουλίου του 2022 από τις εταιρείες XSEED Games, Marvelous USA, Inc., Marvelous και είναι μια δημιουργία της Marvelous Inc.

Είδος: Farming simulator / party based rpg

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 50 ευρώ (49.99).

Exit mobile version