LifeSteps.gr

Sword and Fairy 7 game review (2021 release)

Sword

Περσινός βέβαια τίτλος το εν λόγω παιχνίδι Sword and Fairy 7 αλλά τώρα το ανακάλυψα και εγώ και είναι τόσο καλό που αξίζει να του ρίξετε μια ματιά και ίσως να το αγοράσετε αν είστε φαν του είδους και των Final Fantasy γενικότερα. Εδώ έχουμε την κινέζικη κουλτούρα σε όλο της το μεγαλείο, ένα πραγματικό έργο τέχνης που επειδή είναι από κινέζικη εταιρεία πέρασε στα ψιλά από τα μεγάλα site που κάνουνε παρουσιάσεις καινούριων παιχνιδιών.

Καταρχήν το στυλ του είναι φανταστικό, οι προγραμματιστές του είναι πολύ ταλαντούχοι σχεδιαστές και τα δώσανε πραγματικά όλα για να μας παρουσιάσουν έναν φανταχτερό κόσμο και μοναδικής ποιότητας χαρακτήρες. Και μόνο που βλέπει κανείς την εισαγωγή και το tutorial για να μάθει καλά τον χειρισμό που είναι σχετικά απλός ειδικά αν παίζετε με joypad, μένει έκπληκτος με την ποιότητα των γραφικών του παιχνιδιού στην μέγιστη ανάλυση και high σε όλα βέβαια.

Κουράζεται λίγο η κάρτα γραφικών αλλά το τρέχει πολύ καλά στα 1080p που το δοκίμασα μιας και το μόνιτορ δεν πάει παραπάνω. Έχει τα ckeckpoint του που κάνει αυτόματο σώσιμο για να μην το ξαναπαίζουμε από την αρχή της πίστας και έτσι προχωράμε σχετικά εύκολα στο παιχνίδι και ξεδιπλώνουμε την ιστορία του. Πέρασα κανά δυό πίστες στην αρχή που είναι και εύκολες αλλά δεν συνάντησα πολλή δράση για να πω την αλήθεια. Περισσότερο αφήγηση είχε το παιχνίδι και μάλιστα στα κινέζικα με μετάφραση αγγλική φυσικά παρά μάχες με τα δαιμονικά πλάσματα.

Δεν έχω παίξει τα προηγούμενα της σειράς αυτής γιατί λένε ότι πήγανε από turn based μάχες σε action rpg όπως πολλά καλά παιχνίδια τελευταία. Μου φάνηκε περισσότερο περιπέτεια σε φανταστικούς και όμορφα σχεδιασμένους κόσμους παρά η δύσκολη μάχη που περίμενα από ένα παιχνίδι δράσης βέβαια. Τα πηδήματα πάνω σε πλατφόρμες και πέτρες που είναι αρκετά μπορεί και να σας ξενίσουν λίγο αλλά η ομορφιά του παιχνιδιού είναι η απλότητα του στις μάχες και οι χορογραφίες που εκτελούνται με το πάτημα δύο και τριών κουμπιών στην σειρά.

Το έπαιξα και με το πληκτρολόγιο και με το gamepad που έχω για συγκεκριμένους τίτλους που δεν γίνεται αλλιώς να παίξουν. Με το πληκτρολόγιο θα μπερδευτείτε να εκτελείται τα άλματα πάνω στις πλατφόρμες σαν την Λάρα Κροφτ του Tomb Raider. Με το χειριστήριο είναι άνετα και ωραία και οι μάχες και αυτά τα κρίσιμα άλματα που αν τα χάσουμε πέφτουμε στο κανό και γυρνάμε πάλι πίσω, ευτυχώς το σώζει συχνά γιατί εμείς απορροφημένοι από το παιχνίδι θα το ξεχνούσαμε και θα ξαναπαίζαμε την πίστα από την αρχή.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλός τίτλος για αυτούς που τους αρέσουν η κινέζικη κουλτούρα και τα action rpg γενικά αλλά και στους φίλους της περιπέτειας μπορεί να αρέσει γιατί διαθέτει και μπόλικη εξερεύνηση, ίσως περισσότερη από ότι περίμενα στην αρχή. Γραφικά και ήχος σε πολύ καλό επίπεδο, οι μεταφράσεις δεν ξέρω αν έγιναν σωστά για΄τι δεν ξέρω κινέζικα και το κυριότερο χωρίς να έχει κάποια bugs το παιχνίδι, παίζει ομαλότατα και σε μέτριο σύστημα για τα δεδομένα της εποχής.

Σαν βαθμό θα του βάλω ένα 8/10 γιατί ήταν πολύ καλό αλλά όχι στο επίπεδο του Final Fantasy και δεν είχε και πολλές μάχες μέχρι εκεί που έφτασα. Οι μάχες με τους μεγάλους κακούς είναι εντυπωσιακές αλλά θα χρειαστείτε τα πολύτιμα health potions για να κρατηθείτε στην ζωή αλλιώς χάνουμε σχετικά εύκολα. Το επίπεδο δυσκολίας του στο μέσο είναι καλό, περνάμε εύκολα τους αντιπάλους όπου αυτοί υπάρχουν φυσικά γιατί την περισσότερη ώρα πηδάμε από πέτρα σε πέτρα. 🙂

Με την τιμή που έχει στο steam είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσετε την σειρά από το έβδομο μέρος της. Δοκιμάστε το και πιστεύω να σας ικανοποιήσει.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε πέρσι στις 22 Οκτωβρίου του 2021 από τις εταιρείες CubeGame, Softstar Technology (Beijing) Co., Ltd και είναι μια δημιουργία της
Softstar Technology (Beijing) Co., Ltd.

Είδος: Action rpg

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam είναι στα 17.49 ευρώ με μια έκπτωση της τάξης του 30% οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε, σε αυτή την τιμή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.

Exit mobile version